Bios Güncelleme Nasıl Yapılır? Ne İşe Yarar?

BİOS Güncelleme Avantajları

Bios güncelleme adını sıkça duyduğunuz bir işlemdir. Bios güncelleme nasıl yapılır? BİOS güncelleme tehlikeli mi? Bios Güncelleme Avantajları ve ne işe yarar soruların yanıtı veriliyor.

Her şeyden önce bios güncelleme nasıl yapılır sorusunun yanıt sıra, ne olduğu yanıtı veriliyor. Bios ne demek açılım olarak; Basic İnput Outpu System olarak açılıyor. Açıklama olarak ise giriş ve çıkış işlemlerini kontrol eden kısım olarak açıklanabilir. Genel olarak format atmak isteyen kişilerin girmek zorunda olduğu kısım olarak tanımlanabilir. Kalıcı bir yazılım olduğundan değiştirilemez. Bu yüzden ROM belleğinde saklanmaktadır.

Bios Güncelleme Nasıl Yapılır?

Evet, merak edilenler arasında bu güncelleme işleminin nasıl yapıldığı sorusu var. BİOS güncellemede dikkat edilmesi gerekenlere dikkat ederek, direkt olarak anakart marka ve model üzerinden güncelleme indirilmesi gerek. Aksi halde problem yaşanır. Anakart uygun olan model sürüm belirlenerek ona göre yapılan indirme işlemi sonrasında diğer işlem basamaklarının tamamlanması ile sorunsuz şekilde güncelleme yapılacaktır.

Bios Güncelleme Aşamaları Nelerdir? Adım Adım

  • Bilgisayarınız için uygun olan bios sürümü indirin.
  • USB belleğinizi biçimlendirin ve dosya sistemi üzerinden NTFS’yi seçin.
  • İndirdiğiniz bios güncellemesi .rardan çıkarılarak USB belleğe kopyalanması gerekiyor.
  • Ardından bilgisayarı yeniden başlatma işlemi yapılmalı. Boot menüye girerek bunu yapabilirsiniz. Kısayol tuşu da öğrenilebilir.
  • Boot menü üzerinden sonra menülerden Advanced kısmına gelmeniz gerekiyor.
  • Diğer aşama Bios güncelleme için Start Easy Flash seçeneği moduna girilmesidir. Açılan kısımdan USB belliğin bulunması gerekiyor. Ve konan dosyayı çalıştırmanız gerekiyor.

Yukarıda verilen basamaklar tamamlandığında direkt olarak bios güncellemesi de tamamlanmış olacak. İşlem basamaklarının sorunsuz bir şeklide tamamlanması, eksiksiz şekilde uygulanması gibi tüm detaylara dikkat ettiğinizde sorun yaşamadan güncelleme işleminin gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz.

BİOS güncelleme tehlikeli mi?
BİOS güncelleme tehlikeli mi?

BİOS Güncelleme Tehlikeli mi?

Sorulan sorular arasında BİOS güncelleme tehlikeli olup olmadığı yer alıyor. Güncelleme anakartta bulunan bir çip içinde yazılımı güncellemeyi esas alan işlemdir. Bu sebeple önemli bir işlemdir. Güncelleme sırasında elektriğin gitmemesi, herhangi bir teknik sıkıntı olmaması gerekiyor. Tüm bunlar sorunsuz şekilde gerçekleştiğinde, herhangi bir problem olmadan tehlikesiz olarak işlemin tamamlanması sağlanmış olacaktır.

BİOS Güncelleme Avantajları

Yapılacak olan işlemin yani, BİOS güncelleme avantajları var mı? Evet, anakart üreten firma, anakarttan daha üst düzey bir performans almanızı sağlamak açısından, tüm hataların giderilmesini sağlamak açısından bir güncelleme yayınlayabiliyor. Bu durumda sizin de sorunsuz şekilde anakart kullanımını sağlamanız için direkt olarak güncellemeyi indirmeniz ve sonrasında kurulumu yukarıda anlatıldığı gibi yapmanız gerekiyor. Uzun süredir çözülmeyen bir sorun varsa, bilgisayarın daha performanslı olması açısından gereken işlemin uygulanması sağlanacaktır. Yeni teknolojiler ile uyumlu hale gelmesini desteklemek için bios güncelleme işlemi yapmanız önemlidir. Direkt olarak güncelleme üzerinden hataların giderilmesi ile sorunsuz bir şekilde kullanım mümkündür. Değerlendirip, bu alanda sunulan güncellemeleri takip ederek işlemleri anında yapabilirsiniz.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler