Hosting Festivali – Antalya Kampı

Daha önce İstanbul ve İzmir‘de düzenlenen, hosting sektöründeki firmaları ve çalışanları bir araya getirerek, tanışma ve fikir alışverişinde bulunma imkanı sunan “Hosting Festivali” 6 Mart ve 8 Mart tarihileri arasında Antalya’da düzenlendi. Sektörden pek çok firmanın katılımı ile gerçekleşen etkinlikte, alanında uzman isimler tarafından; ülkemizde ve dünyada hosting sektörü, hostingin geleceği, yeni e-ticaret kanunu, SSL kullanımı ve yeni bilgi güvenliği yasasının hosting ve verimerkezi sektörüne getireceği zorunluluklardan bahsedildi.

Sunuculuğunu, Natro Pazarlama Yönetmeni Burkay Yapağcıoğlu‘nun yaptığı etkinlik, Selçuk Saraç‘ın yapmış olduğu konuşma ile başladı. Etkinliğin kurucusu olan Saraç, sözlerine Hosting Festivali‘nin düzenlenmesindeki asıl amaçlardan birinin “sosyalleşmek” olduğundan bahsederek başladı.

Yüzlerce hosting firması olduğuna değinen Saraç, sektörden çok az kişinin birbirini tanıdığını ve bu etkinlik ile birlikte mail yazışmalarında oluşan, aradaki resmiyetin giderilmeye çalışıldığını belirtti. Saraç bunların dışında, ülke domain sayıları, hosting firması sayısı, hosting sektöründeki hukuksal boyutlar, sektördeki eksiklikler ve dünyadaki trendlerin ne olduğu ve nelere dikkat edilmesi gerektiğinden bahsetti. Katılımcıların sorularını yanıtlayan Saraç daha sonra sözü etkinliğin sponsorlarından olan Dell Network Çözüm Mühendisi Serhat Akkalyoncu‘ya devretti. Hosting, datacenter ve sunucu teknolojileri hakkında konuşan Akkalyoncu, yakın gelecekte mobilin çok daha fazla yaygınlaşacağını ve buna bağlı olarak datacenter ihtiyaçlarının artacağını belirtti. Bu ihtiyaçların daha fazla sunucu, daha fazla iş yükü ve daha fazla maliyet oluşturacağına dikkat çeken Akkalyoncu, Dell’in yeni üretmiş olduğu, daha az alan kaplayan ve daha az iş yükü imkanı veren “Dell FX Mimarisini” tanıttı.

dell-sunum

Sertel Şıracı, Serdar Kuzuloğlu, Huzeyfe Önal ve John Tuncer gibi birbirinden değerli isimlerin, konuşmacı olarak yer aldığı etkinlikte, dünyada en çok tercih edilen hosting kontrol paneli olan cPanel CEO’su Nick Koston ve Ürün Geliştirme Direktörü Kenneth Power‘da konuşmacı olarak yer aldı. Konuşmada, cPanel’in gelecek dönemde Linux Centos 7 işletim sistemine geçeceğini ve ilerleyen dönemlerde ne gibi güncellemelerin olacağından bahsedildi.

cpanel-ceo

Yapılan söyleşiler sonunda Selçuk Saraç moderatörlüğünde, Natro Hosting’den Tolga KABAKCI, Radore’dan Zeki Kubilay AKYOL ve Netdirekt’ten Kerem COPCU‘nün katılımı ile geçmişte yaşanılan zorlukların ve eğlenceli anıların anlatıldığı keyifli bir sohbet gerçekleştirildi.

 

cPanel CEO’su Nick Koston ropörtajı ve sektöre emek veren diğer tüm değerli isimler ile yapmış olduğumuz söyleşilerle, Hosting Dergi ekibi olarak bizlerde etkinlikteki yerimizi aldık.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler
Devamını Oku

Hosting Nedir?

Bu İçerikte Bahsedilen Konular Hosting Ne İşe Yarar?Hosting Seçenekleri Nelerdir?1. İşletim Sistemine Göre HostinglerDiğer Hosting ÇeşitleriHosting Nasıl Satın…