Bu İçerikte Bahsedilen Konular
Sonsuz bilgi potansiyeli bulunan internet, her kullanıcıya ihtiyaç duydukları bilgiye anında ulaşım sağlar. Ancak bu kullanım aynı zamanda kullanıcının bilgilerini e-mail veya çerezler sayesinde paylaşmasını sağlar. E-mail gateway sunucuları, şirketleri veya bireysel kullanıcıları dış internete bağlanmada güvenli bir kullanım sağlamakla görevlidir. E-mail gateway sistemleri gelen ve gönderilen mailler arasında bir kapı oluşturur. E-mail gateway gelen mailleri gereksiz ise otomatik olarak spam maillere atar, sisteminize sızmak isteyen insanların listelerine düşebilecek kayıtlarınızı korur ve temiz bir internet kullanımı sağlar.
E-mail gateway servisleri spam mailleri, dolandırıcıların insanları kandırmak için kullandığı tarzda mailler, bir tıklama ile sisteminize zarar vermeyi hedefleyen Malware Attack mailleri engellemek için kullanılabilir. Bu servislerden kendinize uygun olanını kullanarak sağlıklı bir mail alışverişi gerçekleştirilebilir ve bilgilerinizi korumak için ekstra bir çaba harcamak zorunda kalmazsınız. E-mail gateway servisleri sayesinde şirketler gönderdikleri maillerin müşterilerinin e-mail hesaplarında spam dosyasına gitmeyeceğine emin olabilir. Gerekli düzenlemelerin yapıldığı sağlıklı bir e-mail reklamcılığı satışlarını ve kar oranlarını artırabilir. Kullanıcılar ise abone olmak istedikleri servisler hakkında daha kolay bilgi alabilirler.
Malware attack nedir, web sitenizi bu saldırılardan nasıl koruyabilirsiniz, öğrenmek için buradaki blog yazımızı inceleyebilirsiniz.
Şirketlerin Veri Koruma için Seçebileceği Yöntemler
Şirketlerin verilerini korumak ve aktif bir pazarlama süreci geliştirebilmek için çalışanlar arasındaki iletişimi sağlamak durumundadır. Her çalışanın kişisel bilgilerinin korunma hakkı şirketin görünümü ve müşteri memnuniyeti için büyük önem arz eder. Şirketler iki türlü veri koruma sistemi kullanabilirler. Bunlardan biri Cloud sistemidir.
Cloud koruma sistemi belirli politika, metot ve teknolojiler sayesinde gelen veriyi ve iletilecek veriyi koruyan bir sistemdir. Özel, halka açık ve hangi bilgilerin paylaşılmasına izin verilebildiğinin ayarlanabildiği Cloud koruma sistemi, verileri hırsızlık, veri sızdırılmaları ve yetkisiz girişlerden verileri korumak amacıyla tasarlanmıştır. Farklı kullanıcıya farklı verileri kullanma izni verdiği için şirketler için oldukça yararlı bir sistemdir. Cloud korumasından en iyi şekilde yararlanmak için Cloud sağlayıcısıyla yakın ilişkilerde olmak gerekir. Böylece güvenliği gerekli çalışanla birleştirmek çocuk oyuncağı olur.
Cloud sunucuları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz “Cloud Server Nedir?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.
Verilerinizi güvenli bir şekilde veri tabanında tutmak ve onları güvenli bir şekilde aktarabilmenin diğer bir yolu da ağ geçidi kullanmaktır. Ağ geçitleri üç şekilde sağlanır. Bunlardan ilki, şirket içi veri ağ geçididir. Bu ağ geçidi sayesinde bir çalışan birden fazla şirket içi kaynağa ulaşabilir ve diğer kullanıcılara aktarabilir. Bu ağ geçidi kişisel kullanım için uygundur. Bir çalışan rapor hazırlarken, hazırlanan raporun başka çalışan tarafından görünmemesi ve gizliliğinin korunması gerektiği durumlarda kullanılabilir. Sonuncusu ise sanal ağ veri ağ geçididir. Microsoft tarafından yönetildiği için herhangi bir yükleme gerektirmeyen bu servis sayesinde birden fazla kullanıcı, güvenliği sanal ağlar tarafından sağlanan verilere ortak bir şekilde bağlanmasına izin verilir. Şirket içi grup çalışmalarında uygun bir alternatif olabilir.
Güvenli E-Mail Ağ Geçidi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Birçok güvenli e-mail ağ geçidinin özellikleri benzer olsa da aralarında oldukça belirli farklılıklar bulunmaktadır. Her program kendine özgü işlevler sunarken, kendinize en uygun olanını seçmek oldukça önemlidir. Aşağıda dikkat etmeniz gereken birkaç unsuru sıraladık.
- Birinci unsur dağıtıcı seçenekleridir. Şirket e-mail güvenlik sistemini bir cloud servisinde mi yoksa şirket içi veri güvenliğini mi seçeceğini dikkatle seçmelidir.
- İkinci unsur spamlara karşı yüksek etki seviyesidir. Şirketin gerçek zamanlı e-mail trafiğini gözlemlemesi ve ona göre sistemini korumak için önlem alması çok önemlidir.
- Bir diğeri ise kötü yazılımlara karşı alınan önlemlerdir. Doğru ve hızlı bir şekilde gönderilen spam maillerinin içindeki virüsler tanımlanmalı ve o mail adresi sunucudan tamamen engellenmelidir.
- Yöneticilerin nasıl bir saldırı altında olduklarını anlamak için yapay zekâsı güçlü bir sisteme ihtiyaç vardır. Yapay zekâ sayesinde yöneticiler tehdide karşı nasıl taktik izleyeceklerini daha çabuk çözerler ve kimin sisteme saldırdığını daha kolay anlarlar.
- Son olarak da sürekli gelen maillerin yapay zeka tarafından tehlikeli bulunarak engellenmesi sağlanır. Mail yoluyla gelen virüsün sisteme girmeden engellenmesi benzer tehditlerin bir daha asla sisteme zarar vermemesi için analiz edilmesi önemli faktörler arasındadır.
Cloud Veri Güvenliği mi Şirket İçi Veri Güvenliği mi Tercih edilmeli?
İki tarz da şirketler arasında yaygındır. Bazı şirketler güvenlik için kullandığı verilerin yedeklerini diğer sağlayıcıda tutarlar. Böylece tutarlı bir şekilde denetlenen, kopyası oluştuğu için kaybolmayan bir sistem oluşturulabilir. Sunucudaki veri saldırıya uğrayabilir veya doğal felaketler sayesinde geri dönülemez bir şekilde yok olabilir. Hangisini öncelik olarak belirlenmesi gerektiği ise şirketin Cloud sistemine bağlı bir e-mail servisi kullanıp kullanmamasına göre değişebilir.
Bir diğer önemli faktör şirketin kullanmak istediği mail servisinin şirket içinde mi daha yaygın kullanılacağını yoksa kendi ağının dışında gönderilen maillerin saklanmasına mı odaklanılacağına göre değişebilir. Şirket içi veri güvenliği sistemlerinde e-mailleri koruyacak altyapıyı satın almak ve güncellemek tamamıyla şirketin kendi sorumluluğu altındadır. Şirketteki her bilgisayarın aynı kalitede olup belli başlı yüksek sistem gereksinimleri gerektiren programları kaldıracak düzeyde olmalıdır. Karmaşık programları her bilgisayara kurmak ve onları düzenli olarak güncellemek zorunda olmak fazladan çalışan ve mesai anlamına gelmektedir. Cloud’ta ise bu sorumluluk Cloud’un sağlayıcısındadır.
Şirket içi veri güvenliğinin en büyük avantajı veri güvenliğidir. Veri tamamen şirketin kendi sunucusunda yedekleneceği için herhangi bir sorunda şirket kendi önlemlerini kendi uygulayabilir ve kendi uzmanlarıyla istenilen şekilde tehdit yok edilebilir. Verileri çalma ihtimali fazlasıyla azalır. Çünkü verileri çalmak isteyen hacker sisteme tamamıyla saldırması gerekir. Diğer bir önemli avantajı da internette herhangi bir bağlantı sorunu olduğunda şirket çalışanları verilere çevrimiçi olmadan ulaşım sağlayabilir.
Cloud’a yedeklemek herhangi bir özel indirmeye ihtiyaç duymayacağı için şifreye sahip olan herkes o veriye ulaşabilir. Daha kolay erişilebilir olması aynı zamanda bir sorundur. Bu bilgiler bir hacker tarafından şifrenin bulunmasıyla ortaya çıkabilir. Küçük ve orta ölçekli bir şirket sahibiyseniz şirket içi veri güvenliği satın almak oldukça pahalı olabilir. Microsoft 365 gibi yaygın bir şekilde kullanılan Cloud sistemleri uzun süreli abonelik satışlarında oldukça ucuz olabilir. Şirket büyüdükçe ağın genişliğinin artması gerekir. Cloud’un bir diğer avantajı da şirketinizin ölçülebilir olmasını sağlar. Şirketinizin mail servisini kullanan insanların sayısı artığında Cloud servisi kullanıcıları değerlendirebilir. Bu sayede şirkette işlevsellik artar ve büyüme oranlarını takip etme şansı elde edebilirsiniz.
Ücretsiz Mail Gateway Sistem Kullanımında Oluşabilecek Tehditler
Paralı seçeneklerin yanı sıra bütün internet kullanıcılarını korumak için hazırlanan ücretsiz uygulamalar da vardır. Bu uygulamalar ücretsiz ve temel kullanıma uyacağı için bireysel kullanım için uygundur. Ancak büyük ölçüde yetersizdir. Yeterince hızlı olmadıkları için yeni tehditleri korumak için yeterli değillerdir. Spam mail yollayanlar gelişen e-mail gateway sistemlerini aldatacak yeni formüller her zaman bulurlar. Kolayca geçiş yapılabilen mail gateway programları kullanmak aynı zamanda spam mail atanların yeni spam maillerini test etmekte kullanacakları yeni araca dönüşebilir. Ücretsiz mail gateway sistemleri kullanılacaksa koruması yüksek ve hızlı bir sistem kullanılabilir.
Ücretsiz anti-virüs ve anti-spam korumasına sahip kurumsal e-posta hesapları oluşturmak istiyorsanız, Natro XMail paketlerini incelemenin tam vakti!
En avantajlı e-posta paketlerini incelemek için buradaki linke tıklayabilirsiniz.