SSL İle Google’daki Başarınız Güvende

Google yayınlamış olduğu son açıklamasında SEO çalışmaları ve buna bağlı olarak arama ağı sonuçları ile ilgili algoritmasını HTTPS (SSL) güvenlik kodlamasına göre yapılacağı açıklandı.

Google I/O etkinliğinde internetteki genel kullanıcının ve sitelerin güvenliği ile ilgili konulara büyük önem verilmiş ve “Her Yerde SSL” sloganı ile HTTPS şifreleme yapısına geçileceğinin sinyalleri verilmişti.

Google web sitelerinin daha güvenli olması için son aylarda SSL Sertifikası olan sitelerin daha üst sıralara çıkması için bazı testler yapmaktaydı. Yapılan bu testlerin olumlu sonuçlanmasının ardından Ağustos ayı itibari ile SSL sertifikası olan sitelerin olmayan sitelere göre daha üst sıralara çıkacağını duyurdu.

Bu gelişmelerden sonra pek çok webmaster bu zamana kadar yapmış oldukları SEO çalışmalarının olumsuz olarak etkilenmemesi için sitelerini SSL güvenliği altına alacağı şüphesizdir. Pek çok farklı kriterden oluşan seo çalışmalarına yeni bir kriter olarak eklenecek bu sistem hem webmasterların yapmış olduğu çalışmaları ileriye yönelik olarak güven altına almakta hem de internet ortamındaki aktif kullanıcıların güvenlik zafiyetlerinden doğan mağduriyetlerini en aza indirgemektedir.

Tabi bu demek değildir ki artık Google’da üst sıralarda olan siteler güvenlidir. Çünkü güvenlik zafiyetleri bazen 3. şahıslar tarafından değil direkt olarak karşı firmalar tarafından da oluşmaktadır. Bu konuda kullanıcıya çok önemli görevler düşmektedir. Bilindik ve güvenli olduğu herkes tarafından kabul edilmiş sitelerden alış veriş yapmak ya da alışveriş yapılacak siteyi daha önceden çok detaylı bir şekilde araştırmak gerekir.

Sektöründe önemli bir yer alan, pek çok büyük firmanın, sitelerinde SSL Güvenlik Sertifikası bulunmamakta olup, site güvenliğine daha fazla önem veren bu yeni Google algoritması karşında sanal ortamdaki rekabetin nasıl şekil alacağı merak konusu.

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler