Google Sesli Arama Nasıl Yapılır?

Google Sesli Arama Nedir?
Google Sesli Arama Nedir?

Yol tarifi almak, arama yapmak ya da pratik işlem yapmak isteyenler için Google yenilikleri kullanıcılara kolaylık sağlamaktadır.Yapmak istediğiniz işlemler için sesinizi kullanmak kolaylığını sağlayan Google sesli arama özelliği gerekli olabilecek her durumda kullanıcıların tercih edebileceği özelliklerden biridir. Daha kısa süre içerisinde işlem yapmanıza olanak sağlamaktadır.

Özelliği kullanmak isteyenler Google üzerinden yapacakları işlemler için sesli komut oluşturabilirler. Bu sayede işiniz varken ya da aceleniz varken daha kısa süre içerisinde istediğiniz işlemi yapmanız sağlanır.

Sesli Arama Özelliği Nasıl Açılır?

Özelliği kullanmak isteyenler için sesli arama özelliği nasıl açılır? Merak edilen konulardan biridir. Android kullanıcılarının yanı sıra iOS kullanıcıları için gerçekleştirilecek olan işlem farklı şekilde yapılabilir. Bunun için android telefon ya da tablet üzerinden Google uygulamasına ulaşım sağlayabilir ve daha sonrasında sağ altta bulunan diğer kategorisinden ayarlar seçeneğini tercih ederek işleme devam edebilirsiniz.

Daha sonrasında Voice sekmesine dokunarak ‘Ok Google’ altında yer alan Voice Match sekmesine dokunarak erişim ayarı açılabilir. Sesli arama başlatmak isteyenler kullanmış oldukları cihaz üzerinde ‘Ok Google’ diyerek yazan mikrofon simgesine dokunarak işleme başlayabilirler. Ayarlarını değiştirmek isteyenler için yapılacak olan işlemler sırasında uygulama ile ilgili bazı düzenlemeler yapılabilir veya ses kayıtlarını silme işlemi gerçekleştirilebilir.

iOS Kullanıcıları İçin Sesli Arama 

Sağlamış olduğu avantajlar nedeniyle Google sesli arama özelliği üzerinden işlem yapmak isteyenler kullanmış oldukları cihaza göre farklı şekillerde özelliği aktifleştirebilirler. iPhone ve iPad üzerinden işlem yapmak isteyenler öncelikle Google uygulamasını açarak daha sonrasında altta bulunan diğer kategorisi üzerinden Ayarlar ve Ses sekmesine tıklayarak işleme devam edebilirler. Daha sonrasında sesli bir şekilde ‘Ok Google’ dediğinizde arama başlatabilir veya istediğiniz ayarları kolayca değiştirebilirsiniz.

Son olarak bitti seçeneğine dokunmanız yeterli olmaktadır. Sesli arama başlatmak isteyenler aynı şekilde uygulama üzerinden Ok Google diyerek ya da konuşma simgesine dokunarak işlemi devam ettirebilirler. Arama yapmak ya da farklı işlemleri gerçekleştirmek isteyenler için kullanılan cihaza göre takip edilen adımlar doğrultusunda özellik aktifleştirilebilir.

Ok Google Kayıtları Silme 

Yapılan konuşmaların kaydedilmesi durumunda kayıtlar Google hesabına kaydedilmektedir. Gerekli olabilecek durumlarda silme işlemini yapmak isteyenler Google hesabı üzerinden kayıtları bularak silebilirler. iPhone ya da iPad kullanıcıları Google hesabına erişim sağlayarak solda yer alan Google etkinliği üzerinde Voice Match kaydına tıklayabilirler. Ardından verileri göster seçeneğine tıklayarak istenilen verilere ulaşım sağlanır.

Özelliği kullanacak olanlar Ok Google kayıtları silme işlemini de kolayca gerçekleştirebilirler. Bu sayede yapılan aramalar sonucunda kaydedilmiş olan verileri ulaşımı engelleyebilirler. Sağ üst kısımda bulunan diğer kategorisi üzerinden tümünü sil seçeneğini tercih edilerek kaydedilmiş olan bütün verilerin silinmesi sağlanabilir. Gerekli olabilecek her durumda kullanıcılar aynı işlemi kolayca gerçekleştirebilirler.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler
Devamını Oku

Outlook 2010 E-Posta Kurulumu

Bu yazımızda adım adım resimler ile Microsoft Outlook 2010 (Office2010) üzerinde Natro Web Hosting paketlerinde kullanılan e-posta adreslerini…