E-Ticaret Siteleri için En İyi Hosting Planı Nasıl Seçilir?

E-ticaret hosting; ürün satışını web siteleri üzerinden yapan kişilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hizmet sunan bir hosting türüdür. E ticaret hosting klasik hosting seçeneklerinden farklı özellikler barındırmaktadır. Böylelikle de işletmelerin internet satışı yaparken yapabilmesi gereken bilgileri toplayabilmesine zemin hazırlamaktadır.

Ayrıca e-ticaret sitelerinde SSL sertifikaları, ödeme işlemi yöntemleri, alışveriş sepeti yazılımları ve daha fazlasına da yer verilmiştir. Güvenlik ve alışveriş özelliklerinin haricinde işletmelerin ürünlerini internetten satabilmesi için çeşitlendirilmiş değişik noktalar da bulunmaktadır. Bunlar arasında; stok tabiki, yönetimi, online kataloglar ve sayfa tasarımları yer almaktadır.

E-ticaret siteleri günümüzde özellikle pandemiden sonra o kadar çok büyümüştür ve önemli hale gelmiştir ki, e-ticaret hostinginin de önemini artırmıştır. Temelde bu sebepten dolayı, e-ticaret hosting gelişmektedir ve yıllar geçtikçe de gelişmeye devam edeceği su götürmez bir gerçektir. Tercih edilen diğer platformlara da bakıldığında, hosting paketleri oluşturulabilir. Bunlara örnek olarak WooCommerce hosting verilebilir.

Günümüzde küçük ölçekli işletmeler de ürün ya da hizmetlerini web üstünden satmaktadır. E-ticaret sitelerinin yapıları diğer sitelerden farklı şekildedir. Buna göre ihtiyaçlar da değişiklik gösterecektir. E-ticaret hosting paketleri de bu gereksinimleri karşılamak için özel olarak ve çeşitli ihtiyaçları baz alarak hazırlanmaktadır. Site büyüyerek daha fazla müşteri çekmeye başladığında ihtiyaçları da buna bağlı olarak değişecektir. E-ticaret hosting paketlerinde de bu ölçeklendirilebilme öteki paketlere bakılarak daha rahat bir biçimde gerçekleştirilmektedir.

E-Ticaret Hosting Seçimi Neden Önemlidir?

E-ticaret sitelerinin başarıya ulaşabilmelerinin en önemli unsuru kullanıcı güveni oluşturmalarıdır. Kullanıcı o e-ticaret sitesinden alışveriş yapmayı güvenli bulmazsa en başından alışveriş için ikna edilebilecek diğer faktörler elenmiş ve müşteri kaybedilmiş olur. Kullanıcıları web sitesi içerisinde tutabilmek satışın ilk aşamalarından biri olarak karşımıza çıkar. Bu sebeple e-ticaret siteleri için hosting seçimi esnasında dikkat edilmesi gerekmektedir.

E-Ticaret Hosting Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

E-ticaret hosting seçimi yaparken dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan belli başlı noktalar vardır ve tüm bunlar bir arada başarıya ulaştığında sitenin performansını, başarısını ve kullananların deneyimini belirlemektedir.

Güvenlik:

E-ticaret siteleri içerisinde; kullanıcıların kimlik, adres ve ödeme bilgileri saklanmaktadır. E-ticaret sitelerinin bu özel verileri içerdiği düşünüldüğünde bu aşamada güvenliğin önemi ön plana çıkacaktır. SSL koruması elde eden paketleri tercih etmek elzemdir. Şifreli geçirme bilhassa kullananların kendi bilgilerini siteye gönderilmiş olduğu sayfalarda oldukça önemlidir.

Yüksek Performans Kriterleri:

E-ticaret siteleri trafiğin yüksek olduğu sitelerdir ve bundan dolayı hosting planının da buna ayak uydurması gerekmektedir. Sitenin özellikle çok hızlı yüklenmesi ve devamında da hızlı işlem yapılması gerekmektedir. Kullanıcılar hızlı yüklenmeyen alışveriş sitelerinden hızlıca uzaklaşmaktadır. Bu sebeple hız, bir e-ticaret sitesi için olmazsa olmazdır. Hızlı olmayan e-ticaret sitesin başarılı olması çok zordur. Bu sebeple bir e-ticaret hostinginin başlıca görevlerinden biri sitenin hızını arttırmaktır.

Güçlü Veri Tabanı Performansının Önemi:

İlk başta e-ticaret siteleri için veri tabanı performansı oldukça gereksiz gibi görünebilir. Ancak kullanıcılar artık yalnızca ürün sayfalarında gezmemekte ve bununla birlikte site içinde arama veya filtreleme de yapmaktadırlar. Sitede satılan bütün ürün sayfalara ve detaylara veri tabanında yer verilmiştir. Bundan dolayı veri tabanı performansı önemlidir. Ayrıca birtakım siteler beklediklerinden çok daha hızlı büyümektedir ve bu durumda seçtikleri plan önemsiz kalabilmektedir. Bu sorunlarla karşı karşıya kalmamak için hosting planı seçerken dikkat edilmesi gerekmektedir.

Çalışma Süresi:

E-ticaret sitelerinin kazanç elde edebilmeleri için gerekli ilk şey kolay bir kullanıcı deneyimi sunmalarıdır. Uptime, Türkçe karşılığı olarak çalışma süresi, e-ticaret sitesinin ne kadar süredir açık ve erişilebilir bulunduğunu belirtmektedir. Sunucuların ancak öncesinde belirlenmiş bakıcılar için erişime kapanması gerekmektedir. E-ticaret hosting satın alma esnasında %99 çalışma süresi garantisi veren servisleri tercih edebilirsiniz, bu oldukça avantajlı olacaktır. Uptime süresi bununla birlikte üçüncü parti yazılımlar ile de test edilebilmektedir. Bu seçimi yapmak tamamen e-ticaret hosting planı satın alacak kişiye kalmıştır.

CMS Desteği Yapılması:

Güzel gözüken bir e-ticaret sitesi elbette çok önemlidir, fakat sadece kolay bir arayüz ve akılda kalıcı bir isim daha da önemlidir. WordPress veya Magneto gibi benzer biçimde içerik yönetim servisleri kullananların işlerini önemli seviyede kolaylaştırmaktadır. Ancak birtakım durumlarda e-ticaret hosting planı CMS veya e-ticaret altyapısı desteklememektedir. Zencart benzer biçimde e-ticaret altyapısı veya WordPress benzer biçimde bir CMS kullanacak olan kişilerin hosting planını satın alma öncesinde bu platformları desteklediğinden ve güvenilir olduğundan emin olmak gerekmektedir.

Teknik Destek Seçenekleri:

E-ticaret sitesinin çalışmadığı her dakika hatta her saniye para kaybı demektir. Bu nedenle bir sorun meydana geldiğinde çok hızlı bir biçimde çözülmesi gerekmektedir. İyi bir e-ticaret hosting firmasının farklı olan yardımcı seçeneklerini 7/24 sunması gerekmektedir. Bu sayede bir sorun meydana geldiğinde süratli bir biçimde müdahale edebilmek mümkün olmaktadır. Her destek ekibinin peşinde tecrübeli geliştiricilerin olması gerekmektedir. Destek iletişiminin yolu da son aşamada önemlidir. E-ticaret hosting tercih ederken hem telefon desteği hem canlı chat desteği aynı zamanda e-posta desteği benzer biçimde birden fazla yardımcı kanalına sahip hostingi seçmek her zaman en yararlısı olarak kabul edilmektedir.

E-ticaret hosting firması seçim aşamasında aşağıda yer alan soruların yanıtlanması oldukça önemlidir;

  1. Yer sağlayıcı belgesi var mı? 
  2. 7/24 teknik destek hizmeti sağlanıyor mu? 
  3. Firma hangi referanslara sahip?

Hosting hizmetleri için hosting firması seçimi kadar hosting paketi seçimi de önemlidir. Daha önce hangi sorunları yaşadığınızı öğrenmek için barındırma şirketlerinin incelemelerini okumanız gerekir. Uzun süredir barındırma hizmeti veren bir şirket seçmelisiniz. Aynı hizmeti alabileceğiniz birçok hosting firması ile karşılaşabilirsiniz. Bütçenize göre doğru seçimi yapabilmek için karşılaştırma yapmalısınız.

En iyi hosting paketlerini incelemek için burayı ziyaret edebilirsiniz.

0 Shares:
Benzer İçerikler