En İyi Backlink Sorgulama Araçları Nelerdir?

Yazımıza backlink sorgulama araçlarını anlatmadan önce baclink kelimesinin anlamından ve analizlerinden bahsederek başlamamız gerekmektedir. Bilindiği üzere SEO analizindeki en önemli süreçlerden bir tanesi backlink analizidir. Google sıralama faktörleri arasında ciddi bir yer kaplamaktadır. Bu analizler sonrasında sitenizin sıralamasını ciddi oranda önlere taşıyabilir ve kalitesini artırabilirsiniz. Yeni stratejiler öğrenmenize de yardımcı olan bu süreç sonrası kendi portföyünüzü hızlıca kontrol etme imkanı yakalarsınız. Sizlere bu yazıda kurumsal araçlardan bahsedilecektir. Hepsi uzun soluklu araştırmalar ve denemeler sonrası ortaya çıkmıştır. SEO alanında sürekli ortaya çıkan yeni yöntemler bilindiği üzere güncel takip edilmeli ve uygulanmalıdır. Hızla gelişen internet sistemine ayak uydurmak ve takip etmek sistemli bir çalışmayı gerektirmektedir. Şimdi sırasıyla belli araçlardan bahsetmeye başlayabiliriz.

Open-Site Explorer

Diğer araçlara nazaran Open-Site Explorer oldukça kaliteli bir uygulamadır. Çok daha detaylı verilere Open-Site Explorer sayesinde diğer uygulamalardan çok daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Google son yıllarda pagerank konusunda yeterli verileri bizlere sağlamamaktadır. Bu nedenle metrikler ciddi önem arz etmektedir. Bahsettiğimiz verilere aylık 99 dolar karşılığında ulaşmaktasınız. Bu veriler sosyal medya verilerini de kapsadığı için oldukça detaylıdır ve ek bir araca ihtiyaç duymazsınız. Pro üyelik bedeli sonrası bu araç oldukça kullanışlı bir hal almaktadır. Üyelik sonrası tüm SEOmoz uygulamalarına da ücretsiz erişim sağlamış olursunuz. Uygulamanın tek kötü yanı günde yalnızca üç kez baclink analizi yapabiliyor olmanızdır. Bu nedenle de tüm detaylara ulaşamamaktasınız. Ancak elde ettiğiniz veriler oldukça yeterli olacaktır ve işinizin büyük bir kısmını kolayca halledecektir. Eğer filtre düzeninizi “followed + 301” “only external” “pages on this root domain” olarak belirlerseniz sitenizi hedefine koyan tüm baclinklere kolayca ulaşabilirsiniz. Bu seçeneği kullanmazsanız site içi linklemesinden gelen linkler bir hayli kafa karıştırıcı olabilir.

 

Majestic SEO

Bu araç da sizlere sunulan online bir servistir. Ücretsiz sürümü de bulunmaktadır. Ancak bu sürüm pek iş görmemektedir. Premium paket ise oldukça zengin uygulamalar içermektedir. Geriye yönelik analiz konusunda en başarılı araçlardan biridir. Özellikle historical data ile fresh data özellikleri önem arz etmektedir. Adından da anlaşılabileceği üzere geçmişe yönelik ve günümüz analizleri ayrıntılı ve ayrı bir şekilde sizlere sunulmaktadır. Son dönemde yapılan araştırmalar bize açıkça göstermektedir ki Majestic SEO SEOmoz’a göre çok daha kapsamlı ve faydalıdır. Bunun nedeni güncel analizin çok başarılı olmasıdır. Hilltop algoritmasını temek alırsak eğer, güncel datanın bu anlamda önemli tartışmasızdır.

 

En çok kullanılan iki araç sonrası sizlere sunabileceğimiz farklı yöntemler de bulunmaktadır. Anlaşıldığı üzere neredeyse her aracın aynı zamanda ücretsiz bir sürümü bulunmaktadır. İşlerinizi halletme konusunda yetersiz kala bu sürümler kullanmaya başlamadan önce sizlere deneme imkanı sunmaktadır. Hemen hemen aynı özelliklere sahip olan bu araçlar aşağıda sıralandığı gibidir;

  • Cognitive SEO
  • Seo Spyglass
  • Blekko
  • Exalead
  • Link Research Tools
  • aHrefs
0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler
Devamını Oku

Asıl Hazine Google ‘da!

Her yıl olduğu gibi hep yeni felsefeler karşımıza çıkıyor. ‘Yeni trendler’ dünyadaki denklemi bozarken, internet aleminde binbir türlü yalanlarla daha da kafa…