Iphone Dns Ayarı Nasıl Yapılır?

Iphone cihazlarda yasaklı sitelere giriş yapmak ve internet sorununuzu çözebilmek için Iphone Dns ayarı yapmanız gerekmektedir.

İphone ve İpad cihazlarında ip alamama, hız problemleri, internet bağlantısı sorunları ve yasaklı sitelere girişte dns ve ip tanımlaması sayesinde probleminizi kısa sürede çözebilirsiniz. Öncelikle yapmanız gereken telefonunuzun ana ekranından ayarlar sekmesine girmektir. Kablosuz ayarları yapılandırmak için Wi-fi butonunun üzerine tıklayın.

Wi-fi’ye dokunduktan sonra kablosuz bağlandığınız modemin adını görürsünüz. Adın hemen yanında yer alan yuvarlak i simgesine dokunun. Bu butona bastıktan sonra açılmış olan ekranda bağlantı yapmış olduğunuz ağın internet ayarlarını görmeniz mümkündür. Bağlanmış olduğunuz modemden ip tanımlaması sağlanamadıysa ve ip adresi alınıyor şeklinde kalıyorsa yapmanız gereken manuel ip vermek ve sorunu gidermektir. IP tanımlaması için yapmanız gereken IPV bölümünde bulunan IP ayarlarına giriş yapmaktır.

IP ayarlarına girdikten sonra açılmış olan ekranda ayar ekranının ilk bölümünde otomatik bölümü işaretlidir. Elle bölümüne tıklayarak işaretlediğiniz alt kısımda yer alan IP adresi, alt ağ maskesi aynı zamanda yöneltici bölümlerini doldurabilirsiniz. IP adresi modem markasına göre değişiklik göstermektedir.

Iphone DNS Adresi Tanımlamak

İnternette yasaklı sitelere giriş yapabilmek veya internet hız sorunsalınızı gidermek için yapmanız gereken bağlantı gerçekleştirmiş olduğunuz kablosuz ağa herhangi bir yurt dışı kaynaklı DNS adresi tanımlamak mümkündür. Böylece sorununuzu giderebilirsiniz. DNS değişikliği gerçekleştirmek içinse alt kısımda bulunan DNS bölümündeki DNS’i ayarla yazısının üzerine tıklayabilirsiniz.

Açılmış olan ayar ekranında DNS sunucuları bölümü mutlaka boş olacaktır. Sunucu ekle sekmesine basarak aynı zamanda birden fazla dns adresi tanımlamanız mümkündür. Google dns adreslerini yazmanız mümkündür. Herhangi bir dns adresi biliyorsanız, bu adresi de girebilirsiniz. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra yaşamış olduğunuz sorunu gidermeniz mümkündür. Fakat bu işlem yalnızca bağlı olduğunuz modem için geçerli bir işlemdir. Kablosuz ağlar için aynı işlemleri tekrar gerçekleştirmeniz gerekebilir.

Iphone DNS Ayarı Nasıl Değiştirilir?

Iphone ve ıpad DNS ayarı değiştirmek için takip etmeniz gereken adımlar kısaca şu şekildedir;

  • İlk etapta yapmanız gereken Wİ-Fİ bölümüne gidip ağ adına dokunmaktır.
  • Daha sonra ağ adının yanında yer alan ! simgesine tıklayın.
  • Bundan sonra yapmanız gereken DNS ayarla yazısına tıklamaktır.
  • Otomatik ve elle yazısı çıktıktan sonra yapmanız gereken Elle’ye tıklayıp 192 ile başlayan DNS ayarını silip birinci DNS adresini girmektir.
  • Sunucu ekle yazın ve ikinci bir DNS adresi girin daha sonra yukarıda bulunan kaydet butonuna tıklayın.

Iphone yazılabilecek DNS değerlerinin bazıları şu şekildedir;

Yandex DNS: 77.88.8.88 ya da 77.88.8.2

Google DNS: 8.8.4.4 ya da 8.8.8.8

Open DNS: 208.67.222.222 veya 208.67.220.220

Uydu Net DNS: 62.248.80.162 ya da 62.248.80.161

Bu Iphone DNS ayarlarını yazıldıktan sonra Wİ-Fİ üzerine tıklanır ve sayfadan çıkış yapılabilir.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler