Natro Multi Platform Teknolojisi Nedir?

Multi platform teknolojisi, bir yazılımın çoklu işletim sistemlerine uygun olarak tasarlanmış olması anlamına gelir. Bu yazılım herhangi bir program veya oyun olabilir. Hem Microsoft hem de Macintosh’ta çalışabilen yazılımlar multi platform teknolojisine örnek olarak gösterilebilir. Benzer şekilde, hem Nintendo hem PlayStation hem de X-Box gibi farklı araçlarda oynanabilen oyunlar da çoklu platform olarak kabul edilir. Benzer şekilde hem IOS hem Android destekli uygulamalar da multi platform yazılımlara örnek verilebilir.

Bir yazılım, sadece bir işletim sistemine uygun olarak tasarlandığında diğer işletim sistemlerinde çalışmaz. Bu nedenle söz konusu yazılımın tüketilebilirliğini artırmak için multi platform teknolojisinden yararlanılır. Yeni girişimcilerin kendi alanlarına özgü geliştirdiği yazılım ve uygulamalarda sıklıkla tercih ettikleri multi platform teknolojisi sayesinde siz de farklı işletim sistemlerine uyumlu tek bir yazılım ile geniş kitlelere ulaşabilirsiniz.

Multi Platform Teknolojisi Ne İşe Yarar?

Tek seferde üretilen yazılımların farklı işletme sistemlerine uyumlu bir şekilde çalışmasının pek çok avantajı vardır. Bu avantajlardan bazıları şu şekilde sıralanabilir:

  • Piyasaya herhangi bir alanda yeni bir yazılım sürmek isteyen iş sahiplerinin ilk odaklandıkları noktalardan birisi yerel yazılımlardır. Ancak yerel yazılımlar tek işletim sisteminde çalıştığı için sizi kısıtlı bir hedef kitleyle buluşturur. Multi platform teknolojisi sayesinde geniş kitlelere ulaşabilirsiniz.
  • Çoklu platform kullanmayı tercih ettiğinizde uluslararası pazarlara giriş yapmanız kolaylaşır. Bu teknoloji sayesinde markanızın veya yazılımınızın tanınırlığını artırarak, yazılımdan kazanacağınız gelirin artmasını sağlayabilirsiniz.
  • Bir uygulama veya program için her bir işletim sistemine özgü yeni kod yazılımlarını yaptırmak büyük bir bütçe gerektirir. Yeni girişimciler ve düşük bir bütçeye sahip olan iş sahipleri multi platform teknolojisi sayesinde daha az harcamayla farklı işletim sistemlerinde faaliyet gösterme avantajı yakalar. 
  • Ayrıca yerel yazılımların farklı işletim sistemlerine uygun olarak tek tek hazırlanması zaman alan bir işlemdir. Yazılımınızın hızlı bir şekilde piyasaya sürülmesini istiyorsanız multi platform teknolojisiyle zamandan kazanabilirsiniz. 
  • Multi platform teknolojisini kullandığınızda yerel uygulamaların sunduğu kullanıcı deneyimi gibi birçok avantaja sahip olabilirsiniz.
  • Multi platform teknolojisinin kullanımında güvenilir bir çözüm ortağına ihtiyaç duyabilirsiniz. Natro’nun deneyimli ekibi ve pratik dijital çözümleri sayesinde yazılımınızın yönetimine ilişkin riskleri ortadan kaldırabilirsiniz.
  • Yerel (native) yazılımların geliştirilmesinde birçok detay ile uğraşmanız gerekir. Örneğin, IOS sistemine uygun bir uygulama hazırlamak istediğinizde öncelikle Objective C ya da Swift adı verilen, Apple kaynaklı bir uygulama geliştirme diline hakim olmanız gerekir. Ayrıca IOS destekli uygulamalar için Max OSX işletim sahibine sahip bir bilgisayarınız olmalıdır. Android içinse Java dilini bilmeli ve her iki işletim sistemi için de farklı IDE çeşitlerine hakim olmalısınız. Yerel uygulama geliştirirken karşılaşacağınız bu sorumlulukları ortadan kaldırmak adına Multi platform teknolojisi avantajlı bir çözümdür.
  • Multi platform uygulaması ile bir kerelik kodlama işlemi yaparak ürettiğiniz yazılımı geliştirmek istediğinizde yine tek noktadan geliştirebilir, farklı işletim sistemlerine bu geliştirmeleri tek seferde yansıtabilirsiniz. 

Multi Platform Teknolojisi Kimler İçin Uygundur?

İçinde bulunduğunuz sektör hangisi olursa olsun, geliştirdiğiniz yazılımlarda hibrit platform ve cross platform olarak da tabir edilen multi platform teknolojisini kullanabilirsiniz. Özellikle yeni bir girişimciyseniz yerel uygulamaların gerektirdiği yüksek maliyetlerden kurtulmak ve iş yükünü azaltmak için multi platform teknolojisini tercih edebilirsiniz. 

Yeni bir işe atılırken kontrol edilmesi güç sistemler sizi zorlayabilir. Bu nedenle daha pratik bir yazılım kullanımı için de multi platform teknolojisine yönelebilirsiniz. 

Multi platform teknolojisi hem bireysel hem de kurumsal yazılımlar için uygundur. Düşük bütçeyle daha fazla kişiye ulaşmak isteyen bir iş sahibiyseniz bu teknolojiyle daha hızlı bir şekilde işinizi ilerletebilirsiniz. Tek kodlama ile farklı pazarlarda boy göstererek sunduğunuz ürün ve hizmetin ayrıcalıklarını daha etkili bir şekilde tanıtabilirsiniz. 

Multi platform teknolojisi e-ticaret, oyun, program gibi farklı türdeki yazılımların hepsinde kullanılabilir. Özellikle oyun tarzındaki yazılımların bu şekilde üretilmesi hem yazılımın daha hızlı bir şekilde topluma yayılmasında hem de geliştirmelerin tek merkezden yönetilmesi konusunda çeşitli avantajlar sağlar. 

Sık güncelleme gerektiren yazılımlarda her bir işletim sistemi için tekrar tekrar işlem yapmaktansa multi platform teknolojisiyle tek hamlede tüm güncellemeler yapılabilir. Daha az iş gücü ve maliyet ile daha çok kişiye ulaşmak istiyorsanız, sektör ve konu fark etmeksizin her alandaki yazılımlarınızın kodlanmasında bu teknolojiden yararlanabilirsiniz.

Natro’nun Multi Platform Teknolojisi ile Neler Yapılabilir?

Multi platform teknolojisi her ne kadar basit gibi gözükse de uzmanlık isteyen bir alandır. Aynı yazılım tek kodlama ile farklı işletim sistemlerinde çalışacağı için bu kodlama işleminin kusursuz bir şekilde yapılması gerekir. Aksi hâlde bu hata farklı platformlarda kullanıcıların karşısına çıkarak olumsuz deneyimlerin yaşanmasına yol açar. 

Öte yandan dijital ortamlarda oluşan güvenlik açıklıklarının önüne geçme konusunda da güvenilir ve işinde uzman bir çözüm ortağı ile çalışmak son derece önemlidir. Multi platform teknolojisinden yararlanmak istediğiniz tüm alanlarda Natro size işlevsel çözümler sunar. 

Özel olarak hazırlanan hosting paketlerinin bir kısmı Multi platform teknolojisini kapsayacak niteliktedir. Bu paketlerden birini seçtiğinizde Natro ile güvenilir bir Multi platform teknolojisi deneyimi yaşayabilirsiniz. Natro’da bu teknolojinin bulunduğu paket “sınırsız web hosting” olarak geçer. Bir tür hosting hizmeti olan multi platform özelliğinin bulunduğu bu tarz sınırsız paketlerde Natro, sınırsız SSD alanı, trafik ve site barındırma imkânı sunar.

Multi platform teknolojisi kullanılarak geniş bir alana yayılan yazılımların sorunsuz çalışabilmesi için yeterli disk alanı ve trafik gereklidir. Trafik denildiğinde aklınıza gelen ilk şey yazılımınızı kullanan, sayfanızı ziyaret eden kişiler olmalıdır. Bu kişilerin sayısı arttığında eğer kotalı bir hosting paketi kullanıyorsanız ilerleyen zamanda sorun yaşayabilirsiniz. Kotanın üstünde bir trafik görüldüğünde yazılımınız yavaşlamaya başlayabilir. Hatta aşırı yüklenme sonucu kapatılabilir. Natro’nun multi platform teknolojisini destekleyen sınırsız web hosting hizmetini tercih ettiğinizde bu limitlerin ve risklerin birçoğu ortadan kalkmış olur.

Multi platform teknolojisine sahip hosting paketlerini incelemek için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Natro’nun multi platform teknolojisini barındıran sınırsız hosting paketiyle aynı zamanda ömür boyu ücretsiz SSL, ücretsiz alan adı, sınırsız e-posta gibi avantajlardan da yararlanabilirsiniz. Bu özellikler sayesinde multi platform özelliğini daha verimli bir şekilde kullanmanın ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.

Natro’nun Multi Platform Teknolojisini Kullanırken Bilinmesi Gerekenler

Natro güvencesiyle multi platform teknolojisinden yararlanmanız oldukça kolaydır. Ancak yine de bu konuda bilmeniz gereken bazı detaylar bulunur. Native yazılımların üretiminde, kullanacağınız işletme sistemine göre bir uygulama geliştirme dilini bilmeniz gerekir. Bu dil java, phyton, c#, kotlin veya c­­++ olabilir. Her birinin kendine özgü avantajları ve kullanım alanları bulunur. Sahip olduğu özelliklere göre popülerliği değişen bu diller arasında en sık kullanılanlardan birisi java iken, en az kullanılanı ise c­­++ olarak bilinir. Hibrit yani multi platform teknolojisiyle üretilen yazılımlarda ise Javascript, HTML5, CSS gibi çoklu işletim sistemlerinde çalışmaya uygun web teknolojilerinden yararlanılır. Bu teknolojiler Cordova, Titanium, Xamarin gibi platformlarda geliştirilerek çoklu işletim sistemlerinde çalışmaya uygun hale getirilir.

Yerel uygulamalarda belli bir işletim sistemine uygun yazılım yapılacağı için ara yüze ilişkin ekran düzeni ve bazı diğer özellikler belli bir formatta elinizin altında olur. Multi platform yazılımlarda ise belli bir şablon üzerinden ilerlemediğiniz için ilk etapta kullanıcı deneyimini optimize etmekte zorlanacağınızı düşünebilirsiniz. Bu adımda yaşayacağınız zorluklar hem performans hem de zaman kayıplarına neden olabileceğinden uzman desteği almanız gerekir. Natro’nun sunduğu etkili çözümler ile çoklu platform teknolojisinden yararlanırken kullanıcı deneyimine ilişkin herhangi bir kayıp yaşamadan, güvenle ve hızla ilerleyebilirsiniz.

Multi platform yazılarda bazı entegrasyon işlemlerinin manuel olarak yapılması gerekir. Bu işlemler arasında bildirim uygulamaları, tercihler, ek depolama alanları ve yerel ayarlar bulunur. Bu entegrasyonu kendi başınıza yapmakta zorlanabilir, yaptığınız uygulamaların verimliliği hakkında şüpheye düşebilirsiniz. Bu nedenle entegrasyon aşamasında da uzman desteği almanız önem taşır. Natro’nun multi platform teknolojisini tercih ederek entegrasyon işlemlerinde sorun yaşamaktan kurtulabilirsiniz.

Web siteniz veya uygulamanız hakkındaki verileri toplamak ve analiz etmek için güçlü bir veri tabanına ihtiyaç duyabilirsiniz. Multi platform yazılımlarda sıkça kullanılan MySQL veritabanı oluşturma hizmetini ile projelerinizi verimli bir şekilde yönetebilirsiniz. Benzer şekilde multi platform teknolojisini barındıran sınırsız web hosting sistemlerinde bulunan sınırsız subdomain ve e-posta özelliklerinden yararlanma imkânınız bulunur. Ana domain’e bağlı olarak oluşturacağınız subdomainlerde blog ve teknik destek hizmeti vermenüz mümkündür. Bu subdomainler konusunda özgürlük tanıyan sınırsız web hosting ve multi platform teknolojisi hizmetlerinden yararlanmak için Natro ile iletişime geçebilirsiniz.

Yazılımlarınızı en verimli şekilde çeşitli platformlara sunmanın anahtarı multi platform teknolojisinden geçer. Bu teknolojiden uzman desteği ile yararlandığınızda yerel uygulamalarda elde edeceğinizin verimden çok daha fazlasına sahip olabilirsiniz. Yerel uygulamanın teknik ve maddi zorluklarını geride bırakarak multi platform teknolojisinin esnek ve çok yönlü çözümlerinden yararlanabilir, uygulamanızı dünyanın dört bir yanında kullanılabilir hale getirebilirsiniz. Multi platform teknolojisine yönelik ihtiyaç duyduğunuz uzman desteğini Notra’nın uzman ekibinden talep edebilir, markanın sunduğu profesyonel hizmetler sayesinde kusursuz çalışan bir hibrit platform yazılımına sahip olabilirsiniz. İstediğiniz zaman geliştirme yapabileceğiniz bu yazılımların geliştirilmesi aşamasında da yine Natro’dan destek alarak etkili sonuçlar elde edebilirsiniz. 

0 Shares:
Benzer İçerikler
Devamını Oku

Hosting Festivali Başlıyor!

Hosting sektörünün en önemli etkinliklerinden biri olan ve sektördeki firmaları bir araya getirerek, sektörün gelişimine katkı sağlamayı hedefleyen…
Devamını Oku

Hosting Nedir?

Bu İçerikte Bahsedilen Konular Hosting Ne İşe Yarar?Hosting Seçenekleri Nelerdir?1. İşletim Sistemine Göre HostinglerDiğer Hosting ÇeşitleriHosting Nasıl Satın…