Bu İçerikte Bahsedilen Konular
- Sunucu (Server) Nasıl Çalışır?
- Sunucu Ne İşe Yarar?
- Sunucu Çeşitleri Nelerdir?
- Sunucu ile Hosting Arasındaki Farklar Nelerdir?
- Sunucu Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?
- Sunucu Kiralama Nasıl Yapılır?
- Sunucu Kiralamasında Hangi Özelliklere Dikkat Etmelisiniz?
- Sunucu Kontrol Panelleri Nelerdir?
- Sunucularda Bulunması Gereken Özellikler
Günümüzde bilgi teknolojilerinin temel taşlarından olan sunucular, kullanıcıların önemli araçlarından biridir. Herkesin farklı bir amaç için kullandığı dijital araçların büyük bir kısmı, online servis ve hizmetlerin hemen hemen tamamı, sunucular aracılığı ile aktarılıyor. Peki günün tamamında aralıksız olarak çalışmayı sürdüren sunucular hakkında neler biliyoruz?
Teknik anlamda sunucu; verilerin, bilgisayar ağları aracılığı ile erişime açık olacak bir şekilde yapılandırılan bilgisayar sistemlerine verilen addır. Kısaca, kullanıcının verilere online olarak ulaşabilmesini sağlar. Kullanıcıların ulaşmak istedikleri verileri onların kullanımına sunan sistemdir. Sunucu dendiği zaman akıllara bir donanım bileşeni gelse de sunucu bir cihazdan ibaret değildir. Bu cihazların bir sunucu görevi görebilmesi için özel yazılımlara ihtiyacı vardır. Söz konusu yazılımlar, sunucuların sahip olduğu tüm verileri amaca uygun bir şekilde sunma görevi üstleniyor. Örnek olarak, bir oyun sunucusu ile bir e-posta sunucusu benzer yazılımlara sahip olsa da, kullanım amacına uygun olacak şekilde farklı ve özel yazılımlar içerir.
Bir sunucunun temel görevi, veri akışını güvenli olduğu kadar kesintisiz ve istikrarlı bir şekilde sağlayabilmesidir. Her sunucu donanımsal olarak gelişmiş özellikler taşır. Her biri genellikle ek donanımlar ile güçlendirilir. Örnek verecek olursak, karşılaşılacak bir enerji sorununda kesintisiz güç kaynağı yapısının bulunması, kesintisiz çalışan makinelerin aşırı ısınmasına önlem olarak özel soğutma yapılarının olması, verilerin yüksek bir hızla ve hatasız bir şekilde istemcilere aktarılabilmesi, ek donanımlar arasında sayılabilir. Peki, sunucu tam olarak nasıl çalışır?
Sunucu (Server) Nasıl Çalışır?
Bir bilgisayarla mukayese edildiğinde sunucunun çok daha fazla belleğe, birden fazla ağ bağlantısına, sabit sürücüye ve CPU’ya sahip olduğu görülür. Sunucular kısa bir zaman dilimi içinde web sayfasına ait kodları aynı anda milyonlarca kişinin görmesine olanak tanır. Bir sunucuya ağı dışından birinin ulaşabilmesi için IP adresi gerekir. Her web sitesinin kendine ait bir IP adresi bulunur. Kullanıcıları ve web sitesini IP adresleri ile birbiri ile etkileşime alan DNS (The Domain Name System) bir tarayıcının adres çubuğunda aranan site adresini ilgili IP adresine dönüştürme işlevi görür. Bu sayede bağlantı halinde olan DNS ve IP, bir kullanıcının istediği bir bağlantıya erişmesiyle beklediği içeriğe ulaşmasını sağlar. Metin, video ya da görsel gibi web sitesine ait tüm içerikler sunucu yani server aracılığı ile kullanıcıya sunulmuş olur.
Sunucu Ne İşe Yarar?
Günümüzdeki teknolojiye bakıldığında; sunucular olmasaydı dünyada web varlığından söz edilemezdi. Bir web sayfasına ulaştığınızda ya da online alışveriş yapmak istediğinizde arka tarafta sunucu bir dizi işlem yapar. Sunucular, görebileceğimiz her web sitesinde üzerinde durmadığımız tüm içerikleri sunmak için çalışmalar yapan çevrimiçi deneyimin temel taşıdır. Bu özel araçlar, kullanıcının isteklerini gerçekleştirebilmek için bağlantı noktalarını takip eder ve istenen site sayfasını görüntülenmesini sağlamak için anında yanıtlar verir.
Sunucu, bir yanıt arandığı ile karşılaştığı an, bir web sitesini oluşturan çeşitli öğeleri bir araya getirir ve bu toplanan tüm bilgileri kullanıcının web tarayıcısına geri iletme görevi üstlenir. İsteklere yanıtlar vermek bir sunucunun işleyiş amacıdır. Burada tek bir nokta kalır o da istenen sitenin orijinal olduğundan emin olmaktır. Web tarayıcıları devreye girer. Web tarayıcıları ve sunucular, kullanım halindeki server ile web tarayıcısı arasında kesintisiz iletişim sağlaması gerekir. Bunun için de HTTP art arda sıralanmış TCP ya da IP kullanarak isteğin gerçekleşmesini sağlar. Bunun yanında web tarayıcıları, çeşitli web tarayıcısı türlerinin, amaçlarına yönelik istekleri sayısal adreslere dönüştürme görevi üstlenir. Farklı Server türlerine bağlanmasını için DNS kullanırlar.
Sunucu Çeşitleri Nelerdir?
“Server” denildiği zaman birçok kişinin aklında farklı bir görüntü belirebilir. Bazılarının aklına software server uygulamaları gelir. Bazılarının ise aklında oluşan resim, oldukça farklı olabilir İnternette ya da çeşitli kaynak kitaplarda server sistemleri hakkında oldukça fazla bilgiye ulaşılmaktadır. Gerçek ve doğru bilgilere ulaşmak adına iyi bir araştırma yapmak gerekir. Aşağıda sizler için bu konuda yaptığımız araştırmayı paylaşıyoruz:
VPS Cloud Sunucu
Sunucu dendiği zaman web sitenizi yayınlamak için ihtiyaç duyacağınız tüm dosya ve veri tabanlarını depolayan bir bilgisayar olarak düşünebilirsiniz. Ne zaman bir kullanıcı web sitenizi ziyaret etmek istese tarayıcılar sunucuya bir talep gönderir. Böylece gerekli bilgiler ile kullanıcıyı buluşturur. VPS Cloud sunucu fiziksel bir sunucuyu taklit ederek sanal sunucu sağlar. VPS sunucu (Virtual Private Server) bir fiziksel sunucu içinde sanallaştırma teknolojisi kullanılarak oluşturulmuş sanal sunucular olarak ifade edilir. VPS cloud sunucu, bir ana sunucu üzerinden aynı RAM ve disk kullanarak çalışır. VPS, ana makineye bağlı çalışır ve RAM gibi donanımlar yazılım paylaşımı yapılarak çalıştırılır. VPS sunucu üzerinde her hangi bir problem yaşandığında tüm VPS sunucu hizmetleri de etkilenir. Başka kullanıcılar ile paylaşılır.,
VPS cloud sunucular ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
VDS Server
Sanal atanmış sunucu yani VDS (Virtual Dedicated Server) kullanıcıların web uygulama oluşturmasını sağlayan bir sunucu çeşididir. Web uygulamalarını barındırma görevi görmesi nedeniyle sunulan çözümlerden bir tanesidir. VDS Server, tek bir kişinin kullanımına sunulur ve başka kullanıcıların paylaşımına açılmaz. İnternet sitesi açılımı sırasında karşımıza çıkan sunucu alternatifleri, pek çok kişinin aklını karıştırır. Paylaşımlı ya da Paylaşımsız Hosting mi? VDS ya da VPS Server mı? Windows ya da Linux Sunucu mu? gibi pek çok seçenek akıllara gelir. Hiçbir bilgisi olmayan bir kullanıcı için bu durum oldukça karmaşıktır. Peki, bu alternatifler arasında en sık tercih edilen VDS Server, özetle nedir?
Linux sunucu mu yoksa Windows sunucu mu öğrenmek istiyorsanız; buradaki yazımızı inceleyebilirsiniz.
VDS sunucunun kendine ait depolama alanı bulunmaktadır. Yine kendine ait CPU, RAM, bant genişliği ve işletim sistemi yer alır. Bunun yanında VDS kullanıcıları, diğer kullanıcılar ile sunucular ile kaynak paylaşımı içinde bulunmaz. Yani, erişim tek bir kişiye aittir.
VPS sunucular hakkında detaylı bilgi edinmek isterseniz; buraya tıklayarak rehber niteliğindeki yazımıza ulaşabilirsiniz.
Dedicated Server
Dedicated server, bütün sunucu kaynaklarının size ait olduğu fiziksel sunucudur. Dedicated karşılığı atanmış, adanmıştır. Bu, şunu ifade eder; bir kiralık sunucu, tüm kaynaklarıyla size atanmıştır. Dedicated server kiraladığınız zaman seçtiğiniz donanımın özelliklerine uygun bir sunucu hazırlanır. Bunlar datacenter’da kabine yerleştirilir. İsteğinize göre işletim sistemi kurulur ya da sizin kurulum yapabilmeniz için uzaktan erişim sağlanır. Size ayrılan IP adresleri de tarafınıza bildirilir. Sunucunuzu dilediğiniz gibi yapılandırmamanız için bir sebep yoktur.
Dedicated server nedir, ne işe yarar, ayrıntılı olarak incelemek için burayı ziyaret edebilirsiniz.
Sıklıkla bir sunucuyu farklı kişiler ile paylaşmayı tercih etmeyen kullanıcılar ise decicated sunucu tercih eder. Bunun en büyük sebebi hosting ortamında yaşanabilecek ani trafikten etkilenme ihtimalini yok etmektir. Başka bir tercih sebebi ise projenizin çok çeşitli kaynağa ihtiyaç duyması da olabilir. Dedicated serverların en büyük özelliği istediğiniz kadar kaynak eklemeye imkan tanımasıdır.
Kurumsal Server
İster büyük ölçekli ister küçük ölçekli olsun her işletmenin ne pahasına olursa olsun kapalı kalma süresinden uzak durması çok önemlidir. Alt yapısında yüksek uyumluluğa sahip kurumsal sunucular olduğu zaman bir bulut ortamıyla entegre edilebilir. Şirket içinde ya da bulut ortamında iş yüklerini istediği yerde devreye alıp taşıyabilir. En önemlisi ise iş sürekliliğinin herhangi bir kesinti yaşanmadan devam etmesini sağlar.
VDS server ile VPS cloud server arasındaki farkları öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Sunucu ile Hosting Arasındaki Farklar Nelerdir?
Web hosting hizmeti ile sunucu arasındaki farkları daha iyi bir şekilde anlayabilmeniz için öncelikle paylaşımlı web hosting’e ve sunucuya ne zaman ihtiyaç duyacağınızı bilmeniz gerekir. Web sitesi yönetme konusunda henüz çok yeniyseniz, yüksek trafik hacmine sahip olmak ilk etapta önemli değilse, teknik bilgi ve uzmanlık sahibi değilseniz, kısıtlı bir bütçeye sahipseniz ve uygun fiyatlı bir seçeneğe ihtiyacınız varsa, web hosting sizin için en iyi seçenek denebilir.
Örnek olarak; kişisel blog sahibiyseniz ve bir web sitesi kurmak istiyorsanız, başlangıçta minimum miktarda bir trafiğiniz olur. Bu da bir siteyi desteklemek için kapsamlı sunucu özelleştirmeleri yapmanızı gerektirmeyecek. Hosting sağlayıcınız teknik ve güvenlik konularında sizin için sorunları çözecektir. Bu tercihi yaptığınızda web hosting sürecinin nasıl çalıştığını öğrenmeniz hızlanacak. Hosting sağlayıcısı, yükün büyük bir kısmınız sizin için çözer. Siz de tamamen web sitenizi oluşturmaya ve büyütmeye odaklanırsınız. Diğer bir yandan kendinize ait bir sunucuya sahip olmak aşağıda sıraladığımız durumlarda sizin için en doğru seçenek olabilir:
- Web sitenizi kurduğunuz andan itibaren ya da en yakın zamanda yüksek hacimli trafik almak istiyorsanız,
- Sunucu üzerinde güçlü bir kontrole sahip olmak istiyorsanız,
- Bir sunucuyu yönetebilecek teknik bilgiye sahipseniz ya da kaynaklarınız güçlüyse ve maksimum esneklik talebiniz varsa,
- Güvenlik sizin için en büyük risklerden biriyse,
- Yeterli bir bütçeniz varsa ve uygun fiyatlı bir çözüme ihtiyacınız yoksa sunucu sizin için en doğru seçenek olacaktır.
Örnek olarak; sitenizde ürün ya da hizmet satan orta ölçekli bir işletmeyseniz, mevcut yerleşik bir hedef kitleniz bulunuyor. Bu durum, sitenizin kuruluşundan itibaren büyük miktarda trafiğe sahip olması demektir.
Yukarıda sıraladıklarımızı dikkate aldığınızda, tercihlerinizin ihtiyaçlarınıza göre değiştiğini göreceksiniz. Web hosting ve sunucu arasında bir tercih yapmak, web sitenizi yaşama geçirmeden önce vermeniz gereken önemli bir karardır. Sitenizin performans ihtiyaçları, güvenlik ihtiyacı, teknik bilginiz ve bütçenize bağlı olarak kararlarınız netleşecektir.
Hosting nedir, ne işe yarar, hosting türleri nelerdir, öğrenmek için burayı ziyaret edebilirsiniz.
Sunucu Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte pek çok yenilik ortaya çıkıyor ve biz bazılarını denemek istiyoruz. Ancak, aldığımız şeyler bazen bizi yarı yolda bırakabiliyor. Bunun en büyük nedeni de seçim yaparken tam olarak neye ihtiyacımız olduğunu doğru belirlememek oluyor. Bir telefona sahip olduktan sonra aslında ihtiyacınız olan bazı özelliklere sahip olmadığını fark etmeniz gibi. Ama sunucu için bu durum daha farklıdır. Birkaç yüz lira fark vererek başkası ile değiştirmek pek mümkün değildir. Bu değişim genellikle çok daha pahalı, zahmetli ve zaman kaybına neden olan bir işlem olur. Bu sebeple de bir sunucu seçimi yaparken tıpkı diğer seçimlerinizde yapmanız gerektiği gibi ihtiyaçlarınızı doğru belirlemelisiniz. Server almaya karar vermeden önce kendinize sormanız gereken soruları aşağıda sıraladık:
- Hangi amaç için kullanmak istiyorum? İlk olarak ihtiyacınız olan türü bilmeniz gerekir. Örnek olarak, bir posta sunucusuna ihtiyacınız varsa binlerce GB hafızası olan bir depo sunucusu almanıza gerek yoktur. Geniş bir kullanıcıya hitap eden yüksek işlem gücüne sahip bir sunucu seçmeniz ihtiyacınızı karşılayacaktır.
- Sunucumu nereye konumlandıracağım? Sunucunuzu nereye konumlandıracağınıza karar verdiyseniz, ortamın şekline göre ya da ortam değişkenlerine uygun bir sunucu seçmeniz daha doğru olur. Örnek olarak, küçük ve ofisin bir bölümüne yerleştirecekseniz, böyle bir durumda çok geniş bir sunucu almanız, hem görünüş açısından hem de ses ve soğutma açısından sorun yaşamanıza neden olur. Bunun yerine ortamınıza uygun boyutta bir sunucu almanızı öneririz. Neticede kasa görüntüsü sayesinde şık bir görünüm yaratacak ve rahatsızlık yaşamanıza neden olmayacaktır. Tam tersi, alanınız büyük ve izole ise istediğiniz boyutta bir ürün tercih edebilirsiniz.
- Ne kadar güçlü bir servera ihtiyacım var? Herkesin aradığı özelliklere ve kriterlerine uygun sunucu sistemleri var. Örnek olarak küçük bir şirketin 120 kişi kapasiteli bir sunucuya ihtiyacı varken büyük ölçekli bir firmanın milyon hatta ihtiyacı olabilir. Bu nedenle kapasite ihtiyacınızı iyi belirlemeniz gerekir. Çok güçlü bir sunucu fazla pahalı olur ve kullanmadığınız bir gücü soğutmak için sürekli para harcamanız gerekir. Tam tersi ise fazla küçük bir sunucu alarak, ihtiyacınız karşılamadığında yeniden almak zorunda kalabilirsiniz. Bu nedenle sunucunuzu seçerken kapasitenizi iyi belirlemeniz gerekir.
- Nasıl kullanabilirim? Bir sunucu almadan önce nasıl bir kullanım yapılması gerektiğini de bilmelisiniz. Sunucu bilgisayardan farklı olarak ele alınmalıdır. Bir sunucu sahibi olup kurcalayarak öğrenmek pek mümkün değildir. Bu noktada elbette yönetimini kimin yapacağına da karar vermelisiniz. İyi bir teknik personele sahipseniz, istediğiniz sunucuyu alabilirsiniz. Teknik ekibiniz bunu hemen çözecektir. Ancak, kendiniz ilgilenecekseniz, daha basit ve desteği olan bir sunucu tercih etmenizde yarar vardır.
Sunucu Kiralama Nasıl Yapılır?
Sunucu kiralama, sunucu sahibi olmaya gerek kalmadan hizmetlerden faydalanabildiğiniz bir sistemdir. Web hosting ya da veri merkezine ait sunucuları, kaynak özelliklerine göre belli ödemeler yaparak kullanabilirsiniz. Fiziksel bir sunucu kiraladığınız zaman genellikle “dedicated server” olacaktır. Delicated sunucu dışında bulut sunucu, cloud sunucu, vds sunucu ve vps sunucular arasından da ihtiyacınıza göre seçim yapabilirsiniz.
Sunucu kiralama hakkında kapsamlı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz
Sunucu Kiralamasında Hangi Özelliklere Dikkat Etmelisiniz?
Sunucu kiralarken web sitenizin kesintisiz olarak çalışabilmesi için ihtiyaçlarınızı önceden belirlemeniz önemlidir. Seçimler sırasında fiyatlar kadar performansa da odaklanmanız gerekir. Donanım ya da alt yapı sıkıntıları kiralık sunucu hizmetinizde kesintilere neden olan önemli sorunlardır. Bu sıkıntılar, maddi zararlara ve veri kayıplarına neden olabilir. Sunucu kiralama işleminde, dikkat etmeniz gereken noktaları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:
- Sunucu kiralarken dikkat edilmesi gereken konulardan biri işlemci mimarisidir. Sorun yaşatmayacak ve yüksek performanslı bir sunucunun çok güçlü bir işlemciye sahip olması önemlidir.
- Günümüzde en çok dikkat çeken depolama teknolojileri arasında bulunan SSD’ler; mekanik bir yapıya sahip sabit disklere karşı okuma ve yazma hızı bakımından büyük bir fark yaratıyor. Sabit disklerin sahip olduğu mekanik diskler modeline göre 4000 devirden 15000 devire kadar dönebilir. Bu dönüş hızı sırasında disklerin sıcaklığı 70 derecelere ulaşabilir. Bu ısınma sonucunda da oluşan deformasyon neticesinde sabit disklerin arıza yaşaması neredeyse imkansızdır.
- Sunucu kiralarken bir diğer önemli husus da kaynakların tamamının size ait olmasıdır. Bazı aracılar kiralama işleminde RAM, işlemci ve disk alanını, birden fazla sunucuyla paylaşım yapabilir. Paylaşım içinde olan kullanıcılardan herhangi biri RAM ve işlemci gibi donanımların, büyük bir kısmını ya da tamamını kullanması halinde diğer sunucu hizmetlerinin hızı düşer. Bu durumla karşılaşmamak için sunucu kiralarken, belirtilen kaynakların sunucuya tamamı ile rezerve olup olmadığını mutlaka öğrenin. Size özel kaynakları içeren bir sunucu kiraladığınızda; RAM, işlemci ve disk alanı gibi özelliklerin tamamı size aittir. Bu durum da herhangi bir performans sorunu yaşamanıza engel olur.
- Sunucu kiralama sırasında veri merkezi seçimi de önemlidir. Sunucunuzda yer alacak verilerin güvenliğinin sağlanması ve kesintisiz server erişiminin sağlanması, kurumsal ve ticari faaliyetlerin sürdürülebilirliği açısından oldukça önemli olduğu gibi maddi zararların engellenmesi için de oldukça önemlidir. Ayrıca uzun süreli projelerde veri merkezi değişikliği hiç kolay bir süreç değildir. Tercih edeceğiniz veri merkezi, ulaşımı rahat ve güvenli bir lokasyonda bulunmalıdır. Binanın genişliği, tavan yüksekliği, sahip olduğu teknolojik altyapı, soğutma sistemi, yangın emniyeti ve enerji yedeği gibi özellikler standartlara uygun olarak tasarlanmış olmalıdır.
- Kiralayacağınız sunucunun yönetimini yapabilmeniz için dünyanın en çok tercih edilen kontrol panellerinden birini tercih etmelisiniz. Kullanıcı dostu tasarımı, mobil uyum özellikleri ve Türkçe ara yüzleri ile sunucu yönetimi ile kullanıcıya büyük kolaylıklar sağlar. Peki, sunucu kontrol panelleri nelerdir?
Sunucu Kontrol Panelleri Nelerdir?
Sunucu kontrol panelleri sağladığı kullanım konforu ile kullanıcının işlerini kolaylaştırır:
cPanel
CPanel, Linux tabanlı hosting sunucularda aktive olan lisanslı kontrol panelidir. Panele, sitenizin adıyla ya da hosting sağlayıcınızın sizin için tanımlamış olduğu kullanıcı adı ve şifre gibi bilgilerle erişim sağlama imkanına sahipsiniz. Böylece sitelerinizi yönetebilir ya da hosting işlerinizi çözümleyebilirsiniz.,
cPanel kontrol paneli hakkında detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.
Plesk
Plesk ile sitenizin dosyalarını kontrol panelinden ekleyebilir ve düzenleme yapabilirsiniz. Alan adlarınızı yönetebilirsiniz. Yeni bir e-posta adresi oluşturabilirsiniz. Web siteniz ve dosyalarınız için düzenli yedeklemeler yapabilirsiniz. Web sitenizde yer alan tüm veri tabanlarını yönetebilirsiniz.
Plesk kontrol paneli hakkında detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.
Direct Admin
Kullanıcı dostu ara yüze sahip olan Direct Admin sayesinde teknoloji konusunda çok bilgili olmanıza gerek yok. Hosting hizmeti alan kullanıcıların, sunucularını pratik bir şekilde yönetebilmelerine imkan tanıyan kolay, hızlı ve ucuz kontrol panellerinden bir tanesidir.
Web siteleriniz, barındırma altyapımızda kullanılan orijinal lisanslı yazılımlar ile oluşabilecek güvenlik açıkları ve veri kayıplarına karşı Natro’da güvende.
Lisanslı ürün politikamızı incelemek için tıklayın.
Sunucularda Bulunması Gereken Özellikler
Bir sunucunun sahip olması gereken özelliklerin başında, veri akışını güvenli bir şekilde gerçekleştirmesi gelir. Bunu ancak kesintisiz ve istikrarlı bir performans sergileyerek gerçekleştirebilir. Tüm bunların gerçekleşebilmesi için tüm sunucular gelişmiş özelliklerle tasarlanmıştır. Ya da donanımlar eklenerek daha güçlü hale getirilebilir. Her kullanıcının beklentisine hitap eden sunucularda bulunması gereken diğer özellikleri aşağıda sıraladık:
Yedekli Network Altyapısı
Devreye alınan network sistemlerinin kullanıcılardan gelen talepler doğrultusunda herhangi bir servis kesintisine sebep olmayacak şekilde bakımının yapılması gerekir. Alarmlar, performans hataları ve bütün defectler detaylı olarak incelenmelidir. Teknik incelemeler yapıldıktan sonra öngörülen kesinti riskleri ve sistemin kararsız çalışmasına neden olacak performans hataları tespit edilir. Böylece kurulu network özelinde gerekli önlemler proaktif biçimde alınır ve sistem yedeği oluşturulur.
Uptime Garantisi
Uptime, bir sistemin güvenilirliğinin ölçüsüdür. Bir cihazın çalışma süresini saniye, saat, gün, hafta, ay ve yıl olarak gösteren metriktir. Bir web sitesinin sunucularının aralıksız olarak çalışması ve bu web sitelerinin sürekli erişilebilir olması, yüksek uptime oranlarına sahip olduğunu gösterir. Özellikle e-ticaret siteleri için uptime oranları oldukça önemli bir yere sahiptir.
Ücretsiz Anında Kurulum
Sunucunuzu gerekli yönlendirmeler ile ya da teknik ekibiniz ile anında ücretsiz olarak kurma imkanına sahipsiniz.
100 Mbit Bant Genişliği
Bant genişliği veri iletiminde kanalın kapasitesini ifade eder. Bant genişliği ne kadar yüksekse, aktarılacak veri de o kadar yüksek olur. Sunucunun 100 Mbit bant genişliğine sahip olması barındırdığı verinin çok fazla olduğunu göstergelerinden biridir.
Son Teknoloji Donanımlar
Word ve Excel gibi basit programlar, karmaşık donanımlara ihtiyaç duymaz; ancak çok sayıda kurumsal düzeydeki yazılım, son teknoloji donanımlar gerektirir. Bu sebeple son teknoloji yazılımlar sayesinde en karmaşık işlemler bile kesintisiz bir şekilde yapılabilir.
Sunucu Yönetimi Desteği
Sunucu yönetimi desteği alan kullanıcılar olası sorunlar karşısında teknik destek ekibinden yardım desteği alabilir.
İstatistiklere göre; crack yazılım, ters proxy, lisanssız yazılım kullanan web siteleri, diğer web sitelerine kıyasla daha fazla risk altındadır. Ayrıca lisanssız panel kullanımı hukuki sonuçlar doğurur. Verilerinizi güvenle korumak için orijinal lisanslı yazılım kullanın ve hizmet aldığınız firmadan orijinal lisans kullandıklarına dair mutlaka kanıtlar isteyin.