CSR Sertifikası Nedir? Nasıl Hazırlanır?

CSR Sertifikası Nedir

CSR sertifikası nedir? Son derece yaygın bir şekilde tercih edilen ve günümüzde birçok web sayfası için kullanılan bir sertifikadır. Açılımı Certificate Signing Request şeklindedir. Esasında bir dizi koddan oluşmaktadır ve bir güvenlik sertifikası isteğidir. CSR aracılığı ile tüm güvenlik sertifikalarında geçerli olacak şekilde istek hazırlayabilirsiniz. Bu sayede web siteniz için genel geçer bir dille güvenlik sertifikası toplayabilmeniz mümkün olacaktır. CSR, web sunucunuz tarafından üretilmektedir. CSR içerisinde SSL sertifikasını kullanacağınız web sitesine ve sunucuya ait çeşitli bilgiler yer almaktadır. Bu bilgiler aracılığı ile kolayca doğrulama ve tespit işlemleri gerçekleştirilir ve sertifikalandırılmanız daha hızlı ve kolay bir hale gelir. En önemli özelliği standartlaştırılmış bir istek olmasıdır ve buna bağlı olarak geçerlilik alanının geniş olmasıdır.

CSR Sertifikası Nedir?

Bir web sitesi sahibi için güvenilir olmak son derece önemlidir. İnternet dünyasında da güvenlik, ancak sertifikalarla belirlenebilmektedir. Dolayısıyla sertifika sahibi olmak kritik öneme sahip bir durumdur. İnternet dünyası içerisinde kullanıcı da olsanız webmaster da olsanız güvenlik ve sertifikalandırma oldukça kritiktir. CSR Sertifikası Nedir diyecek olursak kısaca kendinizi garanti altına almayı kolaylaştırabilirsiniz. Elbette sertifikalar sizi tehlikelerden %100 korumaz fakat seçenekleri daraltmak için oldukça iyi bir yöntemdir. Özelikle basit kullanıcı adını verdiğimiz orta veya az bilgiye sahip internet kullanıcıları için bu şekilde kolay ayırt edilebilen yöntemler kullanmak oldukça faydalı olacaktır. Unutmayın ki web sitenizi ziyaret eden kişilerin çoğunluğunu bu basit kullanıcılar oluşturacaktır.

CSR Nasıl Hazırlanır

CSR Nasıl Hazırlanır?

CSR hazırlama işlemi sunucuya göre değişkenlik göstermektedir. cPanel, Apache, Nginx, Microsoft IIS 10 vb. gibi birçok farklı sunucu arasından hangisini kullanıyorsanız ona yönelik çalışma gerçekleştirmelisiniz. Örneğin cPanel için web sunucunuzda oturum açtıktan sonra cPanel yöneticisine giriş yapmanız gerekir. Sonrasında güvenlik kısmından SSLTLS seçeneğine tıklamalısınız. Sonrasında sertifika imzalama talepleri kısmında SSL sertifikası imzalama talebi oluştur seçeneğine tıklayınız. Yeni sertifika imzalama talebi oluştur kısmındaki alanları doğru bir şekilde doldurun ve en son oluştur butonuna tıklayın. En son aşama olarak da oluşturduğunuz CSR ile sertifika talebinde bulunmanız gerekmektedir. Eğer bütün işlemleri doğru bir şekilde yaptıysanız herhangi bir sorun çıkmayacaktır.

Temel mantık olarak yukarıda verdiğimiz örnek, tüm sunucular için benzer şekilde işlemektedir. Bu noktada dikkat etmeniz gereken kısım, CSR kodu oluşturma aşamasını eksiksiz bir şekilde tamamlamak olmalıdır. İşlerinizin daha kolay ve akıcı ilerlemesi için en baştan önleminizi alabilirsiniz. Müşteri memnuniyeti açısından tatmin edici hostinglerde bu işlemler çok daha hızlı ve pratik bir şekilde ilerlemektedir. Aynı zamanda web hosting firmaları kendi web siteleri üzerinde CSR oluşturma için gereken girdileri sağlamaktadırlar. Bu şekilde kullanıcı girişi yaparak rahatlıkla CSR oluşturabilirsiniz. Unutmayın ki sertifika sahibi olmanız uzun vadede web sitenizin sağlığı açısından oldukça gerekli bir işlemdir.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler