E-Ticarette En Çok Satılan Ürünler 2022

Online alışveriş, uzun yıllardır çoğu insan tarafından tercih ediliyor olsa da covid-19 döneminden beri popülerliği giderek artış gösteriyor. Bazı kategoriler ve ürünler yıllara göre çok satılanlar listelerinde hemen her sene yer alıyor. Bununla birlikte eskiden e-ticarette satılmazken, artık satılmaya başlayan ürünler de yoğun talep ile karşılanıp bu tip listelerde kendine sağlam bir yer edinmeyi başarabiliyor.

Z kuşağı internet ile büyüdüğü, Y kuşağı ise özellikle çalışma hayatında teknolojiyi derinden deneyimlediği için online alışverişe karşı olumsuz bir tutum sergilemiyor. Ancak X kuşağı ve özellikle garantici, risk almaktan kaçınan bireyler e-ticaretten alışveriş yapmaya temkinli yaklaşabiliyor. Pandemi önlemlerinden olan sokağa çıkma yasağı ve belirli ürünlere gelen yasak ya da kısıtlamalar, internet üzerinden alışveriş yapmakta çekimser davranan kişilerin dahi bu yöntemi kullanmasına ve bu yönteme alışmasına sebep olmuştur.

2022 Yılında E-Ticarette Satılan Popüler Kategoriler Nelerdir?

Hazır giyim, hediyelik eşya, dekoratif obje gibi ürünler geçmiş senelerin listelerinde olduğu gibi 2022 yılının e-ticarette en çok satanlar listesinde de yer alıyor. Bunların haricinde, 2022’de en çok satılan e-ticaret ürünlerinin bazıları şöyle sıralanabilir:

  • Hazır yemek ve market alışverişi
  • Evde kullanılabilen spor ekipmanları
  • Kişisel bakım ve kozmetik ürünleri
  • Çiçek
  • Teknolojik ürünler
  • Temizlik ve hijyen ürünleri
  • El yapımı ve tasarım ürünler
  • Evcil hayvan ürünleri
  • Kitap
  • Ofis aksesuarları

İnternette En Çok Satılan Ürünler Hangileridir?

Hazır yemek siparişi vermek ve market alışverişini çeşitli uygulamalar üzerinden online yapmak, pandeminin getirdiği alışkanlıklardan biri olarak ifade edilebilir. Özellikle restoran ve kafelerin kapalı olduğu, bununla beraber marketlerde çeşitli kısıtlamaların olduğu dönemlerde oldukça sık gerçekleşen eylemlerdi. Pandemi öncesinde başlayan, pandemi sürecinde top noktasına ulaşan bu kategori, 2022 yılında da tahtını koruyor. Özellikle randevulu teslimat seçeneği bulunan ya da siparişi oldukça kısa süre içinde teslim etmeyi vadeden firmalar, yükselişte. Yoğun çalışan, evi ile yeterince ilgilenemeyen ya da yaş, hastalık gibi fiziksel sebeplerden dolayı market, pazar, bakkal alışverişini kendi yapmayan/yapmak istemeyenler için büyük kolaylık sunan bu kalem, e-ticaretin yıldızlarından. Aynı şekilde yemek siparişi de. Geçmiş yıllarda genellikle ana yemek, evde pişirilmesi tercih edilmeyen yiyecekler online sipariş verilirken 2022’de kahve ve tatlı çeşitleri de listeye hızlı bir giriş yaptı.

Evde spor yapmak, belli başlı ekipmanlar ve yeterli disiplin sağlandığında bir merkeze gitmekten daha konforlu olabiliyor. Özellikle fitness, pilates gibi sporlar için gereken ev kullanımına uygun ekipmanlar e-ticarette en sık satılan ürünlerdendir. Atlama ipi, mat, dambıl, barfiks çubuğu, direnç bandı en çok satan ürünlerin bazılarıdır. Spor ekipmanları ile birlikte spor kıyafetler ve aksesuarlar da 2022’nin online alışveriş trendlerini oluşturuyor. Tayt, spor sütyeni, dizlik internetten sipariş verilen spor ürünlerine örnek verilebilir.

Sosyal medyanın gücü ise tartışmasız. Özellikle 18-25 yaş aralığındaki bireyler, influencer tavsiyeleri ile bakım rutini oluşturuyor. Bazen işbirliği bazen kişisel memnuniyet ile kullandıkları ürünlerin satıldığı linki paylaşan sosyal medya fenomenleri, kozmetik ve cilt bakımı ürünlerinde ciddi bir internet pazarı oluşturuyor. Retinol, doğal diş macunu, kuru yağ, saç sirkesi, dermatologlar tarafından her fırsatta olmazsa olmazlığı vurgulanan güneş kremi ve özellikle sık sık yenilenmesini kolaylaştıran stick formdaki güneş koruyucular 2022 yılının favori kişisel bakım ürünleri diyebiliriz. Yeniden popülerlik yakalan lipglosslar ise kozmetik kategorisinin çok satanlarından biri sayılabilir.

Çiçek; doğum günü, yıldönümü gibi özel günlerde, geçmiş olsun ya da hayırlı olsun dilekleri için ve özür dileme amacı ile her kesimden insanın tercih ettiği bir hediye. Buket çiçeklerden ise saksı ya da vazo ile birlikte gönderilen çiçeklerin daha çok tercih edildiğini söylemek mümkün. Bu çiçeklerin yanında takı, peluş hayvan, çikolata gibi ürünler de eklenerek bir hediye alternatifi yaratılmış oluyor. E-ticaretin en çok satanlarından biri de bu hediye alternatifleridir.

Bilgisayar, telefon, ev eşyası, oyun konsolu gibi teknolojik aletler uzun yıllardır e-ticaretin gözdelerindendir. 2022 yılı özelinde ise bluetooth kulaklık ve hoparlör, akıllı saat, tablet bilgisayar, powerbank online alışverişlerde en satılan ürünlerdir denilebilir.

Ev ya da ofis temizliğinde sürekli kullanılan ürünleri, toplu halde almak çoğu zaman daha avantajlı oluyor. Bu alışveriş e-ticaret üzerinden yapıldığında ise kapıya teslimat, indirim ve kupon fırsatları gibi sebepler ile daha da avantajlı bir hale geliyor. Çoğu yüzeyde etkili ve çantada taşımaya uygun temizlik mendilleri, havlu peçete ve tuvalet kağıdı gibi kağıt ürünleri, oda spreyleri 2022’de e-ticaret üzerinden sürekli satışı olan ürünler arasında yer alır.

Özellikle aktif bir çalışma hayatı olmayıp, gelir elde etmek isteyen ev hanımları ve öğrenciler tarafından sıklıkla tercih edilen bir e-ticaret kalemi el yapımı tasarım ürünleridir. Sosyal medyada kişisel sayfalarda başlayan bu satışlar, zamanla e-ticaret devleri ile birlikte çalışmaya varabiliyor. Küçük işletme halini alan bu oluşumlar, farklı ve özgün ürünlere meraklı kesim için biçilmiş kaftan niteliğindedir. Organizasyon ürünleri ve hediyelikleri, takı, tütsülük ve buhurdanlık, çanta e-ticarette en çok satılan ürünler listesinde yer alıyor.

Evcil hayvan mamaları, kedi kumu, tasma, taşıma çantası, mama kabı evcil hayvan ürünleri kategorisinin çok satanlarıdır.

Ekonomi kitapları, 2022 yılına damgasını vuran tür. Her ne kadar edebiyat kitap kategorisinin çok satanlar listesinde zirvedeki yerini korusa da geçmiş yıllara kıyasla 2022’de iktisat konulu kitapların satışında ciddi bir sıçrama olduğu kuşkusuz. Bununla birlikte gün geçtikçe yaygınlığı artan e-kitaplar da e-ticaretin çok satanlarından.

Home office çalışmaktan ofislerde yüz yüze çalışmaya dönülmesi ile birlikte ofis malzemelerinin satışında bir artış gerçekleşti. Dezenfektan, kahve, bağışıklık güçlendiren çaylar, mavi ışık filtreli ekran gözlükleri ve yıllık ajanda 2022 yılında e-ticaret üzerinden satışı gerçekleşen ürünler listesinde yer alıyor.

E-Ticarette Hangi Ürünleri Satmak Uzun Vadede Daha Kârlıdır?

Pandemi ile birlikte, müşterilerin e-ticarete karşısındaki tutumları ve e-ticaret vasıtası ile satın aldıkları ürün profilinde ciddi değişimler olduğu söylenebilir. Bununla beraber, uzaktan ve serbest zamanlı çalışmanın gündeme gelmesi ile birçok insan e-ticaret konusunda müşteri kimliğinin yanına satıcı kimliğini de ekledi. E-ticarete başlamak ve dijital pazarlama eğitimlerine erişmek artık oldukça konforlu ve masrafsız.

Ne tür ürünler ile çalışılacağı hangi kitleye hitap edileceğine göre belirlenmesi gereken bir detaydır. Bazı satıcılar garantici davranarak popülerlik kazanmış ve uzun süre bu popülerliği koruyacak ürünler ile e-ticarette yer almayı tercih ediyor. Bazıları ise girişimci ruhlu oluyor ve risk almayı tercih ediyor. Sektördeki boşluğu doldurmak hedefi ile yola çıkan bu satıcılar, genellikle sadece gelir için değil aynı zamanda e-ticarete yeni bir tuğla ekleme vizyonuna sahip oluyor.

Bu iki rotadan hangisinde yürüneceğine karar vermek oldukça kritiktir. Ardından kozmetik, takı, hazır giyim gibi bitmeyecek sektörlerden birinde, ev yapımı yiyecekler ile hazır gıda kategorisinde ya da inovatif ve kendine has bir ürün veya hizmet ile yasal e-ticaret koşulları sağlanarak, online pazarın bir parçası olmak mümkündür.

0 Shares:
Benzer İçerikler