Küçük İşletmeler için Web Sitesi İçerik Fikirleri

Küçük bir işletmeniz var ve web sitesini geliştirmek istiyorsunuz. İlk aşamada bu kulağa hiç kolay gelmese de, faydalanabileceğiniz bazı yöntemlerle web sitenizi geliştirmeniz mümkün. Web sitenizin anlamlı bir şekilde geliştirilmesi, arama motorlarında üst sıralara çıkması ve görünürlüğünün artması ile sağlanabilir. Bunu yapabileceğiniz en doğru yöntemlerden biri ise doğru içerikleri kurgulamaktır. Eğer doğru içerikleri doğru kişilere sunarsanız web sitenizin üst sıralara çıkması kaçınılmaz olacaktır. Web sitenizin daha fazla kişiye erişmesi ise işletmenize olan güveni artıracağından küçük işletmeler için en önemli genişleme seçeneklerinden biri web sitesine olan yatırımdır.

Öncelikle ihtiyaçlarınızı belirleyerek ve rakiplerinizi analiz ederek işe başlayın. Sektörünüzde sizin büyüklüğünüzdeki rakiplerinizin web sitelerini inceleyebilirsiniz. Kurguladıkları içerikler sizin için yol gösterici olacaktır. E-ticaret işi yapan bir işletme ile farklı sektörde hizmet veren bir işletmenin web sitenin aynı içerikleri barındırması beklenemez. Bu nedenle sektörünüzü öncelikle iyi gözlemlemelisiniz.

Web Site Tasarımınızı İyileştirdiniz mi?

İçeriklerinizi kurgulamadan önce web sitenize ait genel görünümü düzenlemeniz gerekir. Mobile uyumlu, hızlı açılan ve tasarımı güzel bir web sitesi kurcalamanız gerekir. Böylece potansiyel iş ortaklarınız web sitenizi ziyaret edecek ve şirketinizle ilgili bir görüş elde edecektir. İlk izlenim her zaman en önemlisidir. Bu nedenle web sitenizin şirketinizin yüzü olduğunu unutmamanızda fayda var. Bir yazılımcıya baştan sitenizi kurgulatabileceğiniz gibi, WordPress gibi hazır tabanlı web siteleri ile de bunu gerçekleştirebilirsiniz.

Tasarım süreçlerinizi tamamladıktan sonra web sitenizi üst sıralamalara çıkarmak için çalışmalarınıza başlayabilirsiniz. Bu noktada hosting işlemlerinizi güvenilir bir sağlayıcıdan aldığınıza emin olmanı gerekiyor. Aksi halde sitenizde yaşayabileceğiniz hız problemi gibi sorunlar her ne kadar siz çalışma yapmış olsanız dahi web sitenizi geri plana itecek ve arama motorları tarafından olumsuz olarak konumlandırılacaktır.

Web Sitesi İçerik Fikirleri Nelerdir?

Web sitenizin içerik kalitesi doğrudan web site performansınızı etkileyeceği için çok önemlidir. Bu nedenle içerik kalitenizin iyi ve içeriklerinizin özgün olarak hazırlanması gerekir. Herhangi bir kaynaktan kopyalanmış olarak alınan içerikler arama motorları tarafından kopya olarak algılanır ve web site otoritenizi olumsuz yönde etkiler. Sektörünüze göre kolayca üretebileceğiniz içerik fikirlerinden bazılarını sizler için derledik.

Marka Hedefleri

Şirketinizin vizyon, misyon ve marka hedeflerinizi okuyucularınıza aktarmanız çok önemlidir. Bu sayede arama motorlarında da şirketiniz dilediğiniz gibi indexlenmiş olacak ve sizinle ilgili arama yapan potansiyel müşterileriniz şirketiniz ile ilgili bilgilere erişebilecektir. Sizi tanıyacakları bir yazı olarak düşünebileceğiniz bu içerikleri kolayca hazırlayabilirsiniz.

Liste İçerikleri

İnternetin en çok sevilen içerik tiplerinden biri liste içerikleridir. SEO açısından da oldukça faydalı olan liste içeriklerinizi kendi sektörünüze göre, okuyucularınıza fayda sağlayacak şekilde oluşturabilirsiniz. 10 ipucu, 9 yol, 5 neden gibi kolay bilgi halinde aktarılan bu içerikler okuyucular tarafından da oldukça ilgi görür.

Başarı Öyküleri

Sektörünüzle ilgili kişilerin hayatlarını ya da yaptıklarını anlatan başarı öyküleri serisi oluşturabilirsiniz. Bu sayede anlattığınız kişiden etkilenen veya onu seven kişiler yazılarınıza ilgi gösterecek ve okunma oranlarınız artacaktır. Fakat hayat hikayesi de anlatsanız içeriğinizin kopyala yapıştır olmaması gerektiğini asla unutmamalısınız.

Ürün İncelemeleri

Eğer bir e-ticaret sitesiyseniz ya da herhangi bir ürünün tanıtım veya incelemesi web sitenize uygunsa mutlaka bu içerik türünü kullanmalısınız. Unutmayın tüketiciler herhangi bir şey alacakları zaman ilk olarak internette gezinirler. Bu nedenle onları ihtiyaçları olan bir ürünün incelemesi ile yakalayabilirseniz doğru yoldasınız demektir. İnceleme yazıları aynı zamanda genellikle baştan sona okundukları için web sitenizde kalma oranını da artıracaktır.

Şirket Haberleri

Şirketiniz ile ilgili önemli olan gelişmeleri şirket haberleri bölümü yaparak yayınlayabilirsiniz. Bu aynı zamanda sizin için itibar artışı anlamına da gelir. Yaptığınız ortaklıklar, aldığınız ödüller veya gerçekleştirdiğiniz projeleri bu kısımda yayınlayabilirsiniz.

Sektörünüz İle İlgili Sektörel Haberler

Bir blog alanı oluşturarak bu kısımda sektörünüzle ilgili haber içeriklerine yer verebilirsiniz. Sizin için hem hazırlaması kolay bir içerik türü olacak, hem de fazla kaynağınız olacağı için beslemesi kolay bir alan oluşturacaktır. Ek olarak içeriğini girdiğiniz haberi arama motorlarında aratan kişiler sizi görmüş ve sayfanızı ziyaret etmiş olacağından hem site itibarınız artacak hem de web sitenizi zenginleştirmiş olacaksınız.

Özel Gün İçerikler

Özel gün içerikleri her zaman ilgi çeker. Özel günlerde yapılabilecekler, alınabilecek hediyeler, gönderilebilecek mesajlar gibi uzayıp giden içerik listeleri oluşturabilirsiniz. Unutmayın özel günler her zaman için arama hacimlerinin yüksek olduğu günlerdir. Anahtar kelimelere dikkat ederek özel gün içerikleri oluşturursanız tıklama oranlarınıza ciddi etkisi olacaktır.

Hediye Önerileri

İnternete sorulan bir diğer önemli sorulardan biri hediye önerileridir. Genellikle insanlar hediye alacakları zaman kararsız kalırlar ve internette arama yapmaya başlarlar. Bu nedenle niş başlıklarla oluşturabileceğiniz hediye önerileri içerikleri her zaman için size ziyaretçi getirecektir. Üstelik içeriklerin üzerinde biraz uğraşır ve gerçekten iyi bir öneri listesi hazırlarsanız, ziyaretçiler yazınızı sonuna kadar okuyacak ve bu da hemen çıkma oranlarınızı azaltacaktır.

Video Eğitimleri

Videolar son dönemin en trend içerik türlerinden biri. Çünkü insanlar artık uzun uzun okumak yerine videolarını izlemeyi tercih ediyor. Bu nedenle video içerikler hazırlayabilirseniz sizin için çok faydalı olacaktır. Video sürelerini çok uzun tutmamaya özen gösterin. Kısa kısa bilgi aktaran veya neyin nasıl yapılacağını anlatan video içerikler web sitenize ziyaretçi çekme konusunda size yardımcı olacaktır.

Röportajlar

Sektörünüz ile ilgili önemli insanlardan görüş alabilir, onlarla röportajlar yapabilirsiniz. Röportajların, röportaj yaptığınız kişinin kitlesini de web sitenize çekeceğini unutmayın. Üstelik röportaj çalışmalarında içerikleri röportaj yaptığınız kişi hazırlayacağından, size sadece doğru soruları sormak kalıyor. Röportaj içeriklerinizi oluştururken jenerik reklam içerikleri cevaplar alabileceğiniz sorular yerine herkesin merak ettiği cevapları alabileceğiniz sorular hazırlamaya çalışın.

Podcast İçerikleri

Yine son dönemin çok tercih edilen içerik türlerinden biridir Podcast’ler. Eğer video hazırlama şansınız yoksa podcast içeriklerine yönelebilirsiniz. Bu sayede uzun okuma yapmak istemeyen ziyaretçileri de sayfanıza çekmiş olacaksınız. Podcast içeriklerinizin ilgi çekici ve uzun süre dinlenebilecek konulardan oluşmasına özellikle dikkat edin.

Google Website Kaydı Nasıl Yapılır?

SSS Sayfası Oluşturun

SSS sayfası işletmeler için olmazsa olmaz alanlardan biridir. Sık sorulan soruların cevaplarını web sitesi içerisinde hazır olarak bulmak insanlara güven verir. SSS sayfanıza koyacağınız soruları ve cevapları titizlikle seçmelisiniz. Gerçekten sıkça sorulan sorulara tam doğrulukla cevap vermeyi atlamayın.

Infographics İçerikleri

Infographics’ler bir içeriği görsel olarak aktarabileceğiniz içerik türleridir. Şablonlar halinde kullanabileceğiniz bazı Infographics araçları bulunur. Bu araçları kullanarak kendi Infographics içeriklerinizi oluşturabilirsiniz.

Yukarıda bahsettiğimiz ve örnekleri çoğaltılabilecek içerikler web sitenizin arama motorlarına karşı otoritesini artıracak ve bu sayede her ne kadar yeni bir işletme sahibi olsanız da görünürlük oranlarınızı yükseltecektir. Altını çizerek tekrar hatırlatmamız gereken en önemli konu ise bu içerikleri oluştururken tamamen özgün olmanız gerekliliğidir. Aynı zamanda içerik kaliteniz kadar web sitenizi barındırdığınız hosting sağlayıcınızı doğru seçmeniz hayati önem taşır. Natro hosting tüm web sitesi ihtiyaçlarınız için güvenilir alt yapısı ve 7/24 ulaşılabilir deneyimli teknik ekibi ile ihtiyaçlarınızın tamamında sizin yanınızda.

0 Shares:
Benzer İçerikler