Alan Adı Almak Artık Çok Kolay!

İnternet âleminde ben de olmak istiyorum diyorsanız işte en kolay yoluyla alan adı ve hosting alma işlemleri…

Önce bir alan adınız olması gerekiyor. İnsanlar sizi nasıl bulacak? Tabii ki alan adınızla. Bir de bu alan adınızı barındıracağınız bir hosting’e ihtiyacınız var.

Nasıl bir isim seçeceğinize karar vermek alan adı almanın en zor kısmı diyebiliriz. İsim olarak ne seçeceksiniz? Şayet kendi ad-soyadınızı seçmeyecekseniz, dikkat çekici ve akılda kalıcı bir isim bulmanız önemli bir nokta. İsim bulduktan sonra Natro’nun web sitesine girip kısa bir üye kaydından sonra yolculuk başlıyor, hazır mısınız?

Diyelim aklınıza birkaç alternati isim geldi. Bu isimlerin daha önce alınmış olma ihtimali de var elbette. Bu yüzden bir sorgulama yapmanız gerekiyor. Bu sorgulamayı Natro’nun ana sayfasındaki Alan Adı’na tıkladığınızda gerçekleştirebiliyorsunuz. Ben birkaç denemeden sonra sonunda istediğim bir alan adı buldum! İsmi bulduktan sonra uzantısında ne olmak istediğinize karar vermelisiniz. Örneğin sadece .com almak yerine geri kalan .net, .org uzantılarını da almanızı tavsiye ederim.

bibikarmisin.com ismi çok yaratıcı olmasa da dikkat çekici olduğu için alan adımı bu isimle almaya karar veriyorum. Bu ilk aşamaydı. İkinci aşamaya geçtiğinizde sorguladığınız adın ‘müsait’ olduğunu görünce devam edebilirsiniz. Turuncu ‘Satın al’ kutucuğunu tıkladıktan sonra karşınıza alternatif hosting planlar çıkıyor: Kişisel, Kurumsal ve Kurumsal Pro Plan olmak üzere üç alternatif hosting paketi mevcut.

Şayet benim gibi kişisel bir girişimse 22 $ olan kişisel hosting paketinin içerisinde yer alan hizmetleri görebilirsiniz. Alan adı alırken ihtiyacınız olan bir detay daha var: Hosting. Eğer hosting paketine de ihtiyacınız varsa size uygun hosting paketini bu adımda seçebilir veya sadece domain almak için işleme devam edebilirsiniz.

Ve son kez ‘Satın al’ dedikten sonra ödeme yapacağınız şekli seçiyorsunuz. Banka havalesini tercih edip hemen internet üzerinden ödemenizi yaptıktan sonra işte istediğiniz alan adı sizin! Şimdi tasarımını kurcalama vakti…

Yeni alan adınız hayırlı olsun!

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler
Devamını Oku

Hosting Nedir?

Bu İçerikte Bahsedilen Konular Hide Hosting Ne İşe Yarar?Hosting Seçenekleri Nelerdir?1. İşletim Sistemine Göre HostinglerDiğer Hosting ÇeşitleriHosting Nasıl…