En Popüler 10 WordPress SMS Eklentisi

Dijitalleşmenin hız kazanmasıyla birlikte sayısı gün geçtikçe artan e-ticaret platformları, müşterileriyle iletişim kurmanın faydalarını bildiğinden dolayı farklı avantajları beraberinde getiren SMS eklentilerini kullanır. Bu eklentiler sayesinde kesintisiz iletişim imkanına kavuşan firmalar özellikle WordPress alt tabanlığıyla tercih edebileceğiniz sayısız SMS eklentisini temin edebiliyorsunuz.

Birçok firma her ne kadar sosyal ağlar ve e-mail pazarlama teknikleri de kullanıyor olsa vazgeçilmez iletişim yöntemleri arasında WordPress SMS eklentileri üst sıralarda yer alır. Üstelik sadece online satış platformları değil, birçok blog içerikli web site takipçi kitlesiyle iletişimini sağlamak adına bu tarz kullanışlı SMS eklentisi kullanımını tercih edebilir. Böylece ister ticari ister ticari amaç gütmeyen her web site karşısındaki kişilerin istek ve beklentilerine göre kendisini şekillendirebilir. Anında yanıt ve sorulara dönüş sunabilen eklentiler çoğu zaman ek özellikleri de beraberinde getirir. Bu ek özelliklerin en önemlisi de çoğu popüler sosyal ağ ile entegre bir şekilde çalışabilmelerinden gelir.

2022’nin en hızlı 15 WordPress temasını öğrenmek için burayı ziyaret edebilirsiniz.

WordPress SMS Eklentileri Ne İşe Yarar?

Kurulum ve kullanım kolaylığıyla dikkatleri üzerine çeken WordPress, web site sahibi olmak isteyen pek çok kişi ve firmaya öncülük eden büyük alt yapılardan biridir. Açık kodlu bir yazılımı olan ve üzerinde binlerce kişinin çalıştığı WordPress, web site sahiplerinin beklentilerini birebir karşılayacak yüzlerce eklentiyi de sizlere sunar. WordPress bu eklentilerin bir kısmını ücretli bir kısmını da ücretsiz olarak web site sahiplerine verebilir. Söz konusu eklentiler sitenin temasından tutun da yazılımsal, pazarlama, satış ve daha pek çok alan için hazırlanmış olabilir. Bunlar arasında dikkat çeken ve karşıdaki kitleyle iletişim kurmaya yarayan WordPress SMS eklentisi genel olarak şu faydaları sağlar:

  • Kolay kurulumuyla dikkat çeken SMS eklentileri ilk olarak siz ve kitle arasındaki köprü görevini üstlenir.
  • Aynı anda birden fazla kişiyle iletişim kurulmasında etkilidir.
  • Kişilerin istek ve taleplerine göre ya da olası şikayetlerine göre şekil almana büyük rol oynar.
  • Karşısında direkt muhatap bulabilen müşteri kitlesinin memnuniyet seviyesini yükseltir.
  • Potansiyel müşterilerin etkilenmesinde büyük rol oynar.
  • İletişim kanalının bir nevi otomatikleşmesini sağlayan WordPress SMS eklentisi bu alandaki görevi tek başına hallettiği için web site sahibi enerjisini direkt farklı alanlara yönlendirebilir.
  • İletişim alanında oluşturulacak müşteri hizmetleri, telefon faturası gibi giderlerin ortadan kaldırılmasını sağlar.
  • Standart ve otomatik yanıtlarla müşteri görüşünün olumsuz yönde etkilenmesinin önüne geçer.

Görüldüğü üzere kurulum amacı fark etmeksizin mutlaka her web sitede bulunması gereken SMS eklentileri zamandan ve maliyetlerden tasarruf sağladığı gibi karşıdaki kitlenin daha tatmin edici sonuçlar almasına da olanak sağlar.

WordPress nedir, neden WordPress kullanılmalı, detaylı bilgiler için buradaki içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

WordPress SMS Eklentisi Nasıl Kurulur?

Kullanıcı memnuniyetini ve deneyimini artıran WordPress SMS eklentileri genel olarak tüm eklentilerde olduğu gibi aynı adımlar izlenerek kurulur. Bu kurulumlar her ne kadar basit olsa da ihtiyaç duyulduğu takdirde hosting sağlayıcınızdan destek alabilirsiniz. Web sitenin daha çok kullanıcı sayısına ulaşması, bilinirliğini artması, yüksek kazanç ve kolaylıklar gibi birçok alanda dikkat çeken WordPress eklentilerinin en dikkat çekenlerini buradaki içeriğimizden inceleyebilirsiniz. Genel olarak WordPress SMS eklentisi kurulumunda dikkat edilecek adımları sırasıyla açıklayarak ilerlersek;

İlk Adım:

  • WordPress kullanıcı panelinize giriş sağlayın.
  • Koşullarınıza ve tercihlerinize uyacak WordPress SMS eklentisini “Eklentiler” kısmında inceleyerek kararlaştırın ve “isim.zip” şeklinde bir isimlendirmeyle bilgisayarınızda kolay bulunabilecek alanlardan birine kaydedin.
  • Sonraki aşamada sırasıyla “Eklentiler – Yeni Ekle – Eklentiyi Yükle – Dosya Seç” alanlarını kullanın. Dosya seç aşamasında geldiğinizde zip dosyası olarak kaydettiğiniz dosyayı seçerek “Aç ve kur” seçeneklerine tıklamalısınız.
  • Eklenti kurulumu tamamlandığında “Eklentiyi Etkinleştir” seçeneğine tıklayarak işleme devam etmelisiniz.

İkinci Adım:

  • Etkinleştirme sonrasında açılacak olan yeni sayfada eklentinin hemen karşısında “Detayları Görüntüle” seçeneği karşınıza çıkacaktır. İlk aşamada “isim.zip” olarak kaydettiğiniz dosaya karşınıza “isim.WP.SMS.ayarları” şeklinde gelecektir.
  • Söz konusu ayar dosyasına tıkladığınız anda karşınıza kurulum için “hesap ayarları” seçeneği gelir.

Üçüncü Adım:

  • Hesap Ayarları” başlığıyla açılan yeni alan WordPress SMS eklentisi için gerekli ayarları girmeniz gereken seçenekleri size sunar. Burada doldurmanız gereken alanlar; müşteri kodu, kullanıcı adı, şifre, gönderici adı olacaktır. Söz konusu bilgilere panelinizden ulaşabiliyorsunuz.
  • Tüm alanlar doldurulduktan sonra “Değişiklikleri Kaydet” seçeneğine tıklayarak SMS eklentisinin kurulumunu sonlandırın.

Dördüncü Adım:

  • WordPress SMS kurulum aşamaları sonlandı; fakat bu alanda SMS eklentisinin diğer opsiyonlarına da ayarlama yapmanız gerekiyor. Bunun için mutlaka doldurulması gereken alanlar sırasıyla yönetici ayarları, SMS bülten ayarları, özellik ayarları, otomatik SMS ayarları ve contact form 7 ayarları olacaktır.
  • Tüm alanların doldurulmasından sonra WordPress SMS eklentiniz kullanılmaya hazır konuma gelmiş olacaktır.

WordPress SMS Eklentisi Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

WordPress SMS eklentisi için platform üzerinde sizlere onlarca farklı seçenek sunulacaktır. Her biri farklı özelliklere sahip olan bu eklentiler arasından tercih yapmak istediğinizde mutlaka web sitenizi göz önüne almalısınız. Keza blog ya da ticari amaçlı hizmet veren web siteleri için birbirinden farklı WordPress SMS eklenti seçeneği bulunuyor. Bu SMS eklentilerini öncelikle yakından incelemeli ve hangisinin sizin kriterlerinize uyduğunu araştırmalısınız.

Kriterlerinize uyan SMS eklentilerini netleştirdikten sonra fiyat performansı açısında da eleme yapılabilir. Bu noktada eğer bilginiz yoksa mutlaka bilen birilerinden destek almak faydalı olacaktır. Kullanmaya uygun bulduğunuz eklentiler için daha önceki kullanıcıların yaptığı olumlu olumsuz eleştirileri de göz önüne almakta fayda var. Eklenti özelliklerinde yüksek performans sağlayan ve tercih edilecek web sitesinin içeriğine uygun olan eklentilere yönelmek daha önemli olacaktır. Böyle eklentiler başta satış ve pazarlama kolaylığı sunmasının dışında müşteri memnuniyetini üst seviyelerde tutma konusunda da yardımcı olur.

Son Yılların En Popüler 10 WordPress SMS Eklentileri

WordPress SMS eklentileri direkt olarak WordPress üzerinde temin edilebilen farklı eklenti seçeneklerini bünyesinde barındırır. Ücretli ya da ücretsiz olarak sunulabilen bu eklentiler kendi içerisinde farklı özellikleri barındır. Seçim yapmak için aralarından en iyilerine odaklanmanız gerekecektir. Bu nedenle son yılların en popüler 10 WordPress SMS eklentisi nelerdir sizler için listeledik.

1. Crisp

Başta canlı sohbet olmak üzere Facebook Messenger, e-posta ve Twitter DM gibi sosyal ağları bünyesinde toplayan bir SMS eklentisidir. CRM yazılımına sahip olan bu eklenti bazı görevler için otomatik cevaplamaya alınabildiği için sitenin diğer alanlarına eğilmek isteyen kişilerin ilgisini çeker. Eklentinin genel özelliklerine bakıldığında herhangi bir sorun oluştuğunda uyarı vermesi ilk sırayı alır. Bilgi tabanlı yazılım sistemi sayesinde kendi cevaplama özelliği ve müşteri hizmetlerini organize etmedeki başarısıyla dikkat çeker. Ücretli olarak sunulan eklentilerin başında gelir.

2. Joy of Text

Farklı eklentilerle entegrasyonda sorun yaşatmayan Joy of Text eklentisi gönderilecek mesajların tarihleme yöntemine göre ayarlanabilmesini sağlar. Böylece ayarladığınız tarih diliminde iletmek istediğiniz mesaj kullanıcılara ulaşır. Dünya üzerinde pek çok kişinin kullandığı WhatsApp entegrasyonu da yine bu eklenti sayesinde sorunsuz halledilir. Hemen hemen tüm WordPress sitelerinin ihtiyaç duyduğu çok yönlü ihtiyaçlara aynı anda cevap verebilir. Bu eklenti ücretli olarak kullanıcılara sunulur.

3. WP SMS

Ücretsiz eklentilerin başında gelen WP SMS en son yayınlanan içerik ya da ürünler için abone olan kişilere mesaj iletiminde sıkça kullanılır. Farklı formları olan eklentilerle sorunsuz çalışabilen WP SMS toplamda 180’ni aşan SMS ağ akışını destekler. Ödeme sayfasında kullanıcılara mesaj iletmek için de tercih edilen bu eklenti kullanıcı kayıtlarının doğrula kodlarına da erişim imkanı tanır. Ücretsiz olarak sunulduğu için ek özelliklerini kullanmak isterseniz Pro Paket avantajlarında da faydalanılabilir.

4. Tidio

Kolay kurulumuyla isminden söz ettiren Tidio eklentisi müşterilere gerçek zamanlı yanıt vermeyi hedefleyen kişi ya da işletmelere özel hazırlanmıştır. Bu durum müşteri memnuniyeti açısından hızlı yanıt sistemiyle desteklenir. Öte yandan eklenti web sitede kimler var, hangi hareketler gerçekleşiyor ve bu kişilerin konumları hangi bölgelere ait gibi oldukça önemli detayları verir. Instagram ve Facebook Messenger entegrasyonunda oldukça başarılıdır.

5. WooCommerce

Özellikle online satış platformlarının dikkatini çeken WooCommerce eklentisi platform üzerinden alışveriş yapan müşterilere mesaj göndermek için tercih edilir. Bu mesaj içerikleri alışveriş için tebrik etmekten tutun da ödemeler, iade, iptal gibi durumlarda da müşteriye mesaj iletmek için tercih edilir. Aynı zamanda gönderim için tercih edilen mesaj metnini deneme olarak öncelikle size sunar. Müşterilerin beklediği ilgi ve alakayı yakalamak için en çok tercih edilen eklentiler arasındadır.

WooCommerce nedir, nasıl kullanılır öğrenmek için rehber niteliğindeki blog yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

6. 3CX Live Chat

WordPress SMS eklentileri arasından yer alan 3CX Live Chat ücretsiz sunulur. Kurulum ve kullanımı son derece basit olarak tasarlanan eklenti sohbet sürecinin kolaylaştırmak adına hazırlanmıştır. Sohbet kutusunun özelleştirilmesi başta olmak üzere, Superchat özelliği nedeniyle sitenizde gezinen müşterilerin direkt görüşmeye dahil edilmesini sağlar. Öte yandan sadece yazılı değil sözlü ve görsel mesajlar içinde oldukça elverişlidir. Grup sohbeti bulunan durumlar için bu sohbete yönetici atayabilme ve yeni kullanıcılar ekleyebilme gibi özellikleri vardır.

7. Easy Appointments

Rezervasyon sistemine dayalı web siteleri için oldukça elverişli eklentiler arasında yer alır. Bu eklentinin en güzel özelliği hatırlatıcı ve randevu saati kurulmasına elverişli olmasından gelir. Abone olacak kişileri yakalamak için programlanan eklenti rezervasyon anında da müşterilerin size ulaşabileceği bir telefon numarasını sistem üzerinde gösterir. Böylelikle direkt olarak da müşterilerle iletişim olanağını sağlar. Çoklu programlama özelliği bulunan eklenti randevulardan önceki süreçte hatırlatma işlevini de gösterir.

8. Front End PM

Pek çok web sitesinde de karşılaşmış olabileceğiniz Front End PM eklentisi müşteri ve site yöneticisinin sitenin hemen ön kısımda mesajlaşmasına olanak sağlar. Söz konusu sohbetler için birden fazla ek iletilere de olanak sağlar. Kontrolü yöneticiye bırakılan bu eklenti yapılacak olan sohbetlerin sınırlı bir şekilde sohbet kutularında kalmasını ve sonrasında yok olmasına olanak tanır. Bildirim geldiğinde sesli uyarı veren Front End PM eklentisi Youtube, WordPress TV ve Flickr başta olmak üzere diğer sosyal ağları yerleştirme özelliğine de sahiptir.

9. Tawk.To Live Chat

Ücretsiz sunulan WordPress SMS eklentileri arasında yer alır. Kurulum açısından son derece basit olan eklenti siteyi ziyaret eden kullanıcıların bilgilerini toplar. Bu özelliği nedeniyle sohbet kutusunda müşterinin yöneltebileceği her soruya otomatik olarak cevap verebilir. Müşterileri karşılama mesajlarından tutun da promosyonlara kadar birçok detayı planlamanızı ve duyurmanızı sağlar. Kendi bünyesinde topladığı soru bankasını kullanarak özellikle SSS sorularına anından yanıtlar sunabilir. 45’i aşkın dil seçeneğini bünyesinde barındırdığı için özellikler yurtdışı odaklı ilerleyen web sitelerine kolaylık sağlar.

Tawk.To Live Chat eklentisinin en güzel özelliği ise hem İOS hem de Android için mobil uygulama sunmasıdır. Böylece 7/24 eklentinin getireceği işlemlerle istediğiniz yerden ilgilenebilme olanağına ulaşırsınız. Mobil olarak sağlanan bu kolaylık eklentinin siteye sunduğu avantajların anında görüntülenebilmesini de sağlar.

10. WooSMS

Toplu mesaj gönderimlerinde büyük kolaylık sağlayan WooSMS müşteri açısından fazlasıyla beğenilen eklentilerin başında gelir. Gerek ürün stok takibi gerek farklı alanlar için müşteri kitlesine doğrudan ulaşabilen bu eklenti perakende ve toptan satış yapmak isteyen işletmelere özel olarak hazırlanmıştır. Üstelik sadece ülke içi değil, dünya çapında kullanım imkanı için dil ve numarayı otomatik olarak döndürerek işinizi daha kolay hale getirir.

Mağaza sistemiyle çalışan firmalar için bu mağazaların yöneticilerinin toplanabileceği bir sohbet alanı da yaratır. Ürün siparişleri için iade, iptal, bekleme, tamam, geri ödeme ve daha 11 farklı durum güncellemesini SMS şablonlarına dayanarak hazırlar. İndirme aşamasında ücretsiz edinilebilen eklentiyi kullanmak istediğinizde bölgeden bölgeye farklı fiyatlandırma politikası güderek tasarlanmıştır.

0 Shares:
Benzer İçerikler