Belgesiz .COM.TR için Tarih Belli Oldu!

NIC.TR’nin yerini TRABİS’e bırakmasıyla birlikte, sadece belge ibraz edilerek alınabilen .COM.TR, .NET.TR ve .ORG.TR uzantılı domainler, belge ibraz etmeye gerek kalmadan kaydedilebilecek. Bu yeni sistemle birlikte, kaydedilmeye müsait domainler anında alınabilecek.

Bir süredir TRABİS’in devreye alınacağı tarih merakla bekleniyordu. Özellikle ön sipariş talebinde bulunan domain sahipleri, belgesiz com.tr, net.tr ve .org.tr taleplerinin ne zaman işleme alınacağını araştırıyorlardı. Beklenen tarih açıklandı: 14 Eylül 2022 tarihi itibariyle genel kayıt dönemi başlıyor!

Natro Ön Sipariş Sistemi sayesinde, 14 Eylül 2022 tarihine kadar ön sipariş talebinde bulunabilir, herkesten önce hayalinizdeki .TR uzantılı domainleri belge ibraz etmeden satın alabilirsiniz. Eğer ön sipariş talebinde bulunduysanız, 14 Eylül’de sistemin açıldığı ilk saniyelerde Natro Ön Sipariş Sistemi herkesten önce kayıt işlemini gerçekleştirmeye çalışacaktır. Olumsuz sonuçlanan ön sipariş taleplerinin de ücretleri tamamen iade edilecektir.

Natro Ön Sipariş Sistemi Nasıl Çalışır?

Büyük bir başarı oranına sahip gelişmiş Natro Ön Sipariş Sistemi, belgesiz genel kayıt süreci başlamadan önce verilmiş olan .COM.TR, .NET.TR ve .ORG.TR domain siparişi için, belgesiz genel kaydın başladığı ilk saniyeler içinde yüzlerce kayıt sorgusu yapar ve topladığı bütün domain siparişlerinin aynı anda kaydedilmesine odaklanır. 

belgesiz .com.tr

Natro Ön Sipariş Sistemi nasıl çalışıyor?

  • İlk olarak, ilgili anahtar kelimeler domain sorgulama aracına yazılarak uygunluk durumu kontrol edilir.
  • Sadece .COM.TR, .NET.TR ve .ORG.TR için belgesiz alan adı ön siparişi verilebilir.
  • Hızlı bir şekilde ön sipariş verilebilmesi için temel birkaç alan adı sahiplik bilgileri doldurulur ve direkt ödeme yapılarak ön sipariş verilir.
  • Ön sipariş alındıktan sonra, müşteriler genel kayıt dönemi başlayana kadar alan adı sahiplik bilgilerini eksiksiz ve doğru olacak şekilde güncellemelidir.
  • Alan adı sahibi bireysel başvuru yapıyorsa, ad-soyad, TCKN ya da YKN; tüzel kişi ise unvan/kuruluş adı, vergi numarası bilgilerini eksiksiz ve doğru girmesi zorunludur.
  • Alan adı sahiplik bilgileri genel kayıt başlayana kadar güncellenebilir. Ancak genel kayıt dönemi başladıktan sonra sahiplik bilgilerini değiştirmek bazı şartlara tabiidir.
  • Bütün ön sipariş başvuruları sadece 1 yıllık kaydedilir ve sadece 1,99$’a tahsis edilir.

Adım adım ön sipariş nasıl oluşturulur, Natro Ön Sipariş Sistemi nasıl kullanılır, öğrenmek için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Belgesiz .com.tr, .net.tr ve .org.tr alma sürecinde takip edilmesi gereken alan adı yaşam döngüsü bulunuyor. Diğer domain uzantılarından ayrı olarak, belgesiz domainler için farklı bir yaşam döngüsü izleniyor.

Belgesiz domainler için alan adı yaşam döngüsü:

TRABİS döneminde .com.tr, .net.tr ve .org.tr alan adlarının belgesiz olarak alınırken; “.av.tr”, “.bel.tr”, “.dr.tr”, “.edu.tr”, “.gov.tr”, “.k12.tr”, “.kep.tr”, “.pol.tr”, ve “.tsk.tr” gibi alan adları yine belirli evraklar ile alınmaya devam edecek.

Jenerik Domain Fırsatları .NET.TR ve .ORG.TR’de!

Dünya genelinde en çok tercih edilen domain uzantısı .COM’dur. Ancak aynı domainden sadece bir tane kaydedilebildiği için, boş alan adı bulabilmek çok zordur. Bu nedenle de en jenerik domain fırsatları için .net.tr ve .org.tr uzantılı alan adlarını tercih edebilirsiniz. Genel kayıt dönemi başlamadan önce aklınızdaki domainleri Natro Ön Sipariş Sistemi’nde sorgulayın!

Jenerik domain fırsatları:

Belgesiz .COM.TR talebi oluşturmak için hemen tıklayın: https://www.natro.com/domain-sorgulama/com-tr-domain-kayit

Belgeli Kaydedilen .TR Uzantılı Alan Adlarında Değişiklik Olacak mı?

14 Eylül 2022 tarihine kadar, aklınızdaki alan adını isterseniz belgeli kaydedebilir, isterseniz de ön sipariş talebi oluşturabilirsiniz. İlgili tarihe kadar belgeli kaydedilen domainlerde herhangi bir değişiklik yapılmadan, aynı şekilde alan adının kullanılmasına devam edilecektir.

Jenerik domain fırsatlarını kaçırmamak için herkesten önce ön sipariş talebini oluşturmaya hemen başlayın!

“İşletmeler .TR Uzantılı Domain Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?” incelemek için buradaki blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

0 Shares:
Benzer İçerikler