Daha fazla trafik dönüşümü için etkili 5 SEO ipucu

SEO, müşterileri web sitenize çekmenin en etkili yollarından biridir. İyi bir içerikle harmanlanmış anahtar kelimeler uzun vadeli kalıcı sonuçlar sağlayabilir.

Bir işletme sahibi olmak, her konu hakkında bilgi sahibi olmayı ve işletmeniz hakkınızda yazılmış her şeyi okumayı gerektirir. Ancak ilk önceliğiniz daima yeni satışlar oluşturmak olmalıdır. 

SEO, müşterileri web sitenize çekmenin en etkili yollarından biridir. İyi bir içerikle harmanlanmış anahtar kelimeler ve arama kümeleri, işletmeniz için uzun vadeli kalıcı sonuçlar sağlayabilir.

Elbette SEO bundan daha karmaşık bir süreçtir ve birden çok değişkeni dikkate almayı gerektirir. İçeriğinizi uygun şekilde optimize etmek için, öncelikle kullanıcılarınızın nasıl arama yaptığını bilmeniz gerekir. Bu işlem doğru şekilde yapıldığı takdirde, çok verimli sonuçlar elde etmek mümkündür.

Arama sorgusu davranışlarını anlamak

İçerik stratejinizi oluştururken kullanıcılarınızı ve onların arama modellerini anlamanız çok önemlidir. İçeriğinizi bu unsurlara göre optimize etmek, arama sonuçlarında daha üst sıralara çıkmanızı sağlayacaktır.

Buna ek olarak, kullanıcıların arama yaparken yerel sonuçlar elde etmeyi bekledikleri gözlemlenmiştir. Dolayısıyla, web sitelerini yerel nitelikte aramalar için optimize etmeye çalışan küçük işletme sahipleri daha yüksek bir sıralama elde etme şansına sahiptir.

  • “En iyi” sözcüğünü içeren aramalar, son iki yıl içinde mobil cihazlarda %80 oranında artış göstermiştir. (Kaynak: Think with Google)
  • Google Haritalar üzerinde kullanıcılar tarafından paylaşılan 300 milyon fotoğraf bulunmaktadır. (Kaynak: Google)

Hemen şimdi uygulayabileceğiniz 6 işe yarar SEO ipucu:

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO), işletmenizin ihtiyaç duyduğu çıkışı yapmasını sağlayabilir ve bu oldukça ciddiye almanız gereken bir şeydir. Çoğu işletmenin çevrimiçi bir şekilde çalıştığı günümüzde, doğru hedef kitleyi web sitenize çekmek ve bu kitlenin sizinle bağlantı kurmasını sağlamak zorunludur.

Peki, bunu en iyi şekilde nasıl başarabilirsiniz? Pek çok kişi, SEO tekniklerinin doğru anahtar sözcükleri ve sık aranan kelime gruplarını kullanmaktan ibaret olduğunu düşünür. Her ne kadar bunları yapmak önemli olsa da, SEO teknikleri bunlardan ibaret değildir: Aşağıda, işletmelerin çoğunlukla gözünden kaçan en faydalı SEO ipuçlarından bazılarını görebilirsiniz.

Etkili SEO İpuçları

Sonuç

Bu SEO ipuçlarından bazılarını uygulayarak siteniz için tatmin edici bir sıralama elde edebilirsiniz. Ancak daima Google’nin SEO uygulama yönergelerini takip ettiğinizden emin olun.

[zombify_post]
0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler
Devamını Oku

E-Ticaret Siteleri için 5 Öneri

E-Ticaret sektörü gün geçtikçe büyümektedir. Kullanıcılar artık pek çok ihtiyaçlarını internet üzerinden sipariş etmektedir. E-Ticaretin kullanımının artmasındaki en…