Google Arama Geçmişi Silme Nasıl Yapılır?

Google Website Kaydı Nasıl Yapılır?

Günümüzde yaygın olarak kullanılmakta olan arama motoru Google kullanımında özellikle kullanıcılar farklı anahtar kelimeleri kullanarak arama yapmaktadır. Yapmış olduğunuz her arama Google arama geçmişi üzerinde kaydedilmektedir. Daha sonrasında geriye dönük yapılacak olan taramalar sayesinde yapılmış olan aramalar ve bilgilere ulaşım sağlanabilir.

Bazı durumlarda arama geçmişini temizlenmesi yapacağınız aramaları kısıtlayabilirsiniz. Bu nedenle yapılan aramalar hafızaya alınarak daha sonrasında yapmış olduğunuz aramaları kolaylaştırmaktadır. Ancak girmiş olduğunuz sitelere gizlemek ya da yapmış olduğunuz aramaları saklamak istediğinizde silerek saklayabilirsiniz. Silme işlemi sırasında tek tek istediğiniz aramaları silebileceğiniz gibi toplu olarak belirlemiş olduğunuz süre zarfındaki aramaları silme şansınız bulunmaktadır.

Google Geçmiş Nasıl Temizlenir?

Son derece pratik olması nedeniyle özellikle Google arama geçmişi nasıl silinir? Diye düşünenler aşamalı şekilde gerçekleştirecekleri işlemler doğrultusunda kısa sürede istedikleri bilgileri silebilirler. Toplu silme işleminin yanı sıra tek tek kutucukları işaretleyerek istediğiniz bilgileri silmeniz de mümkündür. Bu sayede görülmesini istemediğiniz siteleri ya da aramaları silebilir ve geri kalanını saklayabilirsiniz.

Arama geçmişini silmek isteyenler öncelikle Google Chrome üzerinden giriş yapmaları gerekir. Daha sonrasında sağ üst kısımda bulunan diğer seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Bu seçenek içerisinde geçmiş butonu yer almaktadır. Tıklamanız durumunda sol tarafta tarama verilerini inceleyebilirsiniz. Daha sonrasında temizle seçeneğini de koyarak işleme devam edebilirsiniz.

Açılan pencere üzerinden Google’da yapmış olduğunuz aramalar doğrultusunda elde etmiş olduğunuz verilere ait kayıtlar üzerinden istediğiniz miktarda silme işlemini yapabilirsiniz. Tamamını silmek isteyenler tüm zamanları seçerek var olan bütün kayıtları silebilirler. Bunun yanı sıra tek tek silmek isteyenler kutucukları işaretleyerek daha sonrasında temizle seçeneğini tıklayabilirler. Seçmiş olduğunuz her bir kutucuk içerisinde yer alan bilgiler bu sayede silinmektedir.

Tamamını silmeniz durumunda arama motoru geçmişini tamamen silinmektedir. Özellikle yapılan aramaları kolaylaştırmak adına bütün verileri silmek yerine belli bir kısmını silmeniz daha sonrasında gerekli olması durumunda yapacağınız incelemeler doğrultusunda istediğiniz bilgilere ulaşmanızı kolaylaştırabilir.

Arama Geçmişinde Bir Kayıt Silme 

Her gün yüzlerce farklı anahtar kelime üzerinden yapılan aramalar doğrultusunda elde edilen sonuçlar arama geçmişi üzerinden kaydedilmektedir. Bu sayede yeniden yapılacak olan aramalar sırasında daha kısa sürede incelemiş olduğunuz siteler hakkında bilgi almanız sağlanmaktadır. Tercih etmiş olduğunuz sitelere göre farklı seçenekler sunulmaktadır. Kullanıcılar arama motoru geçmişini tamamen silmek yerine yalnızca bir kaydı silmek istediklerini de aynı şekilde Google chrome açarak sağ üst kısımda bulunan diğer seçeneği üzerinden geçmiş kaydına ulaşabilirler.

Geçmiş listesi üzerinden istediğiniz kutuyu işaretleyerek tek tek silme işlemi yapabilirsiniz. Kısa süre içerisinde yapmış olduğunuz aramaların yanı sıra günlük olarak belirlenen saatlere göre yapmış olduğunuz her arama tek tek aynı şekilde geçmiş kaydında yer almaktadır. Günlük silmek isteyenler belli günleri seçerek silme işlemini gerçekleştirebilirler. Bunun yanı sıra farklı aramaları tek tek silmek isteyenler için özel olarak alışılmış olan arama kısmının yanındaki kutucuğunun işaretlenmesi yeterli olmaktadır. Daha sonrasında temizle seçeneğine tıklayarak kaldırma işlemini tamamlayabilirsiniz.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler
Devamını Oku

iPhone için E-Posta Kurulumu

iPhone telefonunuza Natro üzerinde barınan web sitenizin alan adı ile oluşturduğunuz E-Posta hesaplarınızı yalnızca birkaç adımda kolaylıkla kurabilirsiniz.…