En Popüler Chrome Eklentileri Nelerdir?

En Popüler Chrome Eklentileri

Google Chrome, dünya genelinde en çok tercih edilen web tarayıcılardan biri olarak hayatımızda yer edinmektedir.  Gerek arayüzü gerekse hızlı çalışması açısından birçok kişinin ilk tercihidir. Aynı zamanda Google Chrome üzerinde kullanabileceğiniz birçok farklı ve faydalı chrome eklentileri bulunmaktadır. Bu çeşitliliğin en büyük sebebi Google Chrome kullanıcılarının sayısının son derece fazla olmasıdır. Aynı zamanda yazılım olarak da Chrome, eklentilere son derece başarılı bir şekilde ev sahipliği yapmaktadır. Sıklıkla kullanılan ve son derece başarılı olan Chrome eklentilerini sizler için derledik.

 

Evernote Web Clipper

İnternette gezinirken verimlilik isteyenler için ideal bir not alma uygulamasıdır. Özellikle öğrenciler tarafından yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Web sitelerinden elde ettiğiniz bilgileri anında ve orijinal metniyle not edebilmenize imkân tanır. Kolay bir şekilde herhangi bir web sitesindeki metni seçerek eklenti aracılığı ile kayıt altına alabilirsiniz ve daha sonrasında ihtiyacınız olduğunda tekrar dönüp okuma gerçekleştirebilirsiniz.

 

LastPass Chrome Eklentisi

İnternet kullanımının yaygınlaşması ve birçok farklı web sitesinde ayrı ayrı hesaplara sahip olunması nedeniyle ortaya çıkan karmaşanın giderilmesi için ideal bir eklentidir. Web üzerindeki bütün internet sitelerine ait şifrelerinizi LastPass içerisinde kayıt altına alabilirsiniz. Böylelikle yalnızca LastPass şifrenizi hatırlayarak bütün üyeliklerinize ulaşabilirsiniz. Uygulama sizin için şifreleri kendisi doldurmakta. Bu şekilde son derece pratik bir yöntemle ve zahmetsizce web sitelerine üyelik girişi gerçekleştirebilirsiniz. Güvenlik açısından kaygılananlar için belirtelim; firma için saygınlık ve devamlılık, kullanıcı bilgilerinden daha değerlidir ve bu nedenle kullanımı son derece yaygındır.

 

ToDoist Chrome Eklentisi

Adından da anlaşılacağı üzere ToDoist bir planlama eklentisi. Bu eklenti sayesinde yapılacaklar listenizi son derece kolay bir şekilde güncelleyebilir, düzenleyebilir ve takibini sağlayabilirsiniz. Eklentinin güzel tarafı bütün cihazlarda kullanılabiliyor olması. Bu sayede yalnızca bir mobil uygulamaya bağlı kalmıyorsunuz ve bilgisayar başındayken de rahat bir şekilde listelerinize ulaşabiliyor ve düzenleme gerçekleştirebiliyorsunuz. Daha düzenli olmak isteyenler için ideal bir seçimdir.

 

Pinterest Chrome Eklentisi

Dünyaca ünlü bir web sitesi olan Pinterest, son derece kaliteli görsellerin bulunduğu ve birçok kullanıcıya sahip bir platformdur. Bu eklenti de Pinterest üzerinde gördüğünüz ve ilginizi çeken öğeleri çok kolay bir şekilde kaydedebilmenize imkân tanımakta. Site kullanımı oldukça ferahlatan bir eklentidir. Aynı zamanda eklenti üzerinden Pinterest web sitesine erişim sağlama ve düzenleme gerçekleştirme şansınız da mevcut.

 

J2TEAM Security Chrome Eklentisi

Bu uygulama adından da belli olduğu gibi bir güvenlik uygulamasıdır. Kendi içerisinde yerleşik anti-virüsü bulunur ve böylelikle anlı olarak sürekli denetleme sağlar. Aynı zamanda kendi engellenenler listenizi oluşturma imkânınız da var. Bu sayede virüs olarak algılanmasa da bile spam olarak değerlendirdiğiniz web sitelerini ekleyebilir ve Chrome üzerinden erişimini engelleyebilirsiniz. Üstelik birden fazla cihaz için kullanım imkânı bulunmaktadır. Ek olarak da Facebook’ta mesajlaşırken “görüldü” ibaresinin karşı tarafa ulaşmasını ve ne kadar süredir online olduğunuzu karşı tarafın görmesini engelleyebiliyor. Bu özelliğiyle de kullanıcıların gönlünü kazanmış bir uygulamadır.

 

Chrome eklentileri arasında en çok kullanılan eklentilerden olan Adblock ile alakalı yazımızı okumak için tıklayın.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler
Devamını Oku

jQuery Nedir, jQuery Ne İşe Yarar?

Bu İçerikte Bahsedilen Konular Hide jQuery Özellikleri Nelerdir?JavaScript ve jQuery Arasındaki Fark Nedir?jQuery’nin Avantajları Nelerdir?jQuery Nasıl Kullanılır?Popüler jQuery…