En İyi WordPress Sosyal Medya Eklentileri Nelerdir?

İçeriklerinizi dünyanın dört bir yanındaki potansiyel müşterilere basit ve etkili bir şekilde ulaştırmak için WordPress sosyal medya eklentilerinden yararlanabilirsiniz. Firmanızı birden çok temas noktasında öne çıkarmanın en iyi yollarından biri, şüphesiz ki bir eklenti kullanmaktır. Web sayfanız için ücretli ve ücretsiz olmak üzere pek çok farklı sosyal medya aracı bulunmaktadır. Şimdi bu sosyal medya araçlarını sıralayalım.

Neden WordPress Sosyal Medya Eklentisi Kullanmalısınız?

WordPress sosyal paylaşım eklentileri, firmanızın sitesindeki kaliteli içerik için ekstra avantaj sağlar. Örneğin, belirli bir hedef kitleyle paylaşabileceğiniz harika içeriğiniz, kaynaklarınız ve ürünleriniz olduğunu düşünülelim. Bu içerikleri pratik, kolay ve hızlı bir şekilde paylaşmak ve paylaşımları otomatikleştirmek için sosyal medya eklentilerinin gücünden yararlanabilirsiniz. Ayrıca, içeriklerinizi kullanıcıların da farklı insanlarla paylaşmalarını sağlamak, bu eklentiler ile mümkündür. Dolayısıyla daha fazla potansiyel müşteri elde etmenin en kolay yollarından biri de sosyal medya araçları edinmektedir.

Sosyal medya araçlarından önce henüz bir web siteniz yoksa, Natro WordPress hosting paketlerine göz atabilir, güvenli ve hızlı bir barındırma hizmeti alabilirsiniz. Kolay yönetilen ve hızlı WordPress Hosting seçeneklerini keşfetmek için tıklayınız.

WordPress Sosyal Medya Eklentisi Tercih Ederken Neleri Göz Önünde Bulundurmalısınız?

Herhangi bir WordPress sosyal medya eklentisinin sunması gereken bazı temel özellikler vardır. İyi bir eklentinin temel özelliklerinin farkında olmak, süreci iyi bir şekilde yönetmenize olanak tanıyacaktır. Bir WordPress sosyal medya eklentisi seçerken bazı hususları göz önünde bulundurmalısınız. Bunlardan en önemlileri:

  • Doğru özellikler: Sosyal medya eklentileri üç önemli özelliği barındırmalıdır: satır içi, kayan ve yapışkan buton özellikleri. Tüm bunlar eklentinin kullanımını kolaylaştırır.
  • Eklenti mi sayfa oluşturucu mu seçeceğinize karar verin: Bazı araçlar özel bir eklenti şeklinde yüklenir. Kimi araçlar ise sayfa oluşturucu gibi farklı özellikler sunar. Hangisi ihtiyaçlarınızı karşılıyor ise ona yönelmelisiniz.
  • Uyumluluk: WooCommerce veya Google Analytics kullanıyorsanız; seçtiğiniz sosyal medya eklentisinin bunlarla uyumlu olduğundan emin olmalısınız.
  • Destek hizmeti: Genelde Premium eklentilerde destek hizmeti bulunurken, ücretsiz araçlarda destek hizmeti olmaz. Bu detaya göre karar vermeniz önemlidir.
  • Fiyatlandırma: Sosyal medya eklentilerinde seçenekler sonsuzdur. Ancak ücretli sürümler daha fazla özellik vadeder. Eğer ücretsiz sürümler de işinizi görüyorsa ek maliyetlerden kaçınabilirsiniz.
  • Kullanıcı arayüzü: WordPress için doğru sosyal medya eklentilerini seçerken ilgili eklentinin arayüzünün kolay kullanım imkanı sağlamasına dikkat etmelisiniz.
  • Site hızı: Bazı eklentiler çok ağır olabileceğinden, site hızınızı olumsuz etkileyebilir. Az yer kaplayan ve yoğun olmayan doğru eklenti ise site hızınızı pozitif anlamda etkileyecektir.

WordPress için En İyi Ücretsiz Sosyal Paylaşım Eklentileri

Sosyal paylaşım eklentisine ücret ödemek istemiyorsanız; sizin için ücretsiz sosyal paylaşım eklentileri de var. Bunlar arasında en popüler olanlar:

Sassy Social Share

WordPress sosyal medya eklentileriyle yolculuğunuzun ister onuncu ister on bininci gününde olun, bu eklenti hem kullanımı kolay hem de özelleştirilebilir arayüzü ile sizi etkileyecek. 90’dan fazla sosyal paylaşım ve yer imi hizmetiyle eklenti, hızlı ve basit bir kurulum imkanı sağlar ve ayrıca Gutenberg editörüyle uyumludur.

Jetpack

Çok dilli web siteleri ve sanal etkinlik gerçekleştiren online firmalar için çok uygun bir eklentidir. Büyük ölçüde güvenlik, performans ve pazarlama çözümleriyle tanınan bir araç. Automattic tarafından oluşturulan WordPress topluluğunda güvenilir bir kaynaktır. Sosyal paylaşım seçeneği, herhangi bir web sitesi sahibi için kullanımı kolay bir çözümdür.

Eklenti sadece bir sosyal önizleme uzantısı sağlamak ile kalmaz, aynı zamanda WhatsApp, Instagram gibi platformlar için optimize edilmiş çeşitli sosyal medya widget’larını içerir. Bundan dolayı dünya çapında paylaşım yapmak isteyen web siteleri için çok idealdir.

Simple Share Buttons Adder

Privy, USA Today Sports ve diğer büyük markalar tarafından desteklenen bir araç olarak öne çıkar. WordPress web siteleri için en iyi ücretsiz sosyal medya eklentisi olarak bilinir. Bu kullanımı kolay eklenti, mobil optimizasyonlara öncelik verir. Bu yüzden herhangi bir ekran çözünürlüğüne göre ayarlanır.

Social Media Share Buttons Popup’s

En güçlü özelliklerinin birçoğu ücretli pakette olmasına rağmen, bu eklenti, web’deki büyük platformlar için ücretsiz 16 sosyal medya paylaşım simgesine izin verir. Diğer ücretsiz eklentilerin aksine, animasyon özelliği bulunur.

Social Pug

Social Pug, DevPups ekibi tarafından geliştirildi. Social Pug şu anda 40.000’den fazla aktif yüklemeye ve 5 üzerinden etkileyici bir 5 yıldız derecelendirmesine sahiptir. Bununla ilgili yorumları kendiniz görebilirsiniz. Hafif olması, sitenizi yavaşlatmaması ve diğer büyük eklentilere kıyasla ihtiyacınız olanı sunmak için yeterli işlevselliğe sahip olması nedeniyle insanlar bu eklentiyi seviyor. Bazı ek özellikler sunan premium bir sürüm de vardır.

Shareaholic

Bir WordPress sitesi sahibi olarak, hedef kitlenizle etkileşim kurmak için muhtemelen her zaman yeni fırsatlar arayışındasınızdır. Shareaholic, bir dizi web sitesi katılım aracıyla birlikte gelen yüzbinlerce web sitesi tarafından kullanılan bir WordPress eklentisidir. Shareaholic, içerik içi ve hareketli paylaşım düğmelerinin yanı sıra bireysel görüntü paylaşma düğmeleri ve sosyal takip düğmeleri için seçenekler eklemenize olanak tanır. Her yerleşim, paylaşım sayısını etkinleştirme, belirli sosyal ağları seçme ve daha fazlasını içeren kendi ayrıntılı ayar matrisiyle birlikte gelir.

FS Poster

Eklenti, çevrimiçi topluluğunuzun boyutunu ve aktif olarak bağlanan kişi sayısını artırmanıza olanak tanır. Kullanıcılar bu eklenti ile bloglarını otomatik olarak yayınlayabilir, daha önce yayınlanmış materyalleri yeniden yayınlayabilir, birden çok bölümü toplu olarak planlayabilir ve bir sosyal medya planlayıcı kullanarak tek tek makaleleri popüler sosyal ağlara doğrudan dağıtabilir.

Kullanıcılara doğrudan WordPress platformunun içinden fotoğraf, infografik, video ve diğer içerikleri görsel paylaşım ağlarına yükleme yeteneği vererek, kullanıcıların blog gönderilerini görsel olarak paylaşmalarını mümkün kılar. 

Social Media Share Buttons/MashShare

MashShare eklentisinin ücretsiz bir modeli vardır. Bu nedenle temel özelliklerin çoğu ücretsiz olarak kullanılabilir, ancak araç setinizi geliştirmek için uzantılar için ödeme yapabilirsiniz. Gerçekten ihtiyacınız olmayan özellikler için para harcamanıza gerek olmadığı için bu bazen iyi bir seçenek olabilir. MashShare, en popüler sosyal ağlar için paylaşım düğmeleri sunar. Ayrıca çok dinamiktir ve hızlı yüklenir. Bu sebeple de web sitenizi yavaşlatmaz.

WordPress için En İyi Premium Sosyal Paylaşım Eklentileri

Desteği, site hızına etkisi, kullanıcı arayüzü, özellikleri, uyumluluğu ve fiyatlandırmasına göre en iyi Premium sosyal medya eklentileri aşağıdaki gibidir:

Novashare

Novashare, sayfanıza paylaşım araçları, tweet atmak için buton ve kolay pin gönderme seçenekleri ekleyen hafif bir paylaşım aracıdır. Çeşitli butonlar sunarak kullanımı kolay hale getiren bu eklenti, aynı zamanda hız için optimize edilmiş, güçlü bir eklentidir. WordPress siteniz için sayfa hızını düşük ve sosyal paylaşımları yüksek tutmak için özel olarak oluşturulmuştur.

Bu Premium eklenti, URL değişikliği için paylaşım sayısını korur. Web sayfanızın URL’si değişmiş olsa bile NovaShare sanki bir şey olmamış gibi önceki sosyal paylaşım verilerinin otomatik şekilde kurtarılmasına olanak tanır.

  • Özellikler: 17’den fazla sosyal ağ paylaşım seçeneği içerir.
  • Uyumluluk: Çoklu site kurulumuna ve Google Analytics yapılandırmasına izin verir.
  • Destek: Geliştirici desteği sunar. Düzenli olarak hata düzeltmeleri yapılır.
  • Boyut: 5KB
  • Site hızı: Site hızını düşürmeye destek olmak için optimize edilmiştir.
  • Kullanıcı arabirimi: Hızlı yapılandırma için yerel WordPress stilini kullanır.
  • İdeal kullanım örneği: Düzenli olarak eklenen blog içerikleri bulunan bir WordPress sitesi için çok uygundur.
  • Dikkate alınması gerekenler: Bu eklenti türü, çok dilli siteler ya da WooCommerce web siteleri için uygun olmayabilir.

Monarch

Elegant Themes markasının bir ürünü olan Monarch, aralarından tercih yapabileceğiniz yirmiden fazla sosyal ağ sunar. Kullanımı kolaydır ve eklenti otomatik açılır pencerelere ve görsel içerik üzerinde gezinmeye izin verir.

Bu eklenti özelleştirilebilir tasarımı ile fark yaratır. WordPress sayfanız için birçok geçiş ve yönlendirme seçeneği sağladığından, estetik stillere sahip olan web sayfaları için çok idealdir.

  • Özellikler: Açılır pencere ve medya öğeleri, 80’den fazla sosyal ağda paylaşım yapma olanağı.
  • Uyumluluk: Mobil ve masaüstü uyumlu tasarıma sahiptir.
  • Destek: Geliştirici desteği bulunur.
  • Kullanıcı arabirimi: Yeni başlayan WordPress kullanıcıları başta olmak üzere herkese hitap eder.
  • İdeal kullanım örneği: Medya tabanlı WordPress sitesi, Vlogger’lar ve fotoğrafçılar için çok uygun.
  • Dikkate alınması gerekenler: Güçlü destek ekibi ve çok sayıda sosyal ağı desteklemesinden dolayı yüksek puanlara sahip bir eklentidir.

Social Snap

WordPress siteler için en iyi sosyal medya eklentilerinden biridir. Her şeyi bulabileceğiniz bir araç arıyorsanız, Social Snap, çok sayıda özellik ve seçenek sunar.

Bu araç kendisini dört temel WordPress paylaşım öğesiyle taçlandırır: güçlü analiz ve izleme, %100 özelleştirilebilir buton yerleşimi, açık grafik desteği ve sosyal ağlardaki eski gönderilerin güçlendirilmesi. Başlıca özelliklerine ek olarak eklenti, URL bağlantısını kısaltmak için Bitly ile entegre olur. 

  • Özellikler: 30’dan fazla ağ paylaşım seçeneği.
  • Uyumluluk: Bitly ve raporlama platformları ile entegre edilebilir.
  • Destek: Geliştirici desteği bütün paket planlarında geçerlidir.
  • Boyut: Bilinmiyor.
  • Site hızı: Site hızını düşürmek için optimize edilmiştir.
  • Kullanıcı arayüzü: Temiz, kullanımı kolay bir arayüz içerir.
  • İdeal kullanım örneği: Çok dilli işlevselliği olan web sayfaları için ideal.
  • Dikkate alınması gerekenler: Eklenti piyasada daha yenidir, fakat müşteriler tarafından büyük ölçüde olumlu yorumlar almaktadır.

Social Warfare

5000’den fazla özelleştirme içeren, güvenilir bir kaynak olarak öne çıkar. Herhangi bir WordPress web sitesinde basit, entegre ve özelleştirilebilir özellikler sunar.

Eklenti ayrıca sitenizi korsanlardan korumak amacıyla içerik koruması sunar. Social Warfare’i büyük ölçüde öne çıkaran şey, web sitesi stili için 5.000’den fazla seçenek barındıran Görsel Seçenekler alanıdır.

  • Özellikler: Popüler Gönderiler Widget’ı, Sosyal paylaşım butonları, Tweet butonu.
  • Uyumluluk: Bilinmiyor
  • Destek: Geliştirici desteği mevcuttur.
  • İdeal kullanım örneği: Gutenberg eklentisi tercih edenler, uluslararası kitlelere sahip siteler, bilgisayar korsanlığıyla ilgili endişeleri olan web sayfaları.
  • Dikkate alınması gerekenler: Social Warfare desteği ücretsiz sürüm için mevcut değil.
0 Shares:
Benzer İçerikler