Mail Hosting Nedir? Hangi Avantajları Sağlar?

Günümüzde hem kişiler hem de işletmeler için e-postalar hayati bir role sahip. İşletmelerin kurum içi ve dışı iletişiminin yanı sıra tanıtım ve pazarlama etkinliklerinde de e-posta faaliyetleri önemli bir yer tutuyor. Bu durumda, kurumsal işletmeler kadar kurumsallık hedefine sahip KOBİ’ler de e-posta konusunda daha kapsamlı ve profesyonel hizmetlere yöneliyor. O hizmetlerden biri olan mail hosting hakkında temel bilgilere aşağıda ulaşabilirsiniz. Mail hosting nedir, ne işe yarar, avantajları nelerdir, kullanmam gerekir mi, nasıl alırım? gibi sorulara cevap aradık.

Mail Hosting Nedir?

Mail hosting (Barındırılan e-posta hizmeti), bir kuruluş adına e-posta sunucularını çalıştırır. Bir alan adınız varsa ve burada e-posta hizmeti istiyorsanız mail hosting hizmetine ihtiyaç duyarsınız. Çoğu web barındırma şirketi size standart olarak e-posta barındırma hizmeti sunar. Ancak, bu genellikle yalnızca POP3 e-postası, spam/virüs koruması ve ek özelliklerle ilgili temel bileşenler sunar. Oysa premium e-posta oluşturma sağlayan özel e-posta barındırma hizmeti bundan çok daha farklıdır.

Web barındırıcınız tarafından sağlanan bir e-posta barındırma hizmeti kullanıyorsanız, işletmenizin özelliklerine uygun kalitede bir hizmet aldığınızdan emin olun. Web barındırıcınız e-posta hizmetleri sağlamıyorsa, işletmenizin e-posta ihtiyaçlarını karşılayacak bir sağlayıcı bulmalısınız. Ancak ideal olan, tüm web sitesi hizmetlerini tek bir sağlayıcıdan almaktır. Böylece çok daha uygun fiyatla tüm hizmetleri tek kaynaktan alabilirsiniz. Bu şekilde teknik destek ihtiyacınızı da çok daha kolay bir şekilde karşılayabilirsiniz.

Konuyla ilgili Şirket maili nedir? Şirket maili nasıl açılır? başlıklı yazımızı da okuyabilirsiniz.

Mail Hosting Ne İşe Yarar?

Kişisel ya da kurumsal amaçlarla mail hosting için ücretsiz seçenekleri kullanabilirsiniz. Google, Yahoo, Hotmail gibi oldukça popüler olan uygulamaları kullanmak temel düzeyde, kişisel amaçlar için bir ölçüde yeterli olabilir. Ancak işletmeler söz konusu olduğunda, ücretsiz mail hosting hizmetlerinin sunduğu imkanlar asla yeterli olmayacaktır. Bu noktada, ücretli olarak sunulan mail hosting paketlerini denemeniz gerekir.

Mail hosting ne işe yarar? Sorusunu şimdi ayrıntılarıyla açıklayalım.

  • İyi yönetilen bir e-posta sistemi, en az doğrudan pazarlama ve web sitesi içerikleri kadar başarıya ulaşmada etkilidir. Başarılı e-posta yönetimi, pazarlama kampanyalarını kolaylaştırır. Mailing olarak adlandırılan toplu e-posta pazarlama yöntemiyle potansiyel alıcılara ücretsiz bir şekilde ulaşabilirsiniz. Bu haliyle mailing, tüm pazarlama yöntemleri arasında hem finansal anlamda hem de vakit açısından en uygun maliyetli yöntemler arasındadır. Böyle bir kampanyada e-postaların junk/spam olarak algılanmaması için mail hosting hizmeti ile bu süreci yönetmek gerekir. Pazarlama e-postalarının kurumsal uzantılı bir mailden gelmesi elbette fark yaratacaktır. Ayrıca ücretsiz e-posta hizmet sağlayıcılarının tamamına yakını günlük sınırlamalar getirir. Oysa mail hosting hizmeti sayesinde sınırsız gönderim yapabilirsiniz.
  • Toplu gönderim şablonları mailing tipi pazarlama da işinizi kolaylaştıracaktır. Böylece her bir potansiyel alıcı için ayrı ayrı metin girmek yerine saniyeler içinde yüzlerce adrese standardize edilmiş metin ve görselleri iletmek mümkündür.
  • Mail hosting sayesinde kurumsal uzantılı e-postalar çalışanlarınız tarafından kullanılır. Böylece kurumsal imaj hedeflerine çok daha kolay ulaşabilirsiniz. “@gmail.com” uzantılı bir e-posta yerine “@(firmanız).com uzantılı bir e-posta adresi tüm çalışanlarınız için ayrıcalık sağlayacaktır.
  • Mail hosting veri güvenliğinin hayati önem taşıdığı kurumsal firmalar için vazgeçilmez bir hizmettir. Veri güvenliği ücretli mail hosting hizmetinde çok daha yüksektir. Bu, kurum içi veri güvenliği hedeflerinize uygun bir çerçeve sunar. Ayrıca müşteri ilişkilerinde de bir prestij ve güven unsurudur.

Mail Hosting Avantajları

Mail hosting hizmeti alıyorsanız işletmenizin e-posta faaliyetleri konusunda içiniz rahat olacaktır. Böylece faaliyetlerinizi yürütürken işinize odaklanmanız kolaylaşır. Ücretsiz bir e-posta hizmeti kullanıyorsanız yukarıda sayılan avantajlara sahip olamazsınız. Ayrıca karşılaşacağınız muhtemel problemlere karşı teknik destek almanız mümkün değildir. Alanında deneyimli Natro Müşteri Destek Ekibi herhangi bir sorun yaşamanız durumunda ilk temas sonrası etkili çözümler getirecektir.

Alan adınıza bağlı bir e-posta sunucusuna sahip olmak, standart bir Gmail veya Yahoo hesabından çok daha profesyonel bir görüntü sunar. Özel bir e-posta barındırma hizmeti, e-posta iletişiminizin güvenliğini de artıracaktır. Bu, yalnızca yüksek düzeyli kurumsal işletmeler için değil, herhangi bir işletme için de bir avantajdır.

Büyük şirketler genellikle kendi sunucularını şirket içinde yönetir. Mail hosting, yüksek e-posta trafiğini kaldırabilecek bir e-posta sunucusuna ihtiyaç duyan kullanıcılara hitap edebildiğinden KOBİ’ler için mükemmeldir. Bu tür işletmelerin kendi sunucularını kullanma imkanı da ihtiyacı da yoktur. Bunun yerine güvenilir bir hizmet sağlayıcıdan mail hosting hizmeti almaları yeterli olacaktır.

1999’dan bu yana binlerce kurumsal işletmeye mail hosting hizmeti sunan Natro, mümkün olan en iyi e-posta deneyimini sunmak için birinci sınıf bir hizmet ve ek özellikler sağlar:

  • E-posta kimlik doğrulama şemaları: Filtreleme, çoğaltma ve yeniden yönlendirme
  • Klasör ve kişi yönetimi
  • Güçlü spam ve virüs koruması
  • Büyük ekler
  • Posta, beyaz ve kara listeler
  • Yedeklemeler ve arşivleme
  • Çevrimiçi depolama
  • Takvimler
  • Takma adların, ileticilerin ve otomatik yanıtlayıcıların kullanımı
  • Posta kuralları
  • IMAP/POP3 hizmetleri
  • Web postası, akıllı telefon ve favori e-posta istemcisi (Outlook gibi) aracılığıyla e-postaya erişim

Mail hosting (barındırılan e-posta), sunucuları yönetmek için kurum içi sunuculara ve IT desteğine olan ihtiyacı ortadan kaldıran uygun fiyatlı bir hizmettir. En geniş imkanlara sahip mail hosting hizmetleri en uygun fiyatlarla Natro tarafından sunuluyor. Mail hosting farkını her anlamda test edebilmeniz ve ihtiyaçlarınıza en uygun olanı bulabilmeniz için ücretsiz denemelerden yararlanabilirsiniz. İşletmeler için e-posta yönetimine ayrılmış ve bir dizi ek özelliğe sahip bir mail hosting hizmet arıyorsanız Natro’nun uygun fiyatlarla sunduğu hizmet paketlerini incelemelisiniz.

Mail Hosting Kullanmam Gerekiyor mu?

Web sitenizde mail hosting kullanmanızın gerekip gerekmediğini belirlemek için beklentilerinizi net bir şekilde düşünmelisiniz. Web sitenizin bulunduğu alan adında bir e-posta hizmeti sunmak istiyorsanız mail hosting kullanmalısınız. Böylece, alan adınızın uzantı olarak yer aldığı eposta hesapları oluşturabilirsiniz. Örneğin bir işletme ya da kurum web sitesinde, çalışanların her biri için özel e-posta adresi bulunması prestij sağlayacaktır. Kurumsal bir firmanın web sitesinde çalışan epostalarının Google ya da Yahoo gibi uzantılara sahip olması sizde nasıl bir izlenim oluştururdu? Hiç kuşkusuz olumsuz bir etki yapardı. Benzer şekilde, sitenizi ziyaret edecek kullanıcılar da böyle düşünecektir. Bunu önlemek için bir mail hosting hizmeti almalısınız.

Email.

Mail Hosting Hizmeti Nasıl Alınır?

Tüm web sitesi hizmetleri için tek bir kaynaktan güvenli ve kaliteli hizmet almak istiyorsanız uygun fiyatlı Natro tekliflerine göz atabilirsiniz. 10 GB ve 50 GB gibi yüksek kapasite seçeneklerinin yanı sıra aynı alan adında farklı özelliklerde hesaplar oluşturabilme seçeneği Natro güvencesiyle kullanıcılara sunuluyor. Natro’dan mail hosting hizmeti alan kullanıcılar için kişisel, paylaşılabilir ve ortak takvim, adres defteri ve dosyalar e-posta servisinin içinde sunuluyor. Ayrıca mobil ve masaüstü cihazlarda adres defteri ile takvim senkronizasyonu da işletmelerin e-posta faaliyetlerini bir üst seviyeye taşıyan özellikler arasında.

Natro XMail Mail Hosting üç farklı pakette farklı özellikler içeriyor. Web siteniz için en uygun paketi seçtikten sonra aynı sayfada kolayca siparişinizi oluşturabilir ve dakikalar içinde dilediğiniz mail hosting hizmet paketini satın alabilirsiniz.

0 Shares:
Benzer İçerikler