Hazır Web Sitesi Şablonu Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Web design studio promotion on multiple devices. Responsive web site on computer display, laptop, tablet and smart phone. Modern clean design with clean creative images.

Hazır web sitesi şablonu kullanmak, işlerini dijitale taşımak isteyen işletmeler arasında giderek çok daha popüler hale geliyor. Çünkü hazır şablonlar, sıfırdan tasarım ve geliştirme süreçlerinde ister istemez ortaya çıkan yüksek maliyetlerin, zaman kayıplarının ciddi anlamda önüne geçiyor. Ancak her alanda olduğu gibi hazır web sitesi şablonu seçerken de bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Şimdi bu noktalar üzerinde duralım:

Seçim Aşaması Öncesinde Mutlaka İhtiyaçlarınızı Belirleyin

Hangi amaç doğrultusunda kullanılacağını belirlemek, hazır web sitesi şablonu seçimine geçmeden önce en çok dikkat edilmesi gereken noktayı oluşturuyor. Örneğin kendi ürettiğiniz ya da aracısı olduğunuz ürünleri doğrudan hedef kitlenize sunmayı amaçlıyorsanız, e-ticaret temalı şablonlara yönelebilirsiniz. Müşterilerinize hizmetleriniz hakkında detaylı bilgi sunmak önceliğinizse, klasik tipteki şablonlara yönelebilirsiniz.

Hangi tarzda şablona ihtiyacınız olduğunu belirlemekte zorlanıyorsanız, rakiplerinizin dijital dünyada neler yaptıklarını inceleyebilirsiniz. Üstelik rakip markaların web sitelerini inceleyerek, sektörünüzdeki güncel trendler hakkında bilgi sahibi olma fırsatı yakalayabilirsiniz. Rakip analizi ve kendi ihtiyaçlarınızı belirlemek konusunda yeterli deneyime sahip olmadığınız düşünüyorsanız, hizmet satın almayı planladığınız firmanın sektörünüze özel hazırladığı önerileri dikkate alabilirsiniz.

Tüm Maliyetleri Göz Önünde Bulundurun

İhtiyaçlarınızı belirledikten sonra bir sonraki aşamaya, yani maliyete odaklanabilirsiniz. 2000’li yılların başındaki durumun aksine, günümüzde çok sayıda hazır web sitesi şablonu hizmeti sunan firma bulunuyor. Hatta bunların bir kısmı, müşterilerine belirli şablonları ücretsiz kullanabilme imkânı sunuyor. Fakat şablon seçiminde asla en az maliyetli olana yönelme aceleciliği yapmamak gerekiyor. Çünkü istenilen sonuç alınamadığı takdirde sadece maddi kayıplar söz konusu olmuyor. Telafisi mümkün olmayan zaman ve emek kaybı da gerçekleşiyor. Dolayısıyla maliyetleri göz önünde bulundururken, seçtiğiniz şablonun fiyatına ek olarak sunulan hizmetin detaylarını inceleyebilirsiniz.

Bu doğrultuda paket içeriğine göz atarken, alan adı ve hosting hizmetinin ücrete dâhil olup olmadığı, kaç e-posta hesabının verildiği, akıllı site sihirbazı gibi özellikler hakkında bilgi edinmeye öncelik verebilirsiniz. Bu sayede harcayacağınız para, zaman ve emeğe karşılık hangi kazanımları elde edeceğiniz konusunda kesin sonuçlara ulaşabilirsiniz. Tüm bu konularda Natro.com hizmetlerinden güvenle faydalanabilirsiniz.

En uygun hazır web sitesi şablonlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Esnekliğe ve Özelleştirilebilme Seçeneklerine Dikkat Edin

İşini dijitale taşıyan şirketler için özgün içerik sunabilmek, rakiplerinin önüne geçmelerini sağlayan en önemli kıstas niteliği taşıyor. Hazır web sitesi şablonu kullanırken bu sonucu elde etmenin yolu ise seçim aşamasında kullanım esnekliğine ve özelleştirme seçeneklerine dikkat etmekten geçiyor. Zira bu iki kriteri karşılayan şablonlar sayesinde tasarım ve programlama bilgisine ihtiyaç duymadan web sitenizi dilediğiniz gibi geliştirebilirsiniz.

Esnek ve özelleştirilebilir web sitesi şablonu kullanmanın beraberinde getireceği avantajlardan yararlanmak için tıpkı maliyet konusunda olduğu gibi satın almayı düşündüğünüz hizmet paketinin içeriğine de odaklanmanız gerekiyor. Yani işinize ve sektörünüze özel kaç farklı modül kullanabileceğinizi öğrenmeye öncelik verebilirsiniz. Ayrıca kaç adet ürün ve fotoğraf yükleme hakkınızın olduğu, ziyaret limiti gibi detayları da araştırabilirsiniz.

Kullanım Kolaylığına Sahip Hazır Web Sitesi Şablonlarına Yönelin

Esnek kullanım imkânına ve çok sayıda özelleştirilebilme seçeneğine sahip web sitesi şablonları, müşterilere özgün içerik sunmayı epey kolaylaştırıyor. Ancak kimi zaman sürecin normalden çok daha karmaşık hale bürünmesine sebep olabiliyorlar. Böyle bir durumla karşılaşmaktan çekiniyorsanız, esnek ve özelleştirilebilir olma avantajlarına ilaveten kullanım kolaylığına sahip şablonlara yönelebilirsiniz.

Hizmet sağlayıcı firmalar, işletmelere kullanım kolaylığı sağlamak adına içeriklerine kurulum sihirbazı ekliyor. Bu sihirbazı kullanarak dilediğiniz içeriği dakikalar içerisinde web sitenize ekleyebilirsiniz. Hatta ürün detay görsellerinize küçük rötuşlar yapıp, hedef kitleniz için çok daha ilgi çekici hale getirebilirsiniz. Sitenizi yayınladıktan sonraysa, ziyaret sayısı gibi alanlarda güncel durumunuzu istatistik bölümünden öğrenebilirsiniz.

Seçim Yaparken Kullanıcı Deneyimini Göz Ardı Etmeyin

Markalar, web sitesi şablonu seçerken genelde maliyetlerin yükselmemesi için kullanıcı deneyimini ikinci plana atıyor. Oysa hedef kitlenin kullanım alışkanlıklarına uygun web sitesi hazırlamak, markaya olan ilginin her daim yüksek olmasında kilit rol oynuyor. Tabii ilgi yüksek olunca, elde edilen maddi kazanç da rahatlıkla istenilen seviyelere çıkıyor. Beğendiğiniz ve kullanmayı düşündüğünüz şablonun belirli noktalarını dikkatlice inceleyerek, hedef kitlenize çok daha doyurucu deneyimler yaşatabilirsiniz. Bu doğrultuda, önceliğinizi şablonun mobil cihazlarda nasıl gözüktüğüne verebilirsiniz. İkinci aşamada ise menü ve sayfa düzeni hakkındaki detaylara bakabilirsiniz.

SEO Dostu Şablonlara Yönelmeyi İhmal Etmeyin

SEO, yani arama motoru optimizasyonu, web sitelerinin arama sonuçlarındaki sıralamasını doğrudan etkiliyor. Dolayısıyla arama motorlarının talep ettiği kriterlere uygun web siteleri, ürün ya da hizmet arayışındaki kullanıcıların gerçekleştirdiği arama sorgularında daha üst sıralarda çıkıyor. Dolayısıyla markalar, rakiplerini geride bırakarak kârlılıklarını artırma imkânı buluyor. Siz de kazancınızı artırmak adına şablon seçiminde SEO dostu seçeneklere yönelebilirsiniz.

Bir şablonun SEO dostu olup olmadığını anlamak için tasarım özelliklerine ek olarak sayfa yüklenme süresini kontrol edebilirsiniz. Çünkü web sitesinin yüklenme süresi ne kadar düşük olursa, kullanıcı sorgularında daha üst sıralarda çıkma ihtimali de o kadar artıyor. Bu durum, aynı zamanda hedef kitlenin ihtiyaç duydukları ürün ve hizmetlerde sizi tercih etme olasılığını da güçlendiriyor. Oysa yavaş yüklenen sitelerde kullanıcının kalması ve vakit geçirmesi pek mümkün olmuyor.

Satın Alım Sonrasındaki Teknik Destek Şartlarına Göz Atın

Hazır web sitesi şablonu seçerken son olarak, hizmet alacağınız firmanın nasıl bir teknik destek politikası izlediği hakkında bilgi edinebilirsiniz. Zira web sitesinin kullanıma geçtikten sonra sorunsuz çalışması, hem kullanıcı memnuniyetini hem de marka güvenilirliğini ciddi oranda olumlu etkiliyor. Haliyle tasarım açısından dikkat çekici şablon seçimi kadar sorunların hızlı çözümüne yönelik teknik destek alabilmek de önemli bir konu niteliği taşıyor.

Teknik destek şartlarını araştırırken, firmanın bu alanda hangi kanalları kullandığını öğrenmeye öncelik verebilirsiniz. Hazır web sitesi şablonu hizmeti veren kaliteli firmalar, telefon ve e-posta gibi klasik kanallarla müşterilerine çevrim içi canlı destek olanağı da sunuyor. Böylece işletmeler için sorunlarına anında çözümler bulmak kolaylaşıyor. Tüm bu seçenekler dışında sosyal medya ve web siteleri üzerinden kurulum aşamasının sorunsuz tamamlanmasını sağlayacak kaynakları düzenli yayımlamayı ihmal etmiyorlar.

Sektörünüze özel hazır web sitesi şablonu seçeneklerine, Natro aracılığıyla kolayca ulaşabilirsiniz. Üstelik kurulumdan itibaren tüm süreç boyunca ihtiyaç duyduğunuz her an teknik destek hizmetinden faydalanıp, hedef kitlenize kesintisiz ulaşmanın konforunu yaşayabilirsiniz.

En uygun fiyatlı hazır web sitesi paketlerine buradan ulaşabilirsiniz.

0 Shares:
Benzer İçerikler