Website Ziyaretçilerinizden Nasıl Satış Dönüşümü Sağlayabilirsiniz?

Yaşadığımız dijital zamanda artık herşeyi internet üzerinde hallediyoruz. Alışveriş, ödeme, sorgulama aklımıza gelecek bir çok şey. İnternet üzerinde alışverişte insanları web sitenize çekmek ve bu kişileri nasıl müşteriniz yapabileceğinize dair ufak notlarla bilgiler paylaşmak istiyorum.

Basit bir örnek verecek olursak bir e-ticaret sitesi sahibisiniz. Yeni başladığınız bu işte ilk olarak yapılması gereken tabiki bir müşteri portföyü oluşturabilmek. İnsanları web sitenize çekmek, gelecek olan kişilerin de müşteriniz olma potansiyelinde atılan ilk adımdır. Bir kullanıcının web sitenize girdiğinde karşılaştığı ilk izlenim her zaman büyük rol oynar.

İlk giriş sayfanız kullanıcının web sitenizde kalacağı ve gideceği süreyi belirleyen ilk faktördür. Web sitenizin giriş sayfasını dışarıda bir mağazanın vitrinini inceliyormuş gibi düşünebilirsiniz. Giriş sayfanız, dükkanınızın vitrinidir kısaca. Web sitenize gelen ziyaretçilerinizi müşteriye dönüştürmek için giriş sayfanızın olmazsa olmazı sayfa optimizasyonudur.

Şimdi dilerseniz bunlardan bazılarını konu konu inceleyelim.

Sitenizde kullanılan içerik başlıkları

Web sitenizde yapacağınız işe ait amaçlarınızı belirleyin. Sitenizde ilk olarak ne elde etmek istiyorsunuz, bu konuyu gerçekçi bir inceleme ile değerlendirerek site içerisinde yer alan başlıklarınızı bu amaca göre düzenlemeniz gerekiyor.

İnternet üzerinde arandığınızda bulunabilmeniz için özellikle bir müşteri kitlesine hitap edebilmek ile birlikte sizin ürün ve hizmetlerinize ulaşılabilmesi için sitenizde kullanılacak anahtar kelimeleri özenle seçerek sitenizde kullanmanız avantaj sağlayacaktır.

Sitenizde içerikte kullanacağınız fotoğraf ya da videolar sizin arama motorları sıralamasında üst sıralara çıkarmaz ama bu fotoğraf ve videolara verdiğiniz isimleri anahtar kelime olarak planlarsanız bu tanımlamalar algılanabilir. Her bir sayfanızın başlığını içeriğine uygun nitelikle belirlemelisiniz. Web browser (tarayıcı) üzerinde görünen her sayfanız için bulunan başlığın şirket adı ya da web siteniz ile bağlantılı bir isim olması ve o sayfanın içeriği ile ilgili konunun ilgili başlıkta da bulunması gerekir.

 

Harekete geçirecek mesajlar kullanın

Bir çok insan zaman harcamadan hareket etme konusunda her zaman isteklidir. Bundan dolayı açılış sayfanız üzerinde harekete geçirecek mesajlar vermek, sizi istediğiniz sonuçlara ulaştırabilir. Bu sayede sitenizi ziyaret eden kişiyi hedeflediğiniz bir sonraki sayfaya veya bölüme geçiş yaptırabilirsiniz. Her sayfanız üzerinde kullanıcıyı harekete geçirecek bir mesajın olması birden fazla seçenekte dönüşüm şansınızın olduğunu ortaya koyar. Bu şekilde bir strateji ile harekete geçirecek basit bir mesaj vererek ürününüzü ön plana çıkartmaya çalışın. Bu sayede hedeflediğiniz geri dönüşümü sağlayabilirsiniz.

Göze hitap edin Video veya resim kullanın

Web sitenizde kullanacağınız görseller ile de göze hitap etmenin rolü büyük. Sitenizde yayınladığınız ürününüzü ve onu destekleyebilecek görselleri temin etmek yada fotoğraflamak, sitenizde görseli nereye yerleştirmeniz gerektiğine kadar karar vermenize yardımcı olacaktır. Görsel teknolojiyi sayfanızda kullandığınız zaman yapmış olduğunuz yerleşmenin iyi olup olmadığını, ne tür düzenlemeler yapmanız gerektiğini ve sitenize gelen ziyaretçilerin hangi ürünlere odaklandığını net olarak belirleyebilirsiniz. Bu doğrultuda kendinize ve siteniz üzerinde yeni stratejiler belirleyebilirsiniz.

Sitede kullanacağınız tasarım ve içerisinde yer alan görseller bir profesyonellik göstergesidir. Renk uyumları, sanatsal içeriklerin bütünlüğü çok önemlidir. Görsel olarak çekici renklere ve modern bir site tasarımına sahip olmanız işletmenizin profesyonelliğini yansıtacaktır.

Ürünlerinizde kullanacağınız fotoğraflarınızın boyutlarını mutlaka site yapınıza uygun olacak şekilde ve yüksek çözünürlükte kullanmanız gerekir. Gif, fotoğraf ya da videoların bağlantılarının kontrol edilmesi gereklidir ve bozuk bağlantılar varsa düzeltilmelidir.

Kullanılan görseller ile metinlerin birbirine uyumlu olması, işletmenizin yine aynı zamanda profesyonelliğini yansıtacaktır.

İstatiksel değerlendirmeler yapın

Web siteniz ne kadar sürede yanıt veriyor. Siteniz içerisinde kullanıcılar gezerken bir yavaşlık yada yüklenme problemi yaşıyor mu?

Bu maddeler oldukça önemli kriterlerdir. İnternet ortamında etkileşim istiyor ve müşteriyi sitemizde tutmak istiyorsak giriş sayfamızın iyi olmasından sonraki ilk süreç açılış sayfamızın iyileştirilmesidir.

Kullanıcıların diğer isteklerinden biri de şüphesiz hız! Siteniz 3 sn içerisinde yanıt vermiyor ve giriş olmuyorsa bu, müşteriyi kaybettiğiniz ve bundan sonrakileri de kaybedebileceğiniz anlamına gelmektedir.

Bu bölümde iyileştirmeler yapmanız ilk zamanlarda çok büyük geri dönüşüm oluşturmasa bile ilerleyen süreçlerde başarılı sonuçlar elde etmenizi ve olumlu geri dönüşümler almanızı sağlayabilecektir.

Yazmış olduklarım giriş seviyesinde yapılabilecek stratejilerdir diye düşünüyorum. Bunları uyguladıktan sonra daha büyük hedefler için adınızı/markanızı duyurmak istediğiniz alan/alanlarda profesyonellerle çalışmanız, daha büyük faydalar görmenizi sağlayacaktır.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler
Devamını Oku

Mobil Pazarlama Notları

Mobil cihaz kullanımının ve mobil internet abone sayısının artması ile birlikte yeni reklam ve pazarlama kanallarının ortaya çıkması,…