G Suite Nedir? Ne İşe Yarar?

G Suite Nedir? Ne İşe Yarar?

Alt yapı hizmetleri söz konusu olduğunda, G suite nedir ne işe yarar sorusu sıkça soruluyor. İşte sorunuzun yanıtı.

Genel olarak verilecek bir cevap, g suite nedir ne işe yarar sorusu için; işletmelerin ihtiyacı olan uygulamalarını bir çatı altında toplayan Google tarafından geliştirilen bir bulut altyapılı yazılım hizmeti olduğunu söyleyebiliriz. Bu yazılım sayesinde işletmeler tüm çalışanlarının kullanabileceği ortak paylaşımların olabileceği bir sistemden faydalanmış olacaktır. Google ürünleri ile entegre bir şekilde çalışan binlerce uygulamayı kolayca kullanmak bu şekilde mümkün olacaktır. Değerlendirip bilgi edinip bu şekilde hareket edilebilir.

G Suite Ne İşe Yarar?

Ortak kullanım akıllara geldiğinde direkt olarak düşünülmektedir. Peki, ne gibi faydaları olacak? Aslına bakılırsa, direkt olarak tekbir yazılım üzerinden pek çok ortak kullanım alanının olması son derece avantajlıdır. Ne işe yarar sorusunu direkt olarak tüm alanların avantajlı bir şekilde kullanılması, ortak alan sağlaması gibi hususları söyleyebiliriz. Bunun dışında sağlayacak olduğu faydalar aşağıda verilmiştir.

Kurumsal E-posta Hizmeti;

Şirket tarafından mail formatı standart bir şekilde oluşturulabilir. G suite ile şirketin kurumsal mailleri alışık olunan gmail alt yapısı üzerinden sağlanmaktadır. Bu sayeed bireysel kullanıcılar tarafından da en çok beğenilen şekilde kullanılmış olacaktır.

Ortak Kullanım;

Docks, Drive, Calander gibi uygulamaların tamamının herhangi bir kurulum olmadan direkt olarak kullanılmasını ister misiniz? Bunun için direkt olarak suite kullanmak yeterli olacaktır. Bir doküman, herhangi bir oturum açma gibi duruma gerek duyulmadan ortak erişimin olduğu çok sayıda alan olacaktır.

Dosya Depolama;

Depolama işleminin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi de g suite ile olacaktır. Bunun için direkt olarak ortak alan olması, kullanıcıların depolama da sorun yaşamaması açısından önemlidir. değerlendirip, bu alanda sunulan hizmetten faydalanmak mümkündür.

G suite avantajları dendiğinde, depolama ve buna benzer pek çok işlemin sağlanması avantajlı olacaktır. Sizin için sunulan seçenekleri değerlendirmeniz durumunda, direkt olarak şirket üzerinden kurumsal erişimlerinizin olması söz konusudur.

G Suite Nedir?
G Suite Nedir?

G Suite Güvenli mi?

Oluşturulan alt yapının güvenli olup olmadığı da önemlidir. Neden mi? Çünkü şirketler tarafından oluşturulan bilgiler, yapılan çalışmalar güvenli bir şekilde yer almalıdır. Bu durumda güvenliğin de yazılımın alt yapısı tarafından sağlanmış olması gerekiyor. Güvenlik için iki adımlı doğrulama oluşturulmuştur. Bunun dışında herhangi bir güvenlik tehdidi olması durumunda da gereken önlemin alınması sağlanacaktır.

Çevrimdışı Kullanım;

Sizin için sunulan bir diğer avantaj ise çevrimdışı kullanım hakkınızın olmasıdır. Bu durumda direkt olarak güvenli mi sorusunun yanıtı dışında, çevrimdışı kullanım hakkının olduğunu bilmek de avantaj sağlayacaktır. Değerlendirip, direkt olarak bu alanda sunulan fırsatları kullanmak şirket ve çalışanlar için son derece önemlidir. bilgiler dahilinde hareket etmeniz mümkün.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler
Devamını Oku

Grav Nedir, Nasıl Kurulur?

Bu İçerikte Bahsedilen Konular Grav Kurulumu için Ne Gerekir?Grav Avantajları Nelerdir?Grav Teknolojileri Nelerdir?Grav Nasıl Kurulur? Günümüzde web sitesi…