Web Çalışmalarınızda Kullanabileceğiniz Ücretsiz 10 FTP Programı

Web çalışmalarında, güvenli dosya transferi için sıklıkla FTP yazılımlarına ihtiyaç duyulur. Bir çok alternatifin bulunduğu FTP yazılımlarından 10 tanesini sizler için derlediğimiz bu makalede, ihtiyacınıza ve kullandığınız platforma uygun FTP programını seçmenizi kolaylaştırıyoruz.

  1. FileZilla:

FileZilla sürekli güncellenmekte ve FTPS protokolüne bağlı çalışmaktadır. Verilerin uzak bilgisayara aktarımı esnasında olası her kaynak hatası sorununda verileri güvence altına alır. Verilerin yanı sıra hesap, kullanıcı bilgilerini de saklı tutar.

Ücretsiz sürümünde bütün özelliklerini çalışabilir halde bulundurur. Profesyonel sürümünü tercih etmek isteyenler için de ekstra özellikler bulundurur.

FilaZilla Windows, Linux ve MacOS X işletim sistemlerinde kullanılan bir FTP istemcisidir. Yazılım ayrıca; uzak bilgisayara yada masaüstüne sürükle-bırak özelliği, boyutu yüksek dosyaları duraklatma ve devam ettirme seçeneklerini bulundurması, dosyaları filtreleme ve düzenleme imkanı sunar. Son olarak ise dizin karşılaştırma özelliğini bulundurur.

  1. CyberDuck:

CyberDuck, yer imi özelliğine sahip bir açık kaynak FTP aracıdır. Arayüz çalışmaları dışında ihtiyaç gereksinimini karşılayan bir FTP istemcisidir. CyberDuck Windows, Linux ve Mac OS X sistemlerinde çalışabilir yazılımı destekler. CyberDuck’un profesyonel sürümü de bulunur, ancak ücretsiz sürümü de temel işlemler için yeterlidir.

  1. FireFTP:

FireFTP, FileZilla’nın benzeri birçok teknik özelliklere sahiptir. Mozilla Firefox penceresiyle birlikte çalışan FireFTP, Windows, Linux ve Mac OS X sistemlerini destekler.

FireFTP dünya üzerinde en çok kullanılan FTP programları arasında yer alır ve 20’nin üzerinde dil seçeneği bulunur.

  1. WinSCP:

WinSCP, SFTP protokolleri ile çalışan, FTP programları arasında kullanılabilir ve güvenilir bir yazılım olarak yer alır.

  1. SmartFTP:

Kullanımı biraz karışık bir FTP istemcisidir. Sadece Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlarda çalışır. SFTP ve FTPS protokollerini destekler. Daha korunaklı dosya aktarımı yapılmasına olanak sağlar.

  1. Free FTP:

Free FTP aracı aslında Direct FTP’nin ücretsiz sürümüdür. Direct FTP ise profesyonel, ücretli sürüm olarak bilinir. SFTP, FTPS beraberinde HTTP protokollerini de destekler.

  1. Flash FXP:

Kullanışlı arayüzü bulunur ve üç farklı güvenlik protokolünü destekler. Aktarımda ve senkronizasyonda gayet başarılı bir istemci olarak tanınır. Aynı zamanda bazı web yönetim araçlarıyla entegre çalışabilme özelliği bulunur.

  1. TransMIT:

Sadece MAC tabanlı çalışan bir FTP programıdır. Dosya aktarımında Twin-Turbo kullanan bu programın, kısa sürelerde büyük boyutta dosya aktarımını sağladığı bilinmektedir.

Dosya aktarım kararlılığının yanı sıra çoklu bağlantı desteği de TransMIT kullanımını ayrıcalıklı yapmaktadır.

  1. FOFF:

Standart FTP aktarım özelliklerine sahiptir. Kullanım arayüzü kolay anlaşılır ve basittir. İlk kullanım için ideal bir kaynak olarak yer alsa da çoklu özellikleri bulunmaz.

  1. AndFTP:

Bu uygulama And-Android kısaltmasıyla isimlendirilmiş, mobil FTP uygulamadır. Neredeyse güvenlik unsurunu FTP’de ön plana taşıyan bütün protokolleri destekler. Dosya yönetimi hususunda bilgisayar dışında işlem yapma gereksinimi duymanız durumunda, harika bir kaynaktır. Kullanımı basit olmakla birlikte pek çok özelliği de barındırır.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler
Devamını Oku

Ransomware Nedir?

Bu İçerikte Bahsedilen Konular Fidye Yazılımı Nasıl Çalışır?Ransomware Saldırısı Kimleri Hedef Alır?Ransomware ÇeşitleriScarewareEkran Kilitleri (Screen Lockers)ŞifrelemeMobil YazılımDiğer Kötü…