Size İlham Vereceği Garantili 10 Akıllı Alan Adı Oluşturucu

Eğer bir web site açmak istiyor ve bu web sitenin gelecekte başarılı olmasını umuyorsanız, ilk olarak akılda kalıcı bir alan adı ya da domain adresi bulmanız gerekiyor. Elbette bulduğunuz alan adının daha önce başka kullanıcılar tarafından alınmamış olması da önemli. Seçtiğiniz alan adının hem web site içeriği ile ilgili bilgi vermesi hem de dikkat çekici olması, her geçen gün daha fazla kullanıcıyı web sitenize çekmenizi ve site trafiğini artırmanızı sağlar. Peki alan adı seçerken nelere dikkat edilmeli ve size fikir verebilecek en iyi alan adı oluşturucu hangisi? Hazırladığımız bu kapsamlı rehberin sizler için alan adı seçiminde yol gösterici olmasını umuyoruz.

Alan Adı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bir web sitenin herhangi bir ürün ya da hizmetin satışı ve tanıtımı, potansiyel müşteri ya da takipçilere erişmek, çeşitli konular hakkında içerik üretmek gibi pek çok farklı amacı olabilir. Amaç ne olursa olsun, en önemli nokta kurulmuş olan web sitenin yüksek trafik alabilmesidir. Böylelikle ürün ya da hizmet satmak, daha geniş bir kitleye ulaşmak ya da reklam gelirleri elde etmek mümkün hale gelir. Bunun için de birtakım unsurların göz önünde bulundurulması ve alan adı seçiminde akılda tutulması önemlidir. Bu unsurları şu şekilde listelemek mümkün: 

  • Kısa, kolay hatırlanabilen ve akılda kalıcı bir domain seçmeye özen gösterin,
  • Telif hakkı sorunları yaşamamak için, seçtiğiniz alan adının ya da alan adı içerisinde geçen herhangi bir kelimenin marka tescili olup olmadığını ve koruma durumunu sorgulayın,
  • Alan adının yaptığınız işle ya da site içeriği ile uyumlu olmasına dikkat edin; örneğin bir ürün satacaksanız, alan adı sonuna “shop” ibaresini ekleyebilirsiniz,
  • Arama trendlerini ve arama yoğunluğu yüksek kelimeleri alan adı içine yerleştirin ve böylece arama sonuçlarında listelenme ve daha geniş bir kitleye ulaşma ihtimalinizi artırın. 

Tüm bunlara ek olarak domain adresi satın alırken güvenli bir marka ile çalıştığınızdan emin olun. Nitekim siz de domain sorgulama ve domain satın alma işlemlerinizin tamamını Natro domain sorgulama sayfası üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Domain Seçiminde Kullanabileceğiniz 10 Akıllı Alan Adı Oluşturucu

Aklınızda nasıl bir web site kuracağınıza dair çok iyi bir olsa da, bazen bu web siteye bir alan adı bulmak konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. İşte bu sıkıntıları aşmak ve yeni fikirler edinmek için yardım alabileceğiniz akıllı adı oluşturucu siteler mevcut. Söz konusu sitelerin sayısı çok fazla olduğundan seçim yapmak da bazen zorlayıcı olabilir. Biz de sizin seçim yapmanızı kolaylaştırmak adına en iyi olduğunuz düşündüğümüz 10 akıllı alan adı oluşturucuyu bir araya getirdik.

1. Name Studio

Listenin ilk sırasında son derece kullanışlı bir arayüze sahip olan Name Studio var. Siteye giriş yapıp arama çubuğuna almak istediğiniz alan adını yazdığınızda, öncelikle söz konusu alan adının uygunluğu kontrol edilir. Eğer bu alan adı uygun değilse, hemen alt kısımda alabileceğiniz diğer alan adları listelenir. Hemen sol kısımda bulunan kategori sekmesinden sanat, finans, eğitim ya da reklam gibi seçeneklerden birini seçebilir, sizin için önerilen alan adlarını belirli bir alanla sınırlayabilirsiniz.

Name Studio’yu diğer alan adı oluşturuculardan ayıran en önemli özellik “Brainstorming” yani “beyin fırtınası” sekmesi. Bu sekme üzerinden seçtiğiniz alan adının ekleri ve uzantıları ile farklı varyasyonlarına ulaşmanız mümkün. 

2. Panabee

Panabee tıpkı diğer alan adı oluşturucu siteler gibi basit bir tasarıma sahip. Arama çubuğuna almak istediğiniz alan adını ya da anahtar kelimeleri yazdığınızda, daha önceden alınmış olan alan adlarını ve alabileceğiniz alan adlarını görmeniz mümkün. Doğrudan uygulamanın önerdiği alan adlarını kullanabileceğiniz gibi, daha önceden alınmış alan adlarına bakarak kendi domain adresinizi de üretebilirsiniz. 

WordPress ekibi tarafından geliştirilmiş olan Lean Domain Search, piyasanın en çok kullanılan alan adı oluşturucularından biri durumunda. Yazdığınız bir kelime üzerinden size çeşitli alternatifler getiren site, aynı zamanda seçtiğiniz domain adresinin Twitter üzerinde kullanılıp kullanılmadığını da size gösteriyor. Üstelik seçtiğiniz domain adresinin bir Twitter kullanıcısı tarafından kullanıyor olması durumunda, doğrudan o Twitter hesabına gitmeniz de mümkün. 

4. Nameboy

Nameboy üzerinden yalnızca “.com” uzantılı alan adı aramaları yapabilirsiniz. Ki “.com” kullanıcıların en çok dikkat ettiği alan adı uzantısı olduğundan, hem farklı alternatiflere bakarak yorulmaz hem de kullanıcıların güven duyacağı bir alan adı bulursunuz. Ayrıca Nameboy yalnızca alan adı oluşturma hizmeti sunmuyor. Örneğin; bir işletme ismi, Youtube kanalı ismi, mağaza ismi ya da blog ismi oluşturmak için de bu siteyi kullanabilirsiniz. 

5. DomainWheel

DomainWheel size yaptığınız aramalar ile ilgili alan adı fikirleri getirir. Ayrıca bir fikri seçtikten sonra, bu domain adresini satın alabileceğiniz şirketlerin bir listesine de ulaşabilirsiniz. Sitenin arayüzü her ne kadar güzel bir şekilde tasarlanmış olsa da, site hızının aynı oranda tatmin edici olduğunu söylemek mümkün değil. Yine de sıra dışı fikirler için tercih edilebilir.

6. Bust A Name

Bust A Name, klasik alan adı oluşturucu siteler ile mukayese edildiğinde biraz daha farklı bir mantık ile çalışıyor. Sol tarafta bulunan arama çubuğuna işinizle ilgili ya da domain içerisinde geçmesini istediğiniz kelimeleri ekledikten sonra, site bu kelimelerden yapmış olduğu kombinasyonları sağ tarafta listeliyor. Ayrıca listelenen domain adresleri üzerinden o site adının kullanılabilir olup olmadığını görebilirsiniz. Ayrıca bu domainlerin hangi şirkette ne kadar fiyata satıldığını görebilir ve hızlı bir şekilde satın alma sayfasına gidebilirsiniz.

7. Business Name Generator

Business Name Generator hem web siteniz hem de işletmeniz için yaratıcı isim fikirleri yaratır. Herhangi bir anahtar kelime üzerinden arama yapmak mümkün olduğu gibi, farklı kelime grupları ile de arama yapılabilir. Listelenen sonuçlarda kullanılan alan adlarının kime ait olduğunu görebilir, boşta bulunan alan adlarını hemen satın alabilirsiniz. Sitenin işletme adı sorgulaması yapmanıza izin vermesi, tescilli markaları görmenizi ve seçim yaparken bu isimlerden uzak durmanızı sağlar. 

8. Name Ideas Generator

Name Ideas Generator isminden de anlaşılabileceği üzere basit bir isim fikri oluşturucu. Herhangi bir anahtar kelime girdiğinizde yapay zeka size önce harflerle, sonra da kelimelerle kombine edilmiş alan adı fikirleri getirir. Siz de bu fikirleri doğrudan kullanabileceğiniz gibi, onları geliştirerek yepyeni fikirler de yaratabilirsiniz. Sitenin çok fazla alternatif sunuyor olması bazı kullanıcılar için kafa karışıklığı yaratabilir. Fakat yeterince vaktiniz varsa ve yeni fikirlerin her birine fırsat tanımak istiyorsanız, sizin için ideal olabilir.

9. NameMesh

Eğer daha fazla kategorilendirme seçeneği arıyorsanız, o halde NameMesh bir alan adı ararken ilk tercih edeceğiniz site olmalı. Site size eğlenceli, SEO dostu, benzer, karışık ya da standart gibi çok sayıda kategori arasından seçim yapma imkanı tanıyor. Yani arattığınız anahtar kelime ya da anahtar kelime grupları üzerinden tüm SEO dostu alan adı fikirlerini görüntülemeniz mümkün. Bu da NameMesh sitesini aslında rakiplerinden bir adım öne çıkarmaya yetiyor. Yani NameMesh kullanarak arzu ettiğiniz alan adı fikrine ulaşma ihtimaliniz son derece yüksek. 

10. Nameming

Nameming çalışma mantığı olarak NameMesh sitesine oldukça benziyor. Bu alan adı oluşturucu üzerinde de aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda kategori mevcut. Ayrıca burada teknoloji, ekstra ve yapay zeka gibi ek kategorileri de bulmak mümkün. Beğendiğiniz bir fikrin üzerine tıkladığınız zaman bu alan adını hangi şirketler üzerinden satın alabileceğinizi ve fiyatlarını görüntüleyebiliyorsunuz.

Bu alan adı oluşturucular aracılığıyla görüntülediğiniz fikirlerden biri hoşunuza giderse ve bu fikri satın almak isterseniz, güvenilir bir markaya yönelmek çok büyük önem taşıyor. Alanının önde gelen markalarından biri olan Natro, sunmuş olduğu domain sorgulama hizmetinin yanı sıra kolay domain yönetimi, ücretsiz whois gizleme, ücretsiz iç transfer ve transfer kilidi, iki aşamalı hesap koruması ve 7/24 destek hizmeti gibi kullanıcı dostu özellikler sunuyor. 

Natro Tarafından Sunulan Ayrıcalıklı Servisler

Her ne kadar yukarıdaki siteler sizin için ideal fikirler üretiyor olsa da, sorgulama ve satın alma gibi işlemler için üst düzey bir güvenilirlik sunmazlar. Bu yüzden sorgulama ve satın alma işlemleri için güvenebileceğiniz, olumlu müşteri geri dönüşleri olan ve geniş bir kitleye hizmet veren markalara yönelmek önemlidir. Alanında önde gelen markalarından biri olan Natro, “.com” başta olmak üzere “.com.tr”, “.org”, ve “.net” de dahil olmak üzere tüm alan adlarını sorgulamanıza ve uygun olanları satın almanıza olanak tanır.

Sunmuş olduğu hizmetlerin tamamını alanında uzman ve deneyimli ekibi ile gerçekleştiren Natro, profesyonel domain yönetimini ayrıcalıklı servisler ile gerçekleştirmenizi sağlar. Natro tarafından sunulan ayrıcalıklı servisler şunlardır:

  • Türkçe yönetim paneli sayesinde domain yönetimi sürecini kolay bir şekilde ilerletebilirsiniz,
  • Sahip olduğunuz alan adının kimlik bilgilerini “ücretsiz whois gizleme” servisi ile gizleyebilirsiniz, böylelikle spam maillerden korunabilirsiniz,
  • Ücretsiz transfer kilidi sayesinde alan adınızın başka bir kaydediciye taşınmasını engelleyebilirsiniz,
  • Alan adınızı natro kullanıcı hesapları arasında bulunan bir başka kişiye kolay ve ücretsiz bir şekilde transfer edebilirsiniz,
  • Kendi parolanıza ek mobil şifre doğrulaması da içeren iki aşamalı hesap koruması ile hesabınızı çok daha güvenli hale getirebilirsiniz,
  • Telefon, canlı destek ya da e-posta üzerinden 7 gün 24 saat boyunca yaşadığınız sorunlar ile ilgili canlı destek alabilirsiniz. 

Siz de tüm bu ayrıcalıklı servisler ile rakiplerinizin bir adım önüne geçebilir, domain sorgulama ve satın alma işlemlerini profesyonel ekipler ile gerçekleştirebilirsiniz. 

Natro ile Çalışmanın Avantajları

600.000’den fazla kayıtlı alan adı ile Türkiye’nin en çok domain kaydeden markası olan Natro, kullanıcılarına şu gibi avantajlar sunar:

  • Seçtiğiniz alan adını hızlı şekilde satın alarak fikirlerinizi koruma altına alabilir, alan adınızı bir başkasına kaptırmaktan kurtulabilirsiniz,
  • Domain adresini aldıktan sonra hazır web site seçenekleri arasından bir seçim yapabilir, bu web siteyi hızlı bir şekilde yayınlayabilirsiniz,
  • 50 GB disk alanı sunan, 600 binden fazla ileti saklamaya olanak tanıyan ve alan adınızı içeren kurumsal bir e-posta adresine sahip olabilirsiniz,
  • Tek bir web hosting paketi satın alarak, bu paket içerisinde sınırsız i̇nternet sitesi barındırabilirsiniz. 

Natro, sunmuş olduğu ayrıcalıklı hizmetler ile web sitenizin de ayrıcalıklı bir konumda bulunmasını ve her zaman rakiplerinden bir adım önde olmasını sağlar. Siz de hemen şimdi hizmet detaylarının tamamına erişmek ve domain sorgulama ya da satın alma işlemlerini başlatmak isterseniz, Natro .com.tr domain sorgulama sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

0 Shares:
Benzer İçerikler