En İyi 10 WordPress SEO Eklentisi

İçerik yönetimi size her ne kadar en doğru yöntemleri kullanabilme garantisi sunsa da bu sistemden verim alabilmek için çaba göstermeniz gerekmektedir. Aksi takdirde Google’da üst sıralama alabilmeniz pek olası olmayacaktır. SEO bazen çok teknik bir mevzu olabilse de WordPress’in sağlamış olduğu avantajlar düşünüldüğünde herkes tarafından uygulanabilir hale gelmesi kolay bir şekilde mümkün olmaktadır.

WordPress’i kullanmanız, kullandığınız SEO taktiklerinin değişeceği anlamına gelmez. Buna karşın; mükemmel içerikler oluşturmanız, mükemmel linkler kazanmanız ve sitenizi en iyi biçimde optimize ettiğinizden emin olmanız gerekir. WordPress, sitenizin sıralanmasına destek olan temel özelliklerin birçoğunu halletme konusunda size destek olacaktır.

“2022’nin En Hızlı 15 WordPress Teması”nı biliyor musunuz? Hemen öğrenmek için buradaki blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

SEO eklentisi, WordPress sitesine eklenebilir. Bunun yanı sıra SEO ile alakalı fonksiyonların bir kısmını içermektedir. Bu eklenti, WordPress internet sitenizin etken arama motoru performansı için optimize edilmesine imkan tanır. Tipik bir WordPress SEO eklentisinin sağlayacağı avantajlar şu şekilde sıralanabilir;

  • Teknik SEO yapmanızı sağlar.
  • Üstlerde yer alan bir sıralama için içeriğinizde sayfa ve veri optimizasyonu gerçekleştirmenizi sağlar.
  • Meta verilerin özelleştirmesini sağlar.
  • Meta verilerinizi optimize etmeyi sağlar.
  • XML site haritalarının kurulmasını sağlar.

En İyi 10 WordPress SEO Eklentisi

Sitenizi iyi bir şekilde optimize edebilmek için en iyi WordPress SEO eklentisini kullanmanız gerekir. WordPress SEO eklentileri sahip olduğu farklı özellikleri ile dikkat çekmektedir. İçeriğimizin devamında en çok tercih edilen 10 eklentiyi sizin için listeledik. Gelin, birlikte inceleyelim.

Yoast SEO

Büyük ihtimalle Yoast SEO eklentisini daha önce duymuşsunuzdur. Beş milyon aktif yüklenme ve 4.7 yıldızla en popüler ücretsiz eklenti olarak öne çıkmaktadır. Acemiler için kullanımı oldukça kolaydır ve profesyoneller için de gelişmiş seçenekler sunmaktadır. Gerçekleştireceğiniz küçük bir işlemle yeni linkleri Google Search Console’a ve diğer arama motorlarına eklemek mümkündür. Bu eklenti WordPress SEO’su için fayda sağlar ve trafiği artırmanıza destek olur. SEO-WordPress denildiğinde akla ilk gelen eklenti olmaktadır. Yoast SEO’nun özellikleri aşağıdaki gibi listelenebilir:

  • Anahtar Kelime Optimizasyonu: Kullanıcıların SEO dostu başlıklar, meta açıklamalar ve anahtar kelimelerle sayfaların e-yayınlarını optimize etmesine olanak tanır.
  • Snippet: Kullanıcının sayfasının Google arama sonuçlarında nasıl görüneceğinin bir önizlemesini gösterir.
  • Okunabilirlik Kontrolü: Yazınızı Flesch-Kincaid kurallarına göre analiz ederek okunabilirliğinin kolay olduğundan emin olabilirsiniz.
  • Sürekli Güncellemeler: Bu eklentiye iki haftada bir güncelleme gelmektedir. Bu nedenle, web siteniz her zaman en yeni Google algoritmaları kullanılarak optimize edilecektir.

Dilerseniz premium hizmetler de satın alabilirsiniz. Premium hizmetiyle; bir yıllık canlı bağlantı tavsiyesi, içerik bilgileri ve 7/24 destek alabilmeniz mümkündür.

SEO eklentileriyle birlikte, WordPress forum eklentilerini de web sitenize kurabilirsiniz. En iyi eklentilere ulaşmak için buradaki blog yazımıza göz atabilirsiniz.

All in One SEO Pack

Bu WordPress SEO eklentisi internet sitenizi optimize etmek için gereken her şeye sahiptir. 3 milyondan fazla etken yüklenme sayısı ve 4.5 puanı bulunmaktadır. Sahip olduğu avantajlar aşağıdaki gibi listelenebilir:

  • Site haritası ve Google Analytics entegrasyonu.
  • Kolay meta etiket otomasyonu.
  • Kanonik URL fonksiyonu.
  • Özellikleri ihtiyaçlarınıza göre etkinleştirmek veya dönem dışı bırakmak için özel ayarlar.

WooCommerce bazlı online mağazanız varsa All in One SEO Pack ücretsiz entegrasyon desteği sağlayabilir. Premium versiyonu; gelişmiş destek, taksonomiler için seçenekler ve SEO video materyalleri gibi ek hizmetleri içermektedir.


The SEO Framework

The SEO Framework, freemium paketi sunan diğer SEO eklentilerinin aksine birçok hizmeti ücretsiz olarak sunmaktadır. Ayrıca reklam barındırmamaktadır. Otomatik olarak başlık, açıklama ve kanonik URL üretmektedir. Kendine özgü SEO fonksiyonlarını yerine getiren bir eklentidir. Sunduğu en avantajlı özelliklerinden biri oldukça basit bir kullanıma sahip olmasıdır. The SEO Framework şu hizmetleri sunmaktadır;

  • Gizli saklı mod desteği.
  • AMP eklentisinin entegrasyonu.
  • Spam yorumları izleme.
  • İnternet sitenizin SEO analizi.

SEO Squirrly

Squirrly kullanıcı dostu olmasıyla ön plana çıkar ve uzmanlığı SEO olmayan kişiler için tasarlanmıştır. Tek başına bir SEO eklentisi olarak ya da esasen yüklü olan bir eklentiyle beraber çalışabilir. Bu eklenti gerçek zamanlı çalışır. Diğer eklentilerle uyumlu olan eklenti herhangi bir SEO ayarını değiştirmemektedir. Yani eklenti değişikliğine gittiğinizde ekstrem bir problem ile karşılaşmazsınız. Sitenin odak anahtar kelimeleri ve performansı ile ilgili atılan tweetler için haftalık olacak şekilde rapor alabilirsiniz.

WordPress tabanlı web sitenize SMS eklentilerini kolayca entegre edebilirsiniz. Detaylar için hemen buraya tıklayın!

SEO yalnızca içerik ve anahtar kelimeler ile ilgili değildir. En iyi yöntemler arasında kullanıcı deneyimi de bulunmaktadır. Bununla beraber bozuk linkler ve kayıp görseller de büyük dezavantajlar arasına girer. Google bunu kötü bir yönetilme algısı olarak görebilir. Böyle bir problem yaşarsanız Broken Link Checker kısa bir süre içerisinde halledebilir. Listede yer alan kırık ve bozuk linkleri toplar. Bu liste üzerinden düzenleme ve silme ile eylemleri gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca her bir problem saptamasında size e-posta üstünden bildirim gelir.

W3 Total Cache

Web siteniz ne kadar süratli yüklenirse o denli yüksek sıralamaya sahip olacaktır. Çoğu kullanıcı bunu görmezden gelmektedir. W3 Total Cache internet sitenizin önbellek işlemleri, CDN entegrasyonu gibi durumlarla ilgilenir. Sonuç olarak sunucuya ve veritabanına yollanan veri sayısı azalır ve internet sitenizin yüklenme süresi de aynı oranda hızlanır.

Google XML Sitemaps

Bu WordPress SEO eklentisi internet siteniz için otomatik olarak XML site haritaları yaratır ve her defasında güncellendiklerinde arama motorlarını bilgilendirir. Diğer bir deyişle WordPress sitenizin daha kolay bir şekilde bulunması için sayfaların yapısını değiştirir. Bu eklenti büyük internet siteleri ve yeni siteler için Google tarafından önerilmektedir. Bütün internet siteleri bu eklentiden yarar görür. Üstelik bu WordPress SEO eklentisi internet sitenizi de yavaşlatmaz.

SEO Optimized Image

Görseller içeriklerinizi daha entresan kılabilir ve ziyaretçi etkileşimini artırır. Bu WordPress SEO eklentisi var olan ve bununla beraber yeni güncellenmiş tüm görselleri otomatik olarak güncelleyecektir. İlave veri tabanı girdileri yaratmaz, böylelikle WordPress sitenizi yavaşlatmaz. Daha hızlı bir site deneyimi için eklentiyi Smush Image Compression and Optimization ile beraber kullanabilirsiniz.

WPtouch Mobile Plugin

Birçok kişi internete mobil cihazlardan erişim sağlar. Bu yüzden internet sitenize küçük ekranlardan erişildiğinde güvenli olmanız gerekir. WPtouch Mobile Plugin WordPress siteye tema eklemeye izin verir. Yönetici paneliyle herhangi bir kod değişikliğinde bulunmadan ayarları özelleştirebilmeniz mümkündür. Daha da önemli detaylardan birisi ise Google’ın bu eklentiyi önermesidir.

AddThis

Siteden hemen çıkma payı ne kadar yüksekse, Google’da sıralamanız o denli düşük olacaktır. Peki ziyaretçilerin WordPress sitenizde kalmasını nasıl sağlayabilirsiniz? AddThis ilgili içerik önerme konusunda da oldukça başarılıdır. AddThis kullanıcıların yazıyla ilgili tavsiyeler eklemesine de izin verir. Üstelik, bu eklenti şablonlarının piyasada en çok tercih edilen şablonlar arasında yer aldığını söyleyebilmek mümkündür.

0 Shares:
Benzer İçerikler