Link Nedir? Link Kısaltma Siteleri Nelerdir?

Her geçen gün büyüyen ve gelişen internet ortamında birçok farklı yenilik ve kolaylıklar bulunabilmektedir. Bunlardan bir tanesi de link kısaltma işlemleridir. Web sitelerini birbirlerine bağlayan HTML kodlarına link adı verilir. İnsanlar paylaşmak istedikleri video, fotoğraf, yazı, program, indirme linki, post gibi içeriklerin linklerini birbirlerine göndermek isteyebilir. Uzun olan adresleri çok daha kısa bir hale getirerek paylaşmak mümkün duruma gelmektedir. Oldukça fazla uzayan linkler yerine daha kısa linkler kullanmak büyük kolaylıkları da beraberinde getirmektedir.

Url kısaltmaları yapılarak linkleri kısaltma işlemi yapan ve bu alanda çalışmalar yürüten web siteleri tarafından yapılabilir. Kısa link oluşturma hizmetleri genel olarak ücretsiz olarak verilmektedir. Link kısaltma işlemi yapan sitelere girilir ve paylaşılmak istenen fotoğraf, post, video, yazı, program gibi içeriklerin linkleri kopyalanır. Kopyalanmış olan linklerin site içerisinde yer alan programda kısaltılır ve kullanıma hazır hale gelir. Link kısaltma işlemleri yapıldığı takdirde;

  • Paylaşılan içeriklerin popülaritesinin belirlenmesini sağlayabilir
  • Karmaşık olmayan sade bir görünüm elde etmek mümkündür
  • Siteler üzerinde link kısaltma işlemleri yapılarak tık başına para kazanabilme
  • Daha profesyonel bir iş yapabilme
  • Karakter limiti bulunan yazılarda daha az karakter kaplama durumu
  • Kolay kullanım özelliği

Link kısaltma siteleri kişilere linklerini daha kısa bir hale dönüştürmeleri adına hizmet vermektedir. Oldukça büyük bir kullanıcı kitlesi bulunan web siteleri bulunmaktadır. Bu web siteleri üzerinden para kazanmak da mümkün duruma getirilmiştir. En çok kullanılan link siteleri ve yaptıkları ödemeler hakkında şu şekilde bilgi verilebilmektedir;

  • AdF.ly: Çok büyük bir kullanıcı kitlesi bulunan AdF.ly web sitesi, 1000 görüntülenme gerçekleştiği anda 4 dolar kazandırmaktadır ve minimum para çekme tutarı 5 dolardır.
  • Bc.vc: Yaygın bir biçimde kullanılan link kısaltma sitelerinden bir tanesi de bc.vc sitesidir. Site 1000 görüntülenme başına 4 dolarlık bir ödeme gerçekleştirmekte ve 10 dolarlık birikimlerde ödeme yapabilmektedir.
  • Shorte.st: yine çok fazla kullanılan sitelerden bir tanesi olan shorte.st sitesi 1000 görüntülenme başına 2 dolarlık ödeme yapmakta ve her 5 dolar için kişiye çekim talimatı alabilir.
  • Linkshrink.net: büyük bir ziyaretçi kitlesi olan Linkshrink.net sitesi de 1000 dolar için yaklaşık olarak 2 ila 5 dolarlık ödemeler yapabilir.
0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler