SSL Sertifikası, 2022’de SEO Çalışmalarını Nasıl Etkileyecek?

SEO günümüzde web sitelerinin arama motorlarında ilk sıralarda yer alması için yapılan önemli çalışmalardır. Yapılan bir araştırma neticesinde ise ssl sertifikası üzerinden, web sitelerinin arama motoru sayfalarındaki etkisinin ne olduğu anlaşılmaya çalışılmıştır.

Bu belirleyici etki açısından belli başlı bazı kriterler ele alınır. Bunlar HTTP ve HTTPS doğrultusunda öne çıkar.

  • Ulaşılabilirlikleri
  • Yönlendirmeleri
  • Mevcut durum kodları
  • Güvenilirlikleri

SSL Sertifikası ile 2020 SEO Çalışmaları

2021 yılı itibariyle ele alınan bilgiler doğrultusunda SSL sertifikası farklı yönleriyle SEO çalışmalarını yine aynı durumlar açısından etkiliyor. Ancak gelişen teknoloji ve farklı yapılandırmalar daha yüksek bir etki oluşturacağını gösteriyor.

 – Google arama sonuçları açısından etkisi çok daha yüksek noktaya ulaşacak,

 – Diğer web siteleri ile yapılan rekabette daha yüksek bir rol oynayacak,

 – Rekabet konusunda HTTPS, rakipleri geride bırakma potansiyelini yükseltecek,

Bu gibi unsurların dışında 2020 yılı itibarıyla yaklaşık olarak 1 milyon analizle beraber, HTTPS açısından Google üzerindeki yükselme sıralaması daha önemli noktaya ulaşmış durumda.

SSL Sertifikasının Önemi Nedir?

Web sunucu ile tarayıcı arasında güvenli şekilde alışverişin gerçekleşmesine olanak tanıyan sistem SSL sertifikası olarak bilinir. İnternet üzerinden yapılan iletişim dahilinde, herhangi bir sunucudan gelen bilginin bireyler tarafından okunmasına imkan tanır. Kişisel olarak arama motoru üzerinden yaptığınız araştırmayı başka kişiler görebilir. HTTPS sistemi ise şifreleme üzerinden bu sorunu çözmekte ve tamamen bireysel hale getirmektedir.

Yalnızca sizin bilgisayarınız üzerinden gönderilmiş verileri görme potansiyeli oluşturmaktadır. Yani kısacası yaptığınız araştırmalar neticesinde SSL sertifikası sayesinde bu bilgi sadece size ait olur. Ek olarak güvenirliliği garanti eden bir mekanizma noktasında SSL sertifikası önemlidir. Yeşil renkteki görsel doğru ve güvenilir bir sunucu kapsamında iletişim kurduğunuzu anlatır.

SEO ve SSL Sertifikasının Önemi

SSL sertifikasının önemini aslında Google söyler. Zira dünyanın en önemli arama motoru olarak Google, pek çok firma ve şirket açısından yüksek bir kitleye ulaşma noktasında önemlidir. Bunu güvenli şekilde ve rakipleri geride bırakarak sağlayabilmek için ise web sitesi üzerinden kaliteli SEO çalışması yapılması gerekir. Google üzerinden dile getirilen katkılardan biri de SSL sertifikasıdır. Zira son dönemlerde Google tarafından yapılan güvenlik çalışmaları, SSL şifrelemesinin bu bağlamda web sitesi için önemli bir unsur olarak öne çıkarıyor.

Bu unsur 2022 yılı için çok daha önemli hale geldi.

  • Kişisel bilgilerin korunması,
  • Şifre gizleme,
  • Kredi kartı,

Bu gibi özel bilgiler doğrultusunda SSL sertifikası ziyaretçi ile site arasında güvenli bir iletişim imkanı tanımaktadır. Bu sebepten dolayı web sitelerinin kullandığı HTTPS ile beraber güvenlik önlemi Google üzerinde daha yüksek sıralamaya çıkma potansiyeli sunuyor. 2021 yılı itibariyle bu durum çok daha ciddi bir konuma ulaşmış durumda.

2022 Yılı SEO Çalışmaları Kapsamında SSL Sertifikası

Web sitelerinin HTTPS protokolüne geçmesi ile beraber Google üzerindeki sıralamanın da etkilendiği duyuruldu. Ancak bu ilk başlarda küçük bir artış olarak öne çıktı. 2021 yılı itibariyle ise SSL sertifikası protokolü kapsamında hizmet sağlayan web siteleri, ele aldıkları SEO çalışmalarıyla Google’da daha yüksek noktaya ulaşım imkanı sağlayacak.

Zira Google artık günümüzde derecelendirme sinyali noktasında HTTPS kullanıyor. Bu sebepten dolayı daha yüksek bir sıralama avantajı SEO çalışmaları ile beraber öne çıkıyor.

Hem en bir SSL Sertifikası sahibi olmak için tıklayın.

0 Shares:
Benzer İçerikler