Kurumsal E-Posta Nedir?

Email.

Kurumsal e-postalar şirketinizin alan adı uzantınız ile alabileceğiniz, profesyonel e-posta hizmetleridir. Birçok açıdan kurumsal görünümünüzü destekleyen kurumsal e-postalar farklı uzantılarda kullanılabilir. Genellikle “adı.soyadı@sirketadi.com” şeklinde olan kurumsal e-postalar, kullanım şekillerine göre yalnızca ad, departman ismi gibi seçeneklere göre de çoğaltılabilir. Bu kullanım tamamen şirketinizin tercihine kalmış olarak düzenlenebilir.

Kurumsal e-posta işlemleri karmaşık gibi görünür. Standart e-posta işlemlerine göre karışık olduğu düşünülerek birçok açıdan tercih edilmekten çekinilen kurumsal e-postalar, bugün sunulan hizmetler ile birlikte standart e-posta işlemlerinden tamamen farksız ve kolay bir şekilde oluşturulup yönetilebilmektedir.

Kurumsal E-Posta Nereden Alınır?

Kurumsal e-posta hizmeti şirketinizin tüm iç ve dış görüşmelerinin yapılacağı adresleri oluşturacağından, e-posta hizmetini aldığınız sağlayıcının güvenilir olduğundan emin olmalısınız. Natro yıllardır sunduğu tüm hizmetleri ile bu konuda da size destek oluyor. Tecrübeli kadrosu ve 7/24 destek hizmeti ile e-posta işlemlerinizde de Natro’dan güvenle hizmet alabilirsiniz. Kurumsal e-postalar şirketinizin dışarıya karşı kurumsal duruşunu yansıtır. Bu nedenle sağlayıcınızdan kaynaklı kesinti ve e-posta problemleri yaşamamanız çok önemlidir.

Ayrıca e-postlarınız şirketinize ait tüm yazışma ve bilgileri barındıracağından güvenilir bir sağlayıcıyı tercih etmeniz bu noktada çok önemlidir. Herhangi bir problemde yaşayabileceğiniz veri kayıpları şirketiniz için hayati bir öneme sahip olabilir. Aynı zamanda departmanlar arası iş yapış şekillerini de etkileyebilecek e-posta aksamaları, şirketinize tahmininizden çok daha fazla zarar verebilir. Bu nedenle e-posta sağlayıcınızın kararını vermeden önce detaylı bir araştırma yaparak işe başlayın.

Neden Kurumsal E-Posta Kullanılmalıdır?

Aslında bakarsanız bu sorunun ilk cevabı kendi içinde saklıdır. Eğer kurumsal bir yapıya sahipseniz ve bunu iş ortaklarınıza göstermek istiyorsanız kurumsal e-posta kullanımı ilk ve en önemli kuraldır. Kurumsal e-posta harici başka bir e-posta uzantısı ile göndereceğiniz mailler iş ortaklarınız tarafından itibar kaybı ile sonuçlanabilir. Bu da iş hayatınızdaki başarınız adına ciddi olumsuz bir etki yaratır. Tüm detayları incelikle düşündüğünüz iş hayatında bu kadar kolay bir ayrıntı yüzünden başarısı olmak istemezsiniz değil mi? Bu nedenle kurumsal e-posta kullanımları şirketler için çok önemlidir. Peki başka hangi durumlarda önem arz eder derseniz, birkaç maddede özetleyelim:

  • Öncelikle kurumsal e-postalar karşı tarafa markanızın kısa bir tanıtımı gibidir. Sizi hiç tanımayan bir iş ortağınız ilk olarak e-posta uzantınızı görür ve buna göre bir değerlendir veya araştırma yapabilir. Oysa kurumsal e-posta kullanmıyorsanız ilk izlenimde olumsuz bir etki yarattınız demektir. Bu ilk etki aynı zamanda şirketinize olan güveni de artırır. Karşı tarafa sergilediğiniz kurumsal görünüm şirketiniz adına güven duyulmasını sağlar. Bu da başarı oranlarınızda ciddi bir artışı beraberinde getirir.
  • Yaygın kullanılan ücretsiz e-posta adreslerine göre çok daha güvenli bir kullanım yaparsınız. Ek olarak kullanabileceğiniz depolama alanlarını belirleyebileceğiniz için e-posta kaybı gibi problemleri dert etmen zorunda kalmazsınız. Otomatik yedekleme gibi özelliklerle şirketinizin verilerini her zaman güvende tutar. Üstelik yaşayabileceğiniz herhangi bir teknik sorunda muhatap olabileceğiniz bir teknik ekibin de olması sizi ekstra bir güvence içerisine sokar.
  • Web site uzantınız ile mail uzantınız aynı olacağından, sizi araştırmak isteyen müşterileriniz web sitenizle karşılaşacak bu dayede kurumsal duruşunuz pozitif yönde etkilenecektir.
  • Şirketinizin kullanımına göre özel olarak belirlenebileceğinden, yüksek veri alanı gerektiren departmanlar için ekstra bir alan yaratabilir, daha düşük kullanımlı departmanlar için ise ayarlamaları dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.
  • Spam ve virüs koruma konusunda dışarıdan ekstra bir hizmet almanıza gerek kalmaksızın e-posta sağlayıcınızdan destek alabilirsiniz. Bu da sizin için ciddi bir maliyet avantajı anlamına gelir.
  • Tüm mail programları ile uyumlu olacağından, ara yüzüne alışkın olduğunuz mail programına kurumsal e-postanızı entegre ederek kullanabilirsiniz. Bu sayede kullanım alışkanlıklarınızdan da vazgeçmek zorunda kalmazsınız.
  • Ortak veya kişisel takvim görev yönetimi gibi özelliklerle birlikte ekip içi çalışma şekillerinizi düzenleyebilir ve böylece çalışma şeklinizi daha verimli hale getirebilirsiniz.

Kurumsal E-Posta Kurulum ve Entegresi Zor mudur?

Kurumsal e-posta adreslerinin tercih edilmemesinin en önemli sebebi, kurulum ve entegre işlemlerinin zor olduğu düşünülmesidir. Oysa oldukça kolay birkaç adımla hiçbir mail kaybı yaşamadan kurumsal e-postalarınızı oluşturabilir ve kullandığınız sisteme entegre edebilirsiniz. Evet yanlış duymadınız! Bunun için ciddi bir teknik destek almanıza veya saatlerce uğraşmanıza gerek yok. İhtiyaçlarınıza göre belirlediğiniz ve satın aldığınız e-posta paketinde hesap oluşumlarını öncelikle yapın. Ardından ayarlar kısmında size iletilen ayarları kullanmış olduğunuz e-posta sistemine girin ve entegrasyonu başlatın. Birkaç dakika içerisinde tüm mailler sisteme düşmeye başlayacak ve kesintisiz e-posta kullanımınızı yapabileceksiniz.

Üstelik şirketinizde daha sonradan kullanılmayan e-posta adreslerinizin içeriklerini kopyalayarak o e-posta adresini silebilir ve o a-posta adresine gelecek e-maillerin yönlendirmesini yapabilirsiniz. Bu sayede optimum seviyede kaynak kullanımı yapmış olacağınızdan ekonomik olarak da oldukça avantajlı bir konumda olacaksınız.

Kurumsal E-Posta Paketleri Nelerdir?

Kurumsal e-posta paketinizin seçimini yapmadan önce ihtiyaçlarınızı belirleyerek işe başlayın. Kaç adet e-posta kullanımı yapacağınız, her birinde ortalama ne kadar bir alan kullanılacağı, mobil kullanım yapıp yapmayacağınız gibi kriterleri belirlerseniz paket seçimleriniz çok daha kolay olacaktır. Mail paketleri bu tarz özelliklere göre sınıflandırılırlar. Size en uygun paketi ihtiyaçlarınızı belirleyerek seçmeye çalışın.

Natr,o daha küçük kullanımlar için 250 MB’dan 50 GB’a kadar olan Xmail paketleri, daha büyük kullanımlar için ise kullanım adetlerine göre işletmelere özel Xmail Pro hesapları satışa sunar. Bu hesaplarda 5-10-15 kullanıcı gibi kullanıcı tercihleri yapabilirsiniz. Şirketinizin personel veya departman sayısına göre bu belirlemeyi yaparak tercihinizi oluşturabilirsiniz. Son olarak büyük mail kullanım alanları ve büyük şirketler için tasarlanmış XMail kurumsal paketleri ile 50 GB saklama alanı ve 600.000’den fazla ileti saklama kapasitesi ile tüm kurumsal işlemleriniz için kusursuz çözümler sunar.

Kurumsal E-Posta Paketlerini Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Bu değerlendirmeyi yaparken, birbiri ile karşılaştırdığınız hizmet ve paketlerin aynı özellikle olmasına dikkat edin. Yani bir sağlayıcının hizmeti diğeri ile aynı görünebilirken detay özellikle birbirinden farklı olabiliyor. Örneğin Natro kurumsal paketlerinde ücretsiz antivirüs özelliği, ücretsiz entegrasyon, mobil uyumluluk gibi seçenekler sunarken karşılaştırma yaptığınız bir başka sağlayıcı bu özellikleri sunmuyorsa, aynı ürünü karşılaştırmıyorsunuz demektir. Bu durumda fiyat performans karşılaştırmanız yanlış olacağından bu özelliklere dikkat ederek tercihlerinizi yapmanızda fayda vardır.

Natro, sadece e-posta hizmetleri ile değil web sitesi ve hosting anlamında tüm alanlarda size destek oluyor. Bu sayede tüm ihtiyaçlarınız için farklı farklı noktalardan satın alım yapmak zorunda kalmadan tüm ihtiyaçlarınızı tek bir çatı altında giderebilirsiniz. Domain, web sitesi işlemleri, hosting işlemleri, sunucu, SSL işlemleri ve hatta marka tescili gibi işlemlerde bile Natro uzman ekibi ve güvenilir alt yapısı ile her zaman sizinle! Bu hizmetlerden bir veya birkaçını alıyorsanız, diğer hizmetlere de ihtiyacınız olması çok doğaldır. Bu gibi durumlardan her biri hizmeti farklı bir çatı altından almak ve onların yönetimini yapmak şirketiniz için zor bir süreç oluşturabilir. Natro tüm hizmetleri satın alabileceğiniz, güvenilir alt yapısı ve hizmet anlayışı ile birlikte her zaman yanınızda!

0 Shares:
Benzer İçerikler