Veeam Cloud Connect Nedir? | Veeam Backup

Ağınız veya altyapınız için çeşitli sorunlar ortaya çıktığında, verilerinizi yedeklemeye yardımcı olacak bazı özel bağlantılara sahip olmak hayati derecede önem kazanır. Hizmet sağlayıcılar için veri kaybı gibi sorunların ortaya çıkması durumunda verilerin site dışında, erişime hazır olarak depolanması için genel bulut sağlayıcıları hizmet verir. Bulutta hassas verilerinizi işleyen işletme dışı ağların çok sayıda avantajı vardır. İşte Veeam Cloud Connect tam da böyle bir ihtiyaca cevap veriyor. Hem standart kullanıcıların hem hizmet sağlayıcıların tamamen yeni, ikinci bir altyapı uygulamak zorunda kalmadan yedek verilerine ve olağanüstü durum kurtarma planlarına erişmelerini sağlayan uygulama son yıllarda ülkemizde de yaygınlaşıyor.

Veeam Cloud Connect Nedir?

Veeam Cloud Connect, saha dışı yedekleme ve acil durum kurtarma yönetimi hizmeti sağlayan etkin bir uygulamadır. Veeam Backup & Replication, verilere erişmek ve belge yenilemek için genel bir internet bulut hizmetine mecbur kalmak yerine, hassas kurumsal bilgilerinizi alır ve özel bağlantı aracılığıyla şebekeden bağımsız olarak kaydeder. Böylece nerede olursanız olun, istediğiniz yerde bir veri kurtarma talebini etkinleştirmenize olanak tanır. Bunu günün herhangi bir saatinde gerçekleştirmeniz mümkündür.

Web sitenizin güvenliği için bu yazımızı inceleyebilirsiniz.

Veeam Cloud Connect hizmeti alarak, şirket içi ağınızın herhangi bir veri kaybı felaketine karşı hazır olmasını sağlayabilirsiniz. Aralarında Google Cloud’un da bulunduğu pek çok farklı bulut hizmetiyle Veeam Cloud Connect, kurumsal sahiplerine hassas verilerini denetlemek için canlandırıcı, sağlam, kullanıcı dostu bir fırsat sunuyor. Bu özel ara bağlantının en iyi unsuru, veri kurtarma taleplerinizi istediğiniz gibi artırıp azaltabilmenizdir. Kendi benzersiz ve özel Veeam’inize bağlanmak için yalnızca standart bir internet bağlantısına ihtiyacınız vardır. Bulunduğunuz yerden acil duruma müdahale edebilirsiniz.

Veeam Cloud Connect Nasıl Çalışır?

Veeam Availability Suite gibi Veeam hizmetlerinden zaten yararlanıyorsanız, verilerinizi bulutta koruma işinin yarısına gelmişsiniz demektir. Veeam Cloud Connect, markanın çığır açan bulut ortamıdır ve sahada güvenlik ve kullanılabilirliği kaybetme konusunda endişelenmenize gerek kalmadan mevcut verilerinizi güvenli bir depolama hizmetine etkin bir şekilde aktarmanıza olanak tanır. Birçok kuruluş, standart sunucular ve depolama çözümleri arasında bir veya iki fiziksel bağlantıdan yararlanmaya devam ederken, Veeam Cloud Connect Backup, özellikle giderek daha fazla işletmenin uzaktan operasyonlara geçmesiyle, size ve ekibinize daha fazla gönül rahatlığı ve güven duygusu verir.

Veeam Cloud Connect, tamamen saha dışında olan ve size çeşitli boyut ve kurulumlarda sunulan esnek, genişletilebilir bir bulut havuzu görevi görür. Verileriniz için lider bir hibrit bulut stratejisi arıyor veya güvenlik riski kesinti süresini yarıya indirmek istiyorsanız, güvenilir firmalardan Veeam hizmeti alabilirsiniz.

Sanal ortamlar hızla standart dijital dönüşümün bir parçası haline geliyor. Bir sunucu, bir yazılım yığını veya çeşitli yedekleme hizmetleri olsun, dijital dönüşümün omurgasını bulutlar oluşturuyor. Veeam Cloud Connect teknolojisi bulut ortamları için vazgeçilmez çözümler sunuyor.

Veeam Cloud Connect’i Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Veeam, güvenli yedekleme desteğinde lider bir markadır. Sürecin başlangıcından itibaren, verileriniz ve mevcut yedekleriniz üzerinde eksiksiz bir denetim sağlayan, site dışı veri depolamaya yönelik güçlü bir çözüme erişebileceksiniz.

Özel bulut hizmeti aldığınız firma, Veeam’in bulut yedekleme standardını, veri kaybı durumunda yardımcınız olarak devreye alacaktır. Elektrik kesintisi veya kötü niyetli bir saldırı nedeniyle yüksek profilli verilere erişiminizi kaybetmeniz durumunda olası sermaye harcamasını göz önünde bulundurun. Herhangi bir veri yedekleme sistemi veya işlemi uygulanmadığında, bu tür bir hasarı tekrar düzeltmek için çok daha fazla harcama riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Bu tür durumlardan kaçınmak için önleyici tedbirler almak büyük önem taşır.

Veeam, isteğe bağlı olarak verilere ve yedeklemelere tamamen özel erişim sunar. Yüzen, özel bir veri merkezi olarak hareket eden Veeam Cloud Connect, her tür ve karmaşıklıktaki veriler için profesyonelce şifrelenmiş bir havuz görevi görür. Dahası, verilerinizin site ağınızdan ayrılmadan hemen önce şifrelenmesiyle ek güvenliğe sahip olursunuz. Devam eden veri stratejinizi Veeam ile uyumlu hale getirmek kurumsal güvenliğinizi bir üst düzeye çıkaracaktır.

Web sitesi sahipleri için yedekleme yapmak neden önemli, yedekleme stratejisi nasıl oluşturulur, öğrenmek için buradaki blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

Halihazırda diğer Veeam iş ağı kaynaklarından faydalanmasanız bile, sıfırdan yedekleme çözümleriyle bulut veri depolama alanını büyütebilirsiniz. Bulut yedekleme ve iş sürekliliği çözümlerindeki yardımcınız olan firma, iş gereksinimlerinize göre uyarlanmış, güvenli, her zaman kullanılabilir bir veri geri yükleme sistemi oluşturacaktır.

Veri sızıntıları ve kayıpları olabilecek en kötü anda gerçekleşebilir. Veri kaybetmek yalnızca kurtarma ve itibar yönetimi açısından ek maliyetleri artırmakla kalmaz, büyüyen bir işletmede kesinti süresinin maliyeti de felaket olabilir. Veaam teknolojisiyle, yalnızca normal bir internet bağlantısıyla, çalıştığı her saniye size para kazandıran ölçeklenebilir bir veri yönetimi kaynağı oluşturmanızı sağlayacaktır.

Cloud Connect, “Hizmet Olarak Felaket Kurtarma” (DRaaS) görevi görür, yani işletmeniz yalnızca ihtiyaçlarınıza uygun yedekleme ve şifreleme öğelerine sahip olacaktır. Ayrıca ek depolama maliyetinizde de ciddi bir tasarruf oluşacaktır.

0 Shares:
Benzer İçerikler
Devamını Oku

Windows İşletim Sistemi Nedir?

Bu İçerikte Bahsedilen Konular Windows Server İşletim SistemleriWindows Server ÖzellikleriWindows Server Donanım ÖzellikleriWindows Sunucu Kullanmanın AvantajlarıWindows Sunucu Sürümleri…