MozRank Nedir? Nasıl Hesaplanır?

MozRank Nedir Nasıl Hesaplanır

Bir web sitesi için dikkat edilmesi ve önemsenmesi gereken birçok farklı parametre bulunmaktadır. Günümüzde web siteleri üzerinden para kazanma, oldukça yaygın bir işlem olduğu için web sitesi ile ilgili konular da giderek profesyonel bir hal almış ve buna bağlı olarak ciddi anlamda gelişim göstermiştir. Aynı zamanda web dünyası, uçsuz bucaksız bir “iş dünyası” haline dönüşmüştür. Bu nedenle günümüzde yalnızca içinizden geldiği gibi bir web sitesi hazırlamak, kullanıcıların beğenisini kazanmak ve gelir elde etmek için yeterli olmayabilir. Web sitesi geliştirme ve SEO üzerine ciddi bir çalışma gerçekleştirmeniz çoğu zaman gereklidir. Bu gibi çalışmalar, ürettiğiniz içeriğin hak ettiği ilgiyi ve değeri görebilmesi açısından da önemlidir. Web sitenizle ilgili kabul görmüş geçerliliğinin olduğuna güvenebileceğiniz bir sınıflandırma ise MozRank’te karşımıza çıkmaktadır. Peki Mozrank nedir? Mozrank Değeri nasıl hesaplanır?

 

MozRank

Eski ismi SEOmoz olan Moz, 2004 yılında kurulan ve faaliyete başlaya bir dijital hizmet ajansıdır. SEO araçları konusunda profesyonel bir ekibe sahiptir. Analiz, değerlendirme ve derecelendirme alanlarında otomasyon sistemini kullanan firmalar arasında açık ara önde olduğunu söyleyebiliriz. Başarılarından dolayı tüm dünya genelinde kabul görmüş bir ajanstır. MozRank nedir? Puanlama sistemi, web siteleri açısından son derece önemlidir. MozRank değerleri 1 ila 10 arasında bir rakam üzerinden sunulur ve 10’a yaklaştıkça işler iyiye gidiyor demektir. En basit haliyle bir link popülaritesi puanıdır.

MozRank Değeri Nasıl Arttırılır

MozRank Değeri Hesaplama

Moz, sunduğu hizmetlerin belirli bir kısmını ücretsiz bir şekilde sağlamaktadır fakat daha ileri seviye bir hizmet kullanmak istiyorsanız premium üyelik için ücret ödemeniz gerekiyor. Bu noktada bu analizlere ne kadar ihtiyaç duyduğunuza ve web sitenizden beklentilerinize bağlı olarak katlanılabilir bir maliyettir. Uzun vadede getirisi önemli olan fikir edinmeleri Moz üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

MozRank değeri hesaplanırken en kritik ölçütlerden birisi, sitenizin dışarıdan ne kadar link aldığı ve bu linklerin ne derecede popüler sitelerden alındığıdır. Örneğin web siteniz Facebook, Reddit, Twitter gibi bilindik ve dünyaca ünlü web sitelerinde çok paylaşılıyorsa bu MozRank değerinizi arttıracaktır. Basit bir şekilde “Open Site Explorer” isimli araç üzerinden ücretsiz olarak görebilirsiniz. Daha önce de belirttiğimiz gibi, daha detaylı bir raporlama istiyorsanız ücretli üyeliğe geçmeniz gerekecektir.

 

MozRank Değeri Nasıl Arttırılır?

MozRank için en önemli kriterin popülarite olduğundan bahsetmiştik. Bu noktada sahte işlemlerin engellenmesi ve daha gerçek bir sonuç elde edilebilmesi için, birçok farklı parametre kullanmaktadır. Buna bağlı olarak da MozRank değerinizin yükselebilmesi için hem çok sayıda dışarıdan link almanız hem de bu linklerin kaliteli ve güvenilir kaynaklardan alınmış olması gerekir. Bu iki unsuru sağlamanın en iyi yolu da her zaman için özgün, kaliteli, ilgi çekici ve bol miktarda içerik üretmektir. Bu unsurları disiplinli bir çalışma ve doğru reklam teknikleri ile yerine getirdiğinizde MozRank değerinizin artması için önünüzde hiçbir engel kalmayacaktır.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler