Site Açmanın Maliyeti Ne Kadar, Neler Gerekiyor?

hosting-tasima

İyi hazırlanmış web siteleri, ziyaretçilerin önemli ölçüde ilgisini çeker. Metin, resim ve video içeriği ile öne çıkan siteler kendiliğinden oluşmaz. Web sitesi açmak zaman, çaba ve bütçe gerektirir. Site açmak için ne kadar para harcayacağınız, nasıl bir web sitesi kurmak istediğinize bağlıdır. Herhangi bir ücret ödemeden blog açmanız mümkündür. Profesyonel web sitesi açmak için ise bütçeye ihtiyacınız vardır. 

Bir web sitesinin ortalama maliyeti, isteklerinize bağlı olarak değişiklik gösterir. Hazır web sitesi kullanmak çok daha ekonomiktir. İçerik yönetim sistemleri ve web site kurucuları, güncellemeleri kolay bir şekilde yapmanıza olanak sağlar. Sıfırdan bir internet sitesi kurmak için çok fazla harcama yapmanız gerekebilir. Özel web sitelerinin elle yapılan güncellemelere ihtiyacı vardır. Kodlama bilgisi olmayanlar, güncellemeleri geliştiricilere yaptırabilir. 

Web Sitesi Kurma Maliyetini Etkileyen Temel Bileşenler

Profesyonel bir web sitesi kurmak için birçok bileşene ihtiyaç vardır. Bileşenlerin her biri, web sitesi maliyetini önemli düzeyde etkiler. İnternet sitesi kurma maliyetini etkileyen temel bileşenler şunlardır: Alan adı kaydı, web sitesi barındırma, web sitesinin işlevselliği, site tasarımı, bakımı, güvenliği, pazarlaması, depolama ve bant genişliğidir.

Web sitesinin mutlaka bir alan adı olması gerekir. Maliyetler alan adının uzantısına (.com, .net, .org vb.) göre değişir. Alan adı kaydı için önceden bir miktar para ödersiniz. Kayıttan sonra ise alan adı için yıllık yenileme ücreti ödenir. Bir alan adınız olduğu zaman barındırma sağlayıcısına da ihtiyacınız olur. Birden fazla web sitesini gören barındırma hizmetleri, özel barındırma hizmetlerine göre çok daha ekonomik bir seçenektir. Özel barındırmalar, sadece siteniz için kaynak sağlar. 

Web sitesinin işlevselliği, maliyetin belirlenmesinde önemli düzeyde etkilidir. Her işlevin ek bir maliyeti vardır. Abonelik hizmetleri, üyelik portalları, e-ticaret desteği, e-posta, canlı sohbet, çevrimiçi form entegrasyonu, rezervasyon ve rezervasyon özellikleri ayrı hizmetlerdir. E-ticaret sitelerinde; ürün sayfası, dijital alışveriş sepeti, güvenli ödeme seçenekleri yer alması gerekir. İnternet sitesinin işlevleri ne kadar karmaşıksa, maliyet ücretleri de o kadar fazla olur. 

Web sitesinin görünümü, ziyaretçiler açısından oldukça önemlidir. Tasarım maliyetini hesaplarken; şablon, şema ya da web tasarımcısını dikkate almanız gerekir. Karmaşık ve benzersiz tasarımların maliyeti, basit tasarımlara göre daha yüksek olur. Web sitesi sürekli olarak bakım gerektirir. Web sitesinin boyutu ve sunduğu özelliklere göre bakım maliyeti değişir. İnternet sitesinin ve verilerin güvende tutulması açısından web sitesi güvenliği hizmeti alabilirsiniz. 

Site performansı, depolama ve bant genişliğine bağlıdır. Küçük siteler için minimum düzeyde depolama alanı ve bant genişliği yeterlidir. Kurumsal e-ticaret sitelerinde, sitenin aynı anda yüzlerce ya da binlerce ziyaretçiyi işleyebilmesi için ölçeklendirmesi gerekir. Web sitesinin etki alanını genişletmek isterseniz, pazarlama ve SEO hizmeti almayı tercih edebilirsiniz. 

İnternet Sitesi Çeşidinin ve Bütçenin Önemi

Çok sayıda içerik yönetim sistemi vardır. İçerik yönetim sistemlerine eklentiler sayesinde birçok özellik ilave etmek mümkündür. WordPress, pek çok kişi tarafından güvenle tercih edilir. Web sitesi kurucu siteleri yerleşik özelliklere sahiptir. Arayüzlerle web sitenizi kolay bir şekilde tasarlayabilirsiniz. İçerik yönetim sistemi ve site kurma aracı kullanabileceğiniz gibi, sıfırdan bir site kurmanız da mümkündür.

WordPress nedir, özellikleri nelerdir öğrenmek için burayı ziyaret edebilirsiniz.

İnternet sitesi fiyatları, siteyi yönetme şeklinize göre değişir. Web geliştirici kullanarak veya web tasarımcısına siteyi yönetme yetkisi vererek zamandan tasarruf edebilirsiniz. Sitenizi kendi yönetmek isterseniz, para harcamanıza gerek kalmaz. Site kurmada bütçe oldukça önemlidir. Ücretler, tercihinize göre farklılık gösterir. 

Popüler olan içerik yönetim sistemleri arasında yer alan WordPress, kullanım olarak ücretsizdir. Eklenti veya tema kullanmak isterseniz, ödeme yapmanız istenir. Web site kurucuları abonelik ücreti talep edebilir. İsteğe göre ücretsiz temalar ve yerleşik özellikler kullanılabilir. İnternet sitesi kurarken hosting hizmetine, alan adına ve SSL sertifikasına bütçe ayırmanız gerekir. 

İnternet sitesi kurarken çalışma süresi iyi olan bir hosta ihtiyacınız vardır. Makul fiyatlara aylık hosting hizmeti alabilirsiniz. Hosting hizmetinin pahalı olmasına gerek yoktur. Alan adının hatırlanabilir olması son derece önemlidir. Alan adı ücretleri de oldukça çeşitlidir. Güvenlik açısından SSL sertifikası almanız önemlidir. Natro sayesinde doğru seçimler yaparak hem ihtiyacınıza hem de bütçenize göre bir internet sitesi kurabilirsiniz. 

İnternet Sitesi Kurma Seçenekleri 

Hazır web siteleri, kodlama bilgisi olmayan kullanıcılar için ideal bir seçenektir. Kurucular, tasarı şablonunu sizin seçmenize ve üzerinde istediğiniz gibi düzenlemeler yapmanıza izin verir. Yaptığınız düzenlemeleri ve değişiklikleri gerçek zamanlı olarak görmeniz mümkündür. Ücretsiz planlar seçebileceğiniz gibi, ücretli planlar da seçebilirsiniz. Teknik bilgi olmadan hızlıca internet sitesi kurmak istiyorsanız, web site kurucuları tam size göredir.

WordPress, web site kurucuları gibi acemi kullanıcılara göre değildir. WordPress kullanmak için biraz bilgi sahibi olmanız gerekir. Özellikle kodlama bilen kişiler, WordPress’i iyi bir şekilde kullanabilir. Açık kaynaklı olan WordPress, çeşitli temaları, eklentileri ve çekirdek dosyaları düzenlemenize izin verir. İnternet sitesini kurabilmek için alan adına ve hosting hizmeti almaya ihtiyacınız vardır. 

Web sitesi oluşturucu kullanarak internet sitenizi kendiniz oluşturmaya karar verdiyseniz, site kurmanız zaman ve çaba gerektirir. İşlemler ile kendisi uğraşmak istemeyenler, belirli bir ücret karşılığında serbest çalışan tasarımcılardan veya geliştiricilerden yardım alabilir. Web sitenin tamamlanması için standart bir süre yoktur. Profesyonel bir web sitesi oluşturmak isteyenler tasarım ajanslarını da tercih edebilir. Belirli bir sürede sitenin tamamlanması için ajanslardan hizmet alabilirsiniz. 

Teknik bilgisi olanlar için özel internet sitesi oldukça kolaydır. Özel web sitesi kurmak, web geliştirmede yetenekli kişilere sınırsız alan tanır. Herhangi bir teknik bilgisi olmayanlar özel internet sitesi açmak istiyorsa, işi uzmanlarına bırakır. Özel internet sitesi, düşük maliyete önem verenler için uygun bir seçenek değildir. Web tasarımcısına istediğiniz gibi özel bir internet sitesi yaptırmak için biraz fazla para harcamanız gerekebilir. İnternet sitesine çok masraf yapmak istemiyorsanız, diğer seçenekleri tercih edebilirsiniz. 

Web Sitesi Kurma Maliyeti Nasıl Azaltılır?

İnternet sitesi kurmak için çeşitli masraflar yapmanız gerekebilir. Web sitesi kurarken istenmeyen harcamaları azaltmanız mümkündür. Web sitesi kurarken maliyeti azaltmaya yönelik bazı ipuçları şu şekilde sıralanabilir:

  • İhtiyaç olmadıkça personel almaktan kaçınılır. Site ile ilgili herhangi bir problem çıktığı zaman önce kendiniz halletmeye çalışabilirsiniz. Konuyu araştırıp problem ile ilgili bilgi sahibi olmanızda fayda vardır.
  • Uzun süreli yatırımlar yapılabilir. Web hosting, tema ve eklenti edinirken kaliteli olanları tercih etmeniz uzun vadede oldukça avantajlıdır. Düşük bütçeli olanlar ilk başta cazip gelebilir; ancak bir sorun çıktığında maliyetiniz artar. Sonradan maliyet ortaya çıkmaması için kaliteli ürün ve hizmet almayı tercih edebilirsiniz. 
  • Amaca uygun seçimler yapmak maliyeti azaltmanıza büyük ölçüde yardımcı olur. Gereksiz web sitesi geliştirme hizmetleri almanız maliyeti yükseltir. Harcamanızın gerekli olup olmadığından şüphe duyuyorsanız; birincil hedeflerinizi gözden geçirmeniz gerekir. Amacınıza uygun stratejiler geliştirmeniz ve hizmetler almanız bütçenizi doğru kullanmanıza olanak sağlar. 
  • Sıfırdan özel internet sitesi yaptırmak maliyetin yükselmesine neden olur. Hazır web sitesi kullanmak ise harcamalarınızı önemli ölçüde azaltır. Bütçenize ve teknik becerilerinize göre seçimler yapmanız işinizi kolaylaştırır. Maliyeti düşürmek için indirimlerden ve kupon kodlarından yararlanmanız mümkündür. 
0 Shares:
Benzer İçerikler