Adblock Nedir? Ne İşe Yarar?

Adblock Nedir? Adblock animasyonlar, reklamlar,  yorucu öğeleri, sonsuza kadar kaldırabildiğiniz ve eğer isterseniz sakladığınız öğeleri de tekrar göstermesini sağlayabileceğiniz bir tarayıcı eklentisidir. Özellikle çok kullandığınız bazı animasyonlu sitelerde önemli sayfa yüklenme hızı kazandırmaktadır. Adblock Chrome eklentisi ile reklam engelleme işlemini kolayca yapabilirsiniz. Chrome üzerinde Adblock kurmak için tıklayın.

Adblock’un Amacı Nedir?

Son zamanlarda dillerden düşmeyen ve çok kullanışlı olan reklam engelleme eklentilerini son verilere göre dünya çapında kullanan kişi sayısı 198 milyona ulaşmıştır. Reklam engelleme ve içerik engelleme konusu Apple’ın iOS 9’da oluşturmak istediği bir tür içerik bloklaması söz konusunu duyurduktan sonra gündemden hiç düşmedi. Bunun sebebi ise elbette ki mobil teknolojinin büyük bölümünü Apple işletim sistemi mobil tarayıcılardan elde eden yayıncıların özellikle kapıldıkları korkuydu. iOS 9 ile birlikte gelişen bu reklam engelleme eklentisini kullanan kullanıcılar App Store’dan indirecekleri engelleyiciyi kullanarak telefonlarını yani iPhone’larının kapasite hızını arttırabilme seçeneğine kavuştular. Bu kadar çok yaygınlaşmasına rağmen birçok kişinin reklam engelleme eklentilerinin ne olduğuna dair gerçek bir takım bilgiye sahip olması gerekir.

Adblock Nedir?
Adblock Nedir?

Reklam Engelleme Nedir?

Adblock’un esas kelime anlamı reklam engelleyicidir. Reklam engelleyici ise bir internet sitesindeki reklamları o sitenin kullanan kullanıcının görmesini de engelleyen bir tür internet yazılımdır. Pek çok kişinin de bildiği gibi AdBlock için Mozilla Firefox ve Adblock Plus için Google Chrome eklentileri tam olarak bu işe yarar ve kolaylıkla indirip yüklenebilen uygulamalardır. Bazı reklam engelleyici eklentileri üreticisi kendiliğinden reklam göstermeyen mobil tarayıcılar da geliştirilmiş.

Reklam Engelleyici Ne İçin Kullanılır?

Reklam engelleme eklentileri nedeniyle internette sörf yapma deneyimi ise ciddi oranda bir artış göstermiştir. Pek çok internet sayfasındaki analiz ölçümleri, eklentileri ve reklamları sebebiyle hızlı açılamaz. Reklam engelleme araçları ile bunların açılmasını bekleme zorunda kalmadığınız sayfalar çok daha hızlı yüklenir. Aynı sürede kullanıcının dikkatini dağıtacak diğer faktörler de sayfadan azaltılır. Reklam engelleyicilerin en önemli bir diğer yararı da gizlilik vermesidir.  Üçüncü parti yazılımlar internet kullanıcılarının yaptıkları hareketleri takip etmesini engeller.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler
Devamını Oku

IIS Nedir? Nasıl Kurulur?

Günümüzde internet hayatın her alanına etki eden bir faktördür ve olmazsa olmaz hale gelmiştir. İnternetin özellikle son 20…