Google Bilim Fuarı Kayıtları Başladı!

Google Science Fair, Google’ın 2011 yılından bu yana düzenli olarak gerçekleştirdiği bir bilim fuardır. Bu yıl 4. sü düzenlenecek olan fuar için kayıtlar başladı. 13 ila 18 yaş arasında olan kişilere ya da bu kişilerin birlikte oluşturduğu gruplara açık olan yarışmaya katılım 19 Mayıs 2015 olarak açıklandı.

Her yıl, “Dünyayı Değiştirme Sırası Sizde” sloganı ile duyurulan etkinliğe dünyanın farklı ülkelerinden binlerce çocuğun katılımı ile gerçekleştiriliyor. Yarışmanın amacı; gündelik hatta sürekli olarak kullanılan ya da sevilen herhangi bir şey ile yaşanılan problemlerin birleştirilerek çok farklı ve hayatı kolaylaştırıcı bir fikir bulunması hedefleniyor. Burada gençler ortaya attıkları fikirler ve geliştirdikleri projeler ile birlikte “Dünyayı Değiştirecek Fikirleri” sunmaya çalışıyorlar.

Bu etkinlik elbette sadece yarışmaya katılan çocukların değil yeni çıkan fikirlere destek vermek isteyen National Geographic, Virgin Galactic, Scientific American, LEGO Education gibi bilim firmaları da ilgi göstermektedir.

Yarışmaya kayıt Olmak İçin; 

Yarışmaya katılmak için 13 – 18 yaş arasında olmak yeterlidir.

Yarışmaya katılmak isteyenler Gmail hesapları üzerinden kayıt formunu doldurarak başvuru yapabilir.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler