Drupal SMTP kimlik doğrulama işlemi nasıl yapılır?

Drupal PHP ile geliştirilmiş açık kaynak kodlu modüler bir içerik yönetim sistemidir. Drupal üzerinden smtp yapılandırması sağlayarak mail gönderimi sağlamak istiyorsanız, bu makalemizden yardım alabilirsiniz.

Hosting firmalarının birçoğunda PHP mail fonksiyonu, güvenlik nedeniyle kapalı konumda bulunmaktadır. Bu durum PHP üzerinden hazırlanmış yazılımlarda ve CMS (İçerik Yönetim Sistemi) yazılımlarında mail gönderimine engel olabilmektedir. Natro üzerinde de PHP mail fonksiyonu kapalı konumda gelmektedir. Bu tür durumlarda, SMTP kimlik doğrulamalı şekilde mail gönderimi sağlayabilirsiniz.

Drupal, WordPress’e benzer bir yapı taşımaktadır. 3. parti temalar, eklentiler ve bileşenler Drupal içerisine kurulabilmektedir. Mail için konfigürasyon ayarlarını sağlayacağımız modül varsayılan olarak Drupal içerisinde gelmediğinden manuel olarak yüklenmesi gerekmektedir. Bu makalede cPanel dosya yöneticisi üzerinden dosya yükleyerek dosya yükleme işlemini gerçekleştireceğiz. Siz Plesk panel üzerinden yükleyebilir veya FTP programı kullanabilirsiniz.

Öncelikle bu link üzerinden SMTP yapılandırmasını sağlayacağımız modülü indirmeniz gerekmekte.  Kullanmış olduğunuz Drupal versiyonu farklıysa ve indirmiş olduğunuz modül desteklenmiyorsa, daha güncel veya eski SMTP yapılandırma ayarlarına https://www.drupal.org/project/smtp adresinden erişebilir ve indirebilirsiniz. Biz kuruluma 7.x versiyonu için devam edeceğiz.

cPanel dosya yöneticisine giriş yaparak web sitemizin bulunduğu dizin içerisinde modules klasörüne indirmiş olduğunuz dosyayı yükleyiniz.

Yükleme işleminin ardından “drupal_smtp_natro.zip” isimli dosyanın üzerine tıklayarak zip arşivi içerisinden çıkarınız.

Eklentiyi sunucuya yükleme işlemini başarılı şekilde tamamladık. Web sitemize giriş sağlayarak SMTP eklentisini aktif etmeniz gerekecektir. Admin girişi sağlayıp sırası ile Modules > SMTP Authentication Support modülünü aktif ederek, Save Configuration butonu ile ektentiyi aktif hale getiriniz ve eklentinin Configure butonu üzerinden yapılandırma sayfasına giriş sağlayınız.

Görsel üzerinde iletildiği gibi sunucu yapılandırmasını sağlayabilirsiniz. Natro üzerindeki mail hesaplarınız için önerilen yapılandırma aşağıdaki gibidir.

  • SMTP Server: mail.alanadı.com
  • SMTP Port: 587
  • Use encrypted protocol: No

Username: mail@alanadı.com

Yapılandırma ayarlarını sağladıktan sonra dilerseniz test mail ekranından test maili gönderebilirsiniz.

Mail başarılı şekilde karşı sunucuya teslim edilmesi durumunda “A test e-mail has been sent to test.natrohost@gmail.com. You may want to check the logs for any error messages.” şeklinde bir bilgilendirme yazısı göreceksiniz.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler