2022 Yılının En İyi WordPress Temaları

Oluşturduğunuz herhangi bir web sitesinde kullanabilmek amacıyla bir tema belirlemek, kariyer hedeflerinizde ilerleyebilmeniz için size oldukça büyük yardımlar sağlayabilir. En başından yeni bir web sitesi oluşturmak ya da halihazırda var olan bir web sitesinin ilgi çekici ve görsele hitap edebilmesi açısından uygun ve profesyonel bir tema kullanıcıların algılarına hitap edebilir. Bu sayede kullanıcıların ilgilerini web sitelerine yoğunlaştırması anlamında oldukça büyük fayda da sağlanmış olur.

İnternette oldukça fazla çeşitte tema olmasına rağmen, ücretli ve ücretsiz WordPress temaları içerisinden en ilgi çekebilecek olanı bulabilmek hem zor hem de oldukça fazla zaman alabilmektedir. Google üzerinden yapabileceğiniz oldukça basit bir araştırma sonucunda 10 milyondan daha fazla sonuç ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Dünya üzerindeki farklı üreticiler aracılığı ile geliştirilmekte olan ücretli veya ücretsiz temaların içerisinden istediğinizi seçebilirsiniz. Fakat bu ne kadar güzel bir durummuş gibi gözükse bile aslında en doğru kararı vermeniz açısından sizi oldukça fazla zorlayabilir.

WordPress’in en önemli özelliklerinden birisi ise muhtemelen herhangi işletmenin ya da kurumsal WordPress temalarına ücretsiz bir şekilde ulaşılabiliyor olmasıdır. Aynı zamanda her bütçeye uygun olarak da farklı temalar ücretli bir şekilde hizmete sunulmaktadır. Bu yazımızda ise web siteniz için en uygun WordPress temalarını sizinle paylaşacağız.

Deep Free

Ücretsiz bir şekilde ulaşılabilecek WordPress temaları arasında yer alan ve en başarılı temalardan ilki, Deep Free’dir. Deep Free, web siteniz, online dergi içeriğinizde kullanabileceğiniz 30’dan fazla ilgi çekici ve modern demoya sahip olan hizmetlerden birisidir. 

Deep Free’nin En Önemli Özellikleri:

  • 30’dan fazla ücretsiz demo,
  • Sosyal medya ile uyumlu entegrasyon,
  • Basit kuruluma sahip olması,
  • Büyük portföy,
  • Başlık yaratıcı,
  • Lazım olabilecek tüm yardımcı belgeleri içermesi,
  • WPML ile uyumlu olması,
  • Uyarlamalı fotoğraf ve resimler,
  • Kişisel özelleştirici,
  • Başarılı tema çeşitleri,
  • Görsel için altbilgi oluşturabilme,
  • Elementor için yaratılmış olması.

OceanWP

OceanWP, işlerinizle ilgili kullanabileceğiniz, e-ticaret, blog sayfaları gibi oldukça geniş kullanım alanlarına sahip geniş portföylü bir WordPress temaları arasında yerini almaktadır. Ayrıca bu temayı kullanacak olan kişi veya kurumlar güzel olmasının yanı sıra profesyonelce oluşturulmuş bir temanın sağlamış olduğu esnekliklerinde keyfine varacaklardır. Bütün bir genişliğe sahip durağan başlık ve ön sayfada resimlerin de yanında birden fazla demo çeşidine ve 10’dan fazla uzantıya da ev sahipliği yapmaktadır. Tam da bu sebepten dolayı OceanWP, belki de listemizde yer alan en geniş kapsamlı WordPress temasıdır. İsterseniz ürünlerin görüntülerinden tutun, bloglarınızda yazmış olduğunuz ya da müşterilerin hizmetine sunmuş olduğunuz ürünleri veya hizmetleri görüntülemek isteyeceğiniz bu tema aracılığı ile ayrıntılı bir şekilde istediğiniz gibi kullanım avantajını da içinde barındırmaktadır.

OceanWp’in En Önemli Özellikleri:

  • Tabletlerinizin ekranlarında ve mobil görüntülemelerde sorunsuz bir şekilde çalışması,
  • WooCommerce desteği sağlaması,
  • Listemizde yer alan en çok tercih edilen seçenekler arasında yer alması,
  • Profesyoneller için uygun olduğu kadar, aynı zamanda amatör üreticiler içinde oldukça uygun olması.

WoCommerce nedir, nasıl kullanılır merak ediyor musunuz? Detaylı bilgiler için buradaki blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

Storefront

Online olarak yapılan satışlar günümüzde çok büyük bir büyüme hacmine sahip olduğundan dolayı, sizde kendi e-ticaret sayfanızı oluşturabilmek için hiç zaman kaybetmeden yola koyulmalısınız. Bu konudaki en büyük yardımcınız ise hiç şüphesiz ki Storfront olacaktır. Bu WordPress teması WooCommerce geliştiricileri aracılığı ile kodlanmış olduğundan dolayı, e-ticaret sitelerinize oldukça basit bir şekilde entegre olabilmektedir. Bu sayede de çok hızlı bir şekilde mağazanız satışlarına başlayabilmektedir.

Bunun yanı sıra oldukça fazla eklentiye sahip olduğu için, ürünlerinizi listelemenizde abonelik ya da rezervasyon gibi özellikleri de sisteme ekleyerek dinamik bir ücret tablosu oluşturabilir ve bundan daha da fazlasını yapmanıza olanak sağlar. Tüm bunlara ek olarak da ilk sayfalarda göze çarpan bir paralaks zeminini de bir bütün halinde kullanıma sunarak, farklı seçenekleri de tercih eden kullanıcılar için özelleştirilmiş ürün yelpazesi için bir galeriyle oluşturabilirsiniz.

Storefront’un En Önemli Özellikleri:

  • WooCommerce geliştiricileri tarafından üretilmiştir.
  • Oldukça fazla yönlü kişiselleştirme için birden fazla seçeneği bulunan renklere ve düzenlere sahiptir. Daha ileri kişiselleştirme için çeşitli düzen ve renk seçeneklerine sahiptir.
  • Çoklu bileşen konumlarına sahiptir.
  • Mobil ile oldukça kolay bir uyum içerisinde kullanılır.

Zakra

Oldukça hafif olan ama bunun yanı sıra da oldukça güçlü bir ağa sahip olan Zakra, ideal bir performans sergilemesi ve yüksek hızda kullanılabilmesi için oluşturulmuş olan en donanımlı WordPress temalarından bir tanesidir. Oldukça etkili olan görseller ile zengin özelliklere sahip bir kontrol panelini bünyesinde bulunduran bu WordPress teması, web sitenizi ziyaret eden kullanıcıları kesinlikle derinden etkileyecektir.

Aynı zamanda bu tema daha iyi bir arka yüz düzenleyebilme deneyimini sağlayabilmesi açısından da oldukça büyük sayfa kurucuları ile geliştirilmiştir. Zakra; WooCommerce, Gutenberg ve GDPR ile uyumludur. SEO optimizasyonludur ve aynı şekilde de WordPress tema eklentileri sayesinde problemsiz bir şekilde çalışma düzeneği sağlamaktadır.

İşletme sahipleri, eğitim, e-ticaret mağazaları, spa ve sauna merkezleri, düğün ve balo salonları, dişçiler ve buna benzer web siteleri için 15’den fazla demoyu bünyesinde bulundurmaktadır. Başka bir önemli özelliği ise geniş renk seçeneklerine, ücretsiz çoklu dil destekleri, mobil ile kolay uyum, birden fazla başlık kullanımına sahip olması gibi detaylı birçok özelliğe de ev sahipliği yapmaktadır.

Zakra’nın En Önemli Özellikleri:

  • Oldukça basit bir kullanım avantajı sunarak, özelleştirme yapılabilmesi,
  • Şık tasarımlarının bulunması,
  • Mobil ile uyumlu olması,
  • Birden fazla cihaz ile birlikte uyumlu olması,
  • SEO uyumlu olması.

Neve

Neve, ulaşabilmek isteyeceğiniz bütün farklı çeşitteki web sitelerine uyum sağlayan çok yönlü bir WordPress temasıdır. Online ticaret mağazaları, küçük çaplı işletmeleri yeni inovasyon örnekleri ve aynı zamanda kişisel olarak oluşturabileceğiniz portföy web siteleri açısından oldukça profesyonel olan, kullanıma en uygun blog temasına sahiptir. Minimalist ve hafif bir tema tasarımına ev sahipliği yapan oldukça fazla uzantıya sahip geniş yönlü bir temaya da sahiptir. Aynı zamanda gelişmeye de oldukça açık bir şekilde geliştirilmiştir.

Bu WordPress teması da SEO ile uyumlu bir şekilde çalışmaktadır ve çok hızlı bir şekilde yüklenebilme özelliğine sahiptir. Bunun yanı sıra Divi, Gutenbergi Elementor, Visual Composer ve Beaver gibi çeşitli ve oldukça popüler olan bu sayfalar ile de uyumlu bir şekilde çalışmaktadır. Genel anlam itibari ile baktığımızda Nevei ihtiyacınızın olabileceği tüm şeylerin tek bir çatı altında yer aldığı ücretsiz bir tema olarak karşımızda yerini almaktadır.

Neve’nin En Önemli Özellikleri:

  • Oldukça hızlı ve hafiftir.
  • Devamlı bir şekilde güncellenmektedir.
  • Oldukça başarılı özelleştirilebilir header ve footer sistemlerine sahiptir.
  • 70’den fazla tasarımı bünyesinde barındırır.

Hestia

Hestia, temiz ve düzgün bir şekilde gözüken tek bir sayfa tasarımı ile tüm web sitesi ziyaretçilerinde oldukça sağlam bir ilk görünüm izlenimi sağlamaya yardımcı olabilecek bir WordPress temasıdır. Amatörlerden çok profesyoneller için geliştirilmiş olan Hestia; kurumsal kuruluşlar, start-up işletmeler, geniş kapsamlı firmalar ve aynı zamanda inovasyon geliştirmekte olan ajanslar tarafından kullanıldığında oldukça başarılı tasarım seçeneklerini bünyesinde barındırmaktadır.

Hestia; Elementor ile uyum içerisinde olduğundan dolayı özelleştirilebilmesi oldukça kolay olan bir WordPress temasıdır. Sıfırdan bir web sitesi kurmanıza gerek kalmadan başlangıç sitelerini bünyesinde bulundurur ve bunları da kullanıcılarının hizmetine sunar. Performans açısından ise Hestia mobil kullanım ile oldukça iyi bir şekilde uyumlu, SEO kullanımına zemin hazırlayan, e-ticaret siteleri ile de uyumludur. Listemiz içerisinde yer alan büyük ölçekli menülere de sahip olması, onu diğer WordPress temalarından ayrı bir konumda yer almasına olanak sağlamaktadır.

Hestia’nın En Önemli Özellikleri:

  • Oldukça kolay bir şekilde özelleştirilebilir ve Gutenberg hazır bir şekildedir.
  • WooCommerce desteği sağlar.
  • Ayrıyeten yardım desteği sunan rehberleri yer alır.
  • Her türlü çevrilmeye de hazırdır.

ColorMag

Oldukça duyarlı ve ücretsiz bir WordPress teması olan ColorMag, ulaşmak isteyeceğiniz her türden temayı bünyesinde barındırır ve özellikle editöryal web siteleri için biçilmiş kaftan özelliği taşımaktadır. Haber içerikleri, dergi yazıları ya da bloglar açısından mobil ile uyumlu olarak düzenli ve çok yönlü bir çalışma sistemine sahiptir ve bu konuda da oldukça esnek özellikleri bulunmaktadır. Bünyesinde bulunan tüm ücretsiz demolar için tek bir tıklama ile içeri aktarma seçenekleri de kolay kullanım örnekleri arasında yerini almaktadır.

Oldukça çeşitli tipografi seçenekleri, ana renk çeşitleri, özel ve farklı bileşen konumları ve benzeri özelleştirmeleri ile kolay binlerce seçeneğe sahip olabileceğiniz WordPress temasıdır. Online mağazanızda ürünlerini satabilmeniz ya da en baştan online bir mağaza açacaksanız, tam olarak doğru yerdesiniz demektir. Bu konuyla ilgili herhangi bir şüphe duymadan bu temanın WeeCommerce ile uyumlu olduğunu sizlere aktaralım. Bu sayede şablonlar aracılığı ile ara yüzler için oldukça duyarlı bir alt zemine sahiptir. Retinası hazırdır ve SEO ile uyumlu özellikleri de bulunur. Tüm bunlara ek olarak ise, muhteşem ve özelleştirilebilir tema seçeneklerine de sahiptir.

ColorMag’in En Önemli Özellikleri:

  • Devamlı olarak gelişen başlangıç demosuna sahip kütüphanesinin olması.
  • Oldukça hızlı performans göstermesi ve SEO ile uyumlu olması,
  • Benzersiz bir yazı sistemi sunması,
  • Beaver Builder ya da Elementor benzeri diğer sayfa kurucuları ile uyumlu bir şekilde kullanılması.

Sydney

Sydney, iş dünyasına odaklanmış bir şekildedir ve bundan dolayı da düzenlenmeye son derece açık bir tema arayışı içerisinde olan tüm freelance çalışanlar, büyük ya da küçük çaplı işletmeler açısından oldukça uygun ve kusursuz bir seçim olacaktır. Tam ekran kaydırma özelliklerine sahip, logo ekleme özellikleri ile donanımlı ve yapışkan navigasyon sistemi içeren bu WordPress teması, profesyonel bir görüntü elde etmek isteyen web site geliştiricileri tarafından oldukça fazla rağbet görmektedir ve bu sebepten dolayı da birden fazla öğeyi kullanıcılarına sunmaktadır.

Bütün bunların yanı sıra, bütün Google fontlarına erişim sağlayabildiğinden dolayı, renk ve düzen seçenekleri üzerinde de tam kontrol sağlayabilmeniz açısından kolay bir şekilde donatılmıştır. Tasarımlarınızı belli bir marka ile eşleştirebilmeniz için de size yardımcı dokunabilecek oldukça fazla özelleştirme seçeneğine de sahiptir.

Tüm bu ek özelliklerin yanında mobil ile sorunsuz bir şekilde uyum sağlaması, sosyal ikonlar ile entegrasyonlu olması ve tam anlamıyla çeviri seçenekleri de yer almaktadır. Aslında kısaca özetlemek gerekir ise; donanımsal olarak tam özellikli ve işlevselliği olan bir işletmenin web sitesini oluşturmak için ihtiyacınız olabilecek bütün seçenekleri bünyesinde barındırmaktadır.

Sydney’in En Önemli Özellikleri:

  • Özel Elementor blokları ile donatılmıştır.
  • Paralaks arka planları mevcuttur.
  • Çeşitli seçenekler arasından istediğinizi seçebileceğiniz birden fazla ikon ile birlikte çevrilmeye hazır bir şekilde kullanıma sahiptir.
  • Canlı bir şekilde özelleştirici modu vardır.

En yüksek hız, özel yönetim arayüzü ve gelişmiş araçlar sunan WordPress Hosting ile kimseye ihtiyaç duymadan jet hızında web siteleri oluşturun, tek noktadan yönetin! Natro’nun en avantajlı hosting çeşitlerinden biri olan WordPress Hosting, %80’e varan kampanyalarla sizi bekliyor! En uygun hosting fiyatları için buradaki linki ziyaret edebilirsiniz.

0 Shares:
Benzer İçerikler