Çocuğunuz İçin Bir Domain Kayıt Etmeli Misiniz?

Domain kayıt etmek çocuğunuzun online kimliği adına erken dönemde hayata geçireceğiniz en güvenli adımdır.

Anne ve baba adaylarında hamilelik sürecinin başından itibaren çocuğa konulacak olan isim arayışı büyük bir süratle başlar. Ebeveynlerin çocukları adına yapacakları en önemli şeylerden birisi, ona güzel bir isim bulmaktır. Bu kapsamda ailenin içinde bulunduğu telaş internetten isim aramaya ve bu alanda yazılmış isim kitaplarını araştırmaya kadar dayanır.

Peki, şöyle bir düşündüğünüzde isim için bu denli araştırma yapılmasına rağmen neden çocuğunun adına domain alan ebeveyn sayısı bu kadar az?

Online kimlik oluşturmanın ilk adımlarından olan domain sahibi olmanın birçok avantajı bulunur. Çocuğunuza domain almak, gelecek için oldukça önemli ve faydalı bir yatırım olabilir. Domain sorgulama yaparak çocuğunuzun adına domain kaydedebilir, çocuğunuzun online kimliğini korumak ve mesleki hayatı için şimdiden en önemli adımı atabilirsiniz.

Online Markanın Çekirdeği: Domain

Teknolojinin hızla ilerlemesine paralel olarak gelişen sosyal medya ağları hayatımızın her alanına nüfuz ederken kişiselleştirilmiş bir domain sahibi olmak oldukça faydalı olabilir. Örneğin, adsoyad.com olarak kayıt edilen bir domain ve oluşturulan bir web sitesinin devamında bir YouTube kanalı, Facebook ya da Instagram sayfaları da kurularak kişisel markalaşmaya gidilebilir.

Bir kişinin sosyal ağlardaki kişiselleşmiş sayfası, özellikle web sitesi üzerinde ağırlığı olan kişisel markasının bir parçasıdır. Teknoloji ilerledikçe bunun önemi daha da artacaktır. Yapılan araştırmalar iş verenlerin %39’unun iş için gelen adayları seçme yönteminin sosyal platformlar olduğunu gösterir.

Eğer az bulunan bir soyadına sahipseniz, domain sahibi olmak oldukça kolay olabilir. Çok bulunan bir soyada sahipseniz ne yapılabilir?

Bu durumda hızlı davranıp bir an önce T.C. Kimlik numarası ile alınabilen adsoyad.com.tr domain kaydı gerçekleştirebilirsiniz.

Domain Almak Ne Anlama Gelir?

Çocuğun adına domain almak ile ilgili ebeveynlerin en çok tereddüt yaşadığı konulardan biri ve çocuğunun bilgilerini tüm dünya ile paylaşma endişesidir. Fakat bir domain kayıt etmek demek, bir site kurup içerik yayınlamak ile aynı anlama gelmez.

Eğer arzu etmiyorsanız domain aldıktan sonra sadece bir e-posta açabilirsiniz yada hiçbir şey yapmak zorunda değilsiniz. Sadece her yıl alan adınızı yenilemek veya otomatik yenileme talimatını uygulamak yeterli olacaktır.

Bu sayede çocuğunuz kendi kararlarını kendisi verecek yaşa gelene kadar onun mahremiyetine sahip çıkmış olursunuz.

Bu işlemleri yapmak için harcayacağınız tutarın da çok cüzi seviyelerde olduğunu ifade etmekte fayda var. Çocuğunuzun adına adsoyad.com ya da .com.tr uzantılı domain satın almanın yanı sıra, yeni alan adı uzantıları olan .me ya da .kim gibi uzantıları da tercih edebilirsiniz. Domain sorgulama sayfasından gerekli uygunluğu kontrol ederek, müsaitlik durumuna göre bu konudaki kararınızı verebilirsiniz.

Çocuğunuzun adına kayıt edeceğiniz bir domain, onun online kimliği adına erken dönemde hayata geçireceğiniz en güvenli adımdır. Sonuçta alınan domain onun isminden oluşur ve bununla ne yapacağına kendisi karar verebilir. Çocuğunuz büyüdüğünde bir marka alanına sahip olduğu için kolay bir şekilde profesyonel hayatını geliştirebilir.

Siz de çocuğunuz adına bugün bir alan adı kaydetmek için tıklayın.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler