Hosting Firmalarından 2015 Yılı Sektör Değerlendirmeleri

Hosting TV olarak, 2015 yılında hosting sektörünün genel bir değerlendirmesini yapmak üzere Türk hosting sektöründe hizmet veren firmalara konuk olduk. 

İlk olarak, Maestro Panel Kurucusu Oğuzhan Yılmaz‘a mirofonumuzu uzattık. 2015 yılında hosting sektörünün gelişimi hakkında değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, yeni gelişen teknolojiler ve yeni açılan verimerkezlerinin sektörün gelişimine olumlu katkıları olduğu belirtti. Aynı zamanda global oyuncularında pazara girmesi ile birlikte rekabetin daha da arttığını ifade etti.

2015 yılı sektör değerlendirmesi konusunda İxir Hosting’den Halil Demir; 2015 yılında hosting sektöründe beklenen büyümenin gerçekleşemediğini, bunda 2015 yılında yaşanan siyasi ve ekonomik belirsizliklerin önemli rol oynadığını belirtti. 

2015 yılındaki hosting sektöründe yaşanan en önemli gelişmeler ile ilgili İsimtescil’den Melin Andıç; “2015 yılında durgun bir yılı geride bıraktık. Her sektörde olduğu gibi bizim sektörümüzüde etkileyen minör faktörler var ve bunlardan biri de döviz kurlarındaki artış. 2014 yılından beri artan kurlar, maliyetlerin de artmasına neden olmuştur.” sözleri ile ifade etti.

Ülkemizdeki hosting sektöründe Avrupa ve Amerika’ya kıyasla, hitap edilen kitlenin daha az olduğunu belirten Halil Demir, Avrupa ve Amerika firmalarının global pazarda daha geniş kitlelere hitap ettiğini belirtti. Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Natro Hosting Pazarlama Yönetmeni Burkay Yapağcıoğlu ise Türkiye pazarına ilgi gösteren global firmaları menuniyetle karşıladıklarını ve sektörün gelişi açısından önemli olduğu belirtti. Türk firmalarının global firmalar ile her alanda fazlasıyla rekabete hazır olduğunu ve sektördeki bilgi birikimi ve tecrübenin Türk firmalarının en büyük avantajı olduğuna dikkat çekti.

2015 yılında Türkiye’deki hosting sektörünün genel durumu ve geleceği ile ilgili merak edilen her şeyi, sektörün önemli oyunlarından dinlemek için videomuzu izleyebilirsiniz.

 

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler