Keyword Phrase Nedir? Anahtar Kelime Grubu Nedir?

Keyword Phrase nedir

İnternet dünyası içerisinde en önemli unsurlardan birisi ulaşılabilir olmaktır. Bilindiği üzere internet kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte dünya genelinde yalnızca bireysel kullanıcı sayısı değil web site sahiplerinin sayısı da oldukça artmıştır. Bu da haliyle rekabeti ve karmaşayı arttırmakta, dolayısıyla da kullanıcıların sizi kolay bir şekilde bulabilmesini zorlaştırmaktadır. Bu nedenle kullanıcının gözünden görebilmek ve kolay bulunabilir bir web sitesi haline gelmek, web sitenizin geleceği ve devamlılığı için son derece önemlidir. Bulunabilirliğinizi arttırmanın yolu da ilk olarak “keyword phrase” denen kavramdan geçmektedir.

Keyword Phrase (Anahtar Kelime Grubu)

Türkçeye “anahtar kelime grubu” olarak çevrilen bu kavram, adından da anlaşılacağı gibi, anahtar kelime diye nitelendirdiğimiz birkaç kelimenin bir araya gelmesiyle oluşan kelime gruplarına denir. Arama motorlarında yapılan aramalarda tek bir anahtar kelime veya anahtar kelime grupları kullanılmaktadır. Anahtar kelime gruplarını, tek bir anahtar kelimeden farklı kılan asıl özellik; anahtar kelime grubu kullanarak arama gerçekleştiren kullanıcıların sonuca yönelik ve ne istediğini net bir şekilde bilen kullanıcılar olmasıdır. Bu da ziyaretçi kalitenizi ve ziyaretçilerinizin satın alma, web sitesi içerisinde daha uzun süre vakit geçirme, aranan konuyla ilgili az bile olsa önceden bilgi sahibi olma gibi özelliklerinin daha gelişmiş olduğunu gösterir. Bir örnekle açıklayacak olursak; “yüzük” bir anahtar kelime örneğidir. “Renk değiştiren yüzük” ise bir anahtar kelime grubu örneğidir. Görüldüğü üzere ilk örnekte son derece genel bir kavram karşımıza çıkmaktadır. İkinci örnekte ise daha spesifik ve sınırları belirlenmiş, net bir arama örneği görmekteyiz.

Anahtar Kelime Gruplarının Önemi

Kelime grupları ile yapılan aramalarda üst sıralarda yer almak için özel bir çaba göstermek öncelikle arama yaparak web sitenize ulaşan kullanıcı profilini daha yakından tanımanıza imkân verir. Bu, kendiliğinden gelişen organik bir durumdur ve siz farkında olmasanız bile sizin açınızdan ve web siteniz açısından son derece yararlıdır. Zaman içerisinde anahtar kelimeler ve arama motorlarındaki sıralama kontrolü hakkında daha çok bilgi sahibi olduğunuzu ve daha başarılı sonuçlar veren hamleler yaptığınızı göreceksiniz.

İkinci faydası ise yukarıda da bahsettiğimiz üzere ne istediğini bilen kişilere yönelik bir çalışma gerçekleştirmenizdir. Çünkü istatistiklere göre, anahtar kelime grupları ile arama yapan kişilerin; yaptıkları aramalar sonucunda ulaştıkları rastgele web sitelerindeki ziyaret sürelerinin daha uzun olduğu tespit edilmiştir. Bu da web sitesi açısından kritik öneme sahip bir konudur. Kendinize çekmek istediğiniz kullanıcılar her zaman için kalıcı olma özelliği veya potansiyeli gösteren kullanıcılar olmalıdır. Elbette bu yorum web sitenizin içeriğine göre değişkenlik gösterebilir fakat genel anlamda düzenli ve uzun süre ziyaret gerçekleştiren kullanıcılar, web siteleri için kıymetlidir. SEO çalışmalarınızı anahtar kelime grupları üzerinden gerçekleştirmeniz bu nedenle size katkı sağlar. En çok aratılan anahtar kelime gruplarını ve içeriklerini, Google üzerinden yapacağınız hızlı bir araştırmayla elde edebilir ve bu anahtar kelime gruplarından başarı elde edebileceğinizi düşündüğünüz herhangi birkaçına yoğunlaşabilirsiniz.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler