SSL Sertifikasını PFX’e Dönüştürme Nasıl Yapılır?

SSL sertifikasını PFX formatına dönüştürmek çok zor olmasa bile merak edilen ve araştırılan bir konudur. Birçok sunucuya kolay kurulum ve bazı sunucularda sadece pfx formatını kabul ettiği için normal CRT formatından PFX formatına dönüştürme ihtiyacı doğuyor.

SSL Sertifikasının Mantığı

Öncelikle SSL sertifikasının kurulum mantığından başlamak gerekiyor. SSL sertifikası web sitesinin bulunduğu hostinge veya sunucusuna kurulmaktadır. Yani domainin, maillerinin veya SSL’in hangi firmadan alındığı önemli değil, önemli olan web sitesinin hangi hosting veya sunucuda barındırıldığıdır.

SSL nedir ve SSL’in çalışma mantığını buradaki yazıdan detaylı olarak öğrenebilirsiniz.

SSL sertifikası satın alındıktan sonra yapılması gerekenler sırasıyla aşağıdaki gibidir:

  1. CSR kodunun oluşturulması,
  2. Oluşturulan CSR kodunun SSL’in alındığı yere iletilmesi,
  3. SSL sertifikasının doğrulanması,
  4. SSL sertifikasının indirilmesi,
  5. SSL sertifikasının hostinge/sunucuya kurulması,

SSL Sertifikasını PFX Formatına Çevirme

SSL sertifikası aktif olduktan sonra SSL firmasından ilk olarak CRT veya Standart PEM formatında verilir. SSL sertifikasını PFX’e çevirmek için ihtiyacımız olan 2 dosya bulunmaktadır. Bunlar:

  • Private KEY (CSR kodunun oluşturulduğu yerden alınır.)
  • CRT veya Standart CER Dosyası (SSL aktif olduktan sonra SSL firmasından alınır.)

Private KEY CSR kodunun oluşturulduğu yerden yani web sitesinin barındırıldığı hosting veya sunucudan alınması gerekiyor. SSL sertifikası aktif olduktan sonra SSL firmasından alınan CRT veya CER dosyasını da aldığımız zaman artık SSL sertifikamızı PFX formatına çevirebiliriz.

Adımlar

  1. Aşağıdaki link üzerinden convert yapacağımız siteye giriş yapıyoruz.

2. Burada aşağıdaki resimde göründüğü gibi Standart PEM’den PFX’e çevir şeklinde ayarlıyoruz.

3. Standart PEM’den PFX olarak ayarladığımızda karşımıza aşağıdaki resimdeki gibi bir ekran gelecektir. Bu ekranda sırasıyla;

  • 1 numaralı yere SSL firmasından aldığımız CRT veya CER dosyasını yüklüyoruz; bunu yükledikten sonra sayfa kendini yeniliyor o yüzden tekrar standart pem’den PFX olarak seçiyoruz.
  • 2 numaralı yere ise CSR oluştururken aldığımız Private KEY dosyamızı yüklüyoruz.
  • 3 numaralı yere PFX formatındaki SSL sertifikamıza tanımlayacağımız şifremizi yazıyoruz. Bu alandaki şifre kısmında tamamen sizin istediğiniz bir şifre belirliyorsunuz. İstediğiniz şifreyi yazabilirsiniz ancak yazdığınız şifreyi mutlaka bir yere not alın ki, bu SSL sertifikasını kurarken sizden buraya yazdığınız şifreyi isteyecektir.

Bu işlemleri yaptıktan sonra 4 numarası ile gösterilen butona tıkladığınızda PFX formatındaki SSL sertifikamızı indirmiş olacağız.

Yukarıdaki resimde de görebileceğiniz üzere SSL sertifikamızı CRT veya Cer formatından PFX formatına çevirdik. Artık istediğiniz sunucuya PFX olarak aldığınız sertifikayı yükleyebilirsiniz.

0 Shares:
Benzer İçerikler