2022’de İnternet Sitesi Kurma Maliyeti Ne Kadar?

Ticari, kurumsal veya kişisel gibi farklı amaçlarla bir internet sitesi kurmak isteyenler, “2022’de internet sitesi kurma maliyeti ne kadar?” sorusu hakkında araştırmalar yapıyor, internet sitesi kurarken karşılarına çıkabilecek harcamaları hesaplamaya çalışıyorlar. Sizin de böylesi bir arayışınız varsa doğru yerdesiniz. Öncelikle bu siteye neden ihtiyaç duyduğunuzu tespit ederek işe başlamanızda fayda görüyoruz. Siteyi kurmanızın işleriniz açısından hangi faydaları sağlayabileceği, sitenizi nasıl kurabileceğinizi, bu iş için ne kadarlık bir bütçe ayırmanızın gerekeceği gibi konulara açıklık getirmek için yazdığımız önerileri okuyarak iyi bir başlangıç yapabilirsiniz.

Neden Bir İnternet Sitesine İhtiyacım Var?

Pek çok mal ve hizmet sunumunun, ürün zinciri seviyelerinin, pazarlama, dağıtım ve ödeme gibi faaliyetlerin hızla dijitalleşerek internet ortamına taşındığı günümüzde küçük ve orta seviye işletmelerden büyük holding yapılanmalarına, start-up’lardan online işletmelere kadar her sektörden ve endüstriden işletmecinin artık bir internet sitesi kurmaya ihtiyacı bulunuyor.

Neden mi? Çünkü isminizi ve sunduğunuz ürün veya hizmeti daha geniş kitlelere duyurabilmek, üstelik bunu yaparken dijital dünyanın son derece hızlı ve kolay olanaklarından yararlanarak ulaşacağınız kitlenin kapsamını da geniş tutabilmek için kendinize dijital ortamda bir yer edinmeniz artık kaçınılmaz hale geldi.

Bununla beraber, internet sitesi yalnızca ticari faaliyetlerde bulunanlar için gereklidir gibi bir anlam da çıkmamalı. Zira internet sitesi kurmanın herhangi bir koşulu olmadığı gibi düşüncelerinizi paylaşmak, herhangi bir alanda tasarımlarınızı geniş kitlelere ulaştırmak, yalnızca kendinizle ilgili bilgi vermek, yazı ve makalelerinizi yayımlamak gibi sınırsız amaçla internet sitesi kurabilirsiniz.

Ancak amacınız her ne olursa olsun hızla değişen teknolojiye ayak uydurabilmek adına çabucak kendinize ait bir internet sitesi kurmanızı ve dijital ortamda erişilebilir hale gelmenizi tavsiye ederiz. İşinize veya sektörünüze uygun bir internet sitesi tasarlamak için hemen Natro sayfalarında sizin için sunulan web sitesi tasarım aracı NatroSite üzerinden kampanyalı fiyatlar ile özgün bir internet sitesine sahip olabilirsiniz.

İnternet Sitesi Kurmamın Ne Yararı Olur?

  1. Tamamen kendinize ait özgün bir internet (web) sitesine sahip olduğunuzda artık kendinizin veya firmanızın tanıtımını oldukça kolay, geniş kapsamlı ve ekonomik bir şekilde yapabilirsiniz. Geleneksel reklamcılık ve kitle iletişim yollarına kıyasla internet üzerinden, dünyanın her iki ucunu da birbirine bağlayan global bir atmosfere entegre olabilirsiniz.
  2. İnternet siteniz içerisinde kendinizi ve sunduğunuz ürün ve hizmet gruplarını vurucu şekilde anlatabilir; görseller yardımıyla okuyucu kitlenizin ilgisini çekebilir, işiniz veya endüstrinizle ilgili teknik bilgiler vererek uzmanlığınızı sergileyebilirsiniz. Dolayısıyla, bir internet sitesi üzerinden yapabileceklerinizin sınırı olmadığı gibi fiziksel reklam ve tanıtım yollarına kıyasla web sitesinin ulaşılabilirliği, kitle erişimi ve olanakları çok daha geniştir.
  3. Müşteri grupları veya ulaşmak istediğiniz diğer kitleler ile internet üzerinden kolaylıkla iletişim kurabilir, gerekli gördüğünüz takdirde online canlı yardım, sık sorulan sorular, iletişim formu sayesinde kullanıcılarınızla doğrudan anlık iletişim sağlayabilirsiniz.
  4. İnternet sitesi sizlere esneklik ve özgürlük alanı tanıyan kullanışlı bir platformdur. Dilediğiniz zaman site içeriğini değiştirebilir, herhangi bir maliyete katlanmadan siteniz içerisinde güncelleme ve çeşitlendirme yapabilirsiniz.
  5. Özenle tasarlanmış ve sizi en iyi şekilde anlatan bir internet sitesi hem profesyonellik imajınızı hem de güvenilirliğinizi güçlendirir. Ayrıca SEO, reklam verme vb. gibi dijital reklam araçlarını efektif kullandığınız takdirde arama motorlarında görünürlüğünüz hızla artarak internette daha ulaşılabilir olmanızı sağlar.

İnternet Sitemi Nasıl Kurabilirim?

Teknolojinin günümüz itibarıyla çarpanlı şekilde ilerleme kaydettiği göz önünde bulundurulduğunda, bir internet sitesi kurmanın yalnızca mouse ile takip edeceğiniz birkaç ‘tık’tan ibaret olduğunu söylemek abartılı olmayacaktır. Hele hele bilgi sistemlerinin, internet teknolojilerinin ve programlamanın bu kadar ilerlediği günümüz şartlarında internet sitesi kurmak belki de yeni bir sosyal medya hesabı oluşturmaktan dahi daha kolay hale geldi denebilir.

Bir internet sitesi kurmak için uzun saatler harcamak istemiyorsanız; hemen bir hazır site tasarım aracına başvurarak profesyonel bir internet sitesine hızla ve bütçe dostu fiyatlarla sahip olabilirsiniz. Sizlere geniş bir yelpazede farklı içeriklerde modül destekleri sunan natro.com’a ait web sitesi tasarım aracı NatroSite’ın zengin tasarım havuzu içerisinden sektörünüze ya da işinize uygun hazır bir tasarım seçerek tasarımınızı kolayca düzenleyebilir ve web sitenizi dakikalar içinde yayımlamış olabilirsiniz.

Bu noktada, hazır web sitesi şablonu seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğine dair hazırladığımız blog yazımıza buraya tıklayarak hızlıca göz atabilirsiniz.

Ek olarak, daha kapsamlı, uzun süren ve emek isteyen bir internet sitesi kurma girişimine hazırsanız özel olarak bir web tasarımcısı (developer) ile çalışarak da belli bir ücret karşılığında bu hizmeti temin edebilirsiniz.

Ancak modül destekli hazır bir şablon üzerinden ilerlemediğinizde veya internet sitenizi tamamen uzman ellerine emanet etmediğiniz takdirde detaylarına hakim olmanız gereken birkaç konu daha var. Bunlar arasında hosting, domain adı, SSL sertifikası, web site tasarımı, e-ticaret özellikleri, eklentiler, pazarlama ve SEO, web sitesi bakım hizmeti gibi pek çok teknik unsur yer alıyor. Tüm bu hizmetleri anlamak ve kendinize uyarlamak için harcayacağınız vakit ise aslında büyük bir ticari kayıp haline gelebilir.

Başlangıç aşaması için hangisini tercih edeceğinize karar veremiyorsanız; özel web sitesi oluşturmak ile hazır web site şablonu üzerinden ilerlemenin avantajlı ve dezavantajlı olduğu durumları karşılaştırdığımız blog yazımızı okumayı deneyin.

Bu yüzden NatroSite, tüm bu hizmetleri tek tık içerisinde sunarak sizlere, alan adı; hosting, fotoğraf yükleme, ziyaret ve e-posta hesabı, akıllı site sihirbazı, PositiveSSL, iletişim modülü vb. gibi sayısız hizmeti avantajlı paketler içerisinde ulaştırıyor. Aylık 0,79$’dan başlayan fiyatlarla ulaşabileceğiniz indirimli paketleri kaçırmamak için siz de hemen internet sitenizin amaçlarını, kurgusunu ve hedef kitlenizi belirleyerek NatroSite üzerinden bir internet sitesi sahibi olun.

Ayrıca NatroSite, internet sitenizin hizmet ettiği amaca göre, gerek şube ve fiyat listeleme gerekse etkinlik ve davet, ekip tanıtımı, online sipariş, kampanya duyurusu dahil olmak üzere 26 farklı özellik ile web sitenizi dilediğiniz gibi geliştirme imkanını da bu kapsamda sizlere sunuyor.

Bir İnternet Sitesi Kurmak için Ne Kadar Bütçe Ayırmalıyım?

Daha önce internet sitesi kurmanın artık ne kadar kolay ve herkes tarafından ulaşabilir hale geldiğinden bahsetmiştik. Yine benzer şekilde internet sitesi kurma maliyetleri de 2022 yılı itibarıyla son derece ekonomik ve bütçe dostu hale gelmiş durumda. Bununla beraber, tasarlamak istediğiniz web sitesinin kurgusuna göre oldukça yüksek maliyetlerle karşılaşmanız da mümkün. Bu bakımdan herhangi bir ücret ödemeden oluşturabileceğiniz basit blog sayfaları vb. bulunduğu gibi bunların yanı sıra orta veya ileri seviye profesyonel bir kurumsal web sitesi oluşturmayı da tercih edebilirsiniz.

En ekonomik seçenekten başlamak gerekirse, genel bir tasarım havuzu içerisinden hazır şablon seçerek bu şablonu kendinize göre düzenlemeyi tercih edecek olursanız hazır web sitesi tasarım araçlarından bugün itibarıyla en uygun fiyatlarla faydalanabilirsiniz. Ancak daha fazla özelliğin bulunduğu bir web sitesi kurmak istiyorsanız, fiyatlar oldukça yükselir.

Dolayısıyla, kuracağınız internet sitesi için ayırmanız gereken bütçe, web sitenizin türü; amaçları, site boyutu, içerik ve görsel üretimi, teknik özellikleri, özelleştirmeler, çalıştığınız program/tasarımcı/ajansa göre geniş bir skalada konumlanabiliyor. Size en uygun seçeneği seçebilmek için öncelikle internet sitenizi ne amaçla kullanacağınızı belirleyerek kendinize doğru soruları sormakla başlayın.

Benzer internet sitelerinde dikkat çeken özellikler neler? Hangi kitlelere ulaşmak istiyorum? Ne kadar geniş bir kitleyi hedefliyorum? Ürün/hizmet içeriğimi en iyi ne şekilde anlatabilirim? İnternet sitemi kurgularken hangi özellikleri ön plana çıkarmalıyım? Kullanıcılarla iletişimi artıracak eklentiler neler? gibi pek çok soruyu aşama aşama cevaplayarak işletmenizi hızlı bir şekilde arama motorlarının üst sıralarına yerleştirebilirsiniz.

Son olarak küçük işletme sahiplerine, kuracağınız internet siteniz için sizlere yol gösterebilecek blog yazımızdan faydalanmanızı mutlaka tavsiye ederiz. Buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

0 Shares:
Benzer İçerikler