AdSense Nedir? AdS Üzerinden Nasıl Para Kazanılır?

Web sitenize gelen trafikten para kazanmanın çeşitli yolları vardır. Para kazanmanıza yardımcı olabilecek reklam sistemlerinin en popüleri Google AdSense olarak ön plana çıkmaktadır. Google tarafından 2003 yılının ortalarında tanıtılan bu reklam programı şu anda internette en çok bilinen programlar arasında bulunmaktadır. Webmasterlar ve site sahipleri trafiklerinden para kazanmak için AdSense’i tercih etmektedir. Peki Google AdSense nedir? Google AdSense para kazanma adımları nelerdir?

Google AdSense web sitelerinin reklamlardan para kazanması için popüler bir yoldur. Google’a tıklama veya gösterim başına ödeme yapılır. Bu gelirin belli bir yüzdesi AdSense yayıncılarıyla pay edilir. Google AdSense, 2003 yılında tanıtıldığında reklamcılık sahnesine hakim olan grafik içeriğin aksine düz metin yoluyla reklamlar sunar.

2003 yılında başlatılan AdS, web sitelerinin ve YouTuber’ların para kazanmak için sitelerinde veya kanallarında üçüncü taraf reklamları barındırmasına olanak tanıyan Google’ın reklam programı olarak popülerlik kazanmıştır. AdS 1,2 milyondan fazla web sitesi tarafından kullanılmaktadır. Google her yıl web sitesi sahiplerine yaklaşık 10 milyar dolar ödemektedir.

Google AdSense Avantajları Nelerdir?

AdSense’e kaydolurken herhangi bir ücret ödemezsiniz. Başlamak için yalnızca bir Google hesabına, bir telefona ve bir adrese ihtiyacınız vardır. AdSense’i kurmak basittir: Web sitenizi AdSense’e bağlamak için bazı kodlar yüklemeniz yeterlidir; Google, hem masaüstü hem de mobil sürümler için reklamları ölçeklendirmekle ilgilenecektir. AdS ile web sitenizden para kazanabilirsiniz. İçeriğinizden para kazanmak, AdSense’in en belirgin avantajlarından biridir.

AdS çok çeşitli reklam verenlerle çalışır ve hedef kitlenize ve içeriğinize uygun reklam içeriğini seçmenize ve görüntülemenize olanak tanır. AdS ile çeşitli reklam biçimleri kullanılabilir. Çeşitli reklam boyutlarında metin, resim, HTML ve video reklamlara izin verilir. Çeşitli reklam türleri arasından seçim yapabilir ve bu reklamların görüneceği web sitesinin sahibi olduğunuz için gelir getirecek olanları seçebilirsiniz.

AdSense güvenlik ve şeffaflık sunar. Google, reklam veren ve web sitesi sahibi arasında bir aracı görevi görerek her ikisine de şeffaflık sağlar. Google Analytics hesabınızda önemli ölçümleri takip edebilirsiniz.

Google Adsense, kullanıcının sayfaya veya web sitesine bağlı kalmasını sağlayan arama seçenekleri de sunar. Bu araç tamamen reklama tıklama almakla ilgilidir. Ayrıca bu arama seçeneği sayesinde birden fazla tıklama elde edebilirsiniz.

Adsense’i gerçekten faydalı kılan diğer özelliklerden biri de çeşitli sitelerdeki reklamlarınızı yönetebilmenizdir. Bir Adsense hesabı, birden fazla farklı web sitesindeki reklamları karşılamanıza yardımcı olabilir. Google Adsense, web sitesinin izleme sürecini gerçekten kolaylaştırır.

Google Adsense karmaşık teknik süreçler hakkında bilgi sahibi olmanızı gerektirmez. Herkes kolaylıkla kullanabilir. Ayrıca, bilgisayarlar hakkında en ufak bir bilgiye sahip olan herkes birkaç dakika içinde nasıl kullanılacağını öğrenebilir.

Diğer birçok hizmetin aksine, Google Adsense alakalı ve önemli olan reklamı seçer ve sonunda kullanıcıya reklamı sunar.

Hem kullanıcılar hem de web sitesi sahipleri iyi bir web tasarımı için can atmaktadır. Google Adsense, sağladığı reklamlarla büyük ölçüde özelleştirmeye izin verir. Google Adsense’e başlamak herkes için son derece kolaydır. Google Adsense’i çalıştırmak için gerçekten zor kodlar öğrenmek zorunda değilsiniz.

Ayrıca, kullanıcıların arama sonuçlarına ve RSS beslemelerine reklam yerleştirerek basit web taramasının ötesine geçmelerine olanak tanır. Bu, kullanıcıların gezinmeleri için bir amacı olan ziyaretçileri hedeflemelerini sağlar ki bu da ayrıca önemlidir. Google Adsense hiç zaman yatırımı gerektirmez. Herkes bunu yarı zamanlı bir hizmet veya iş olarak kolayca yönetebilir. Google Adsense’in en iyi yanı tamamen ücretsiz olmasıdır. Ayrıca, bunun kayıt süreci zor değildir ve bununla iyi miktarda para kazanabilirsiniz.

AdSense Nasıl Çalışır?

AdSense’i kullanmaya başlamak çok kolaydır. Bir hesap oluşturduktan sonra sayfalarınıza bazı kodlar ekleyin. Bunu takiben Google, web sitenizin içeriğiyle ilgili olan veya önceki aramalarına göre web sitenizi ziyaret edenlerin ilgisini çeken reklamlar gösterecektir. Tıklama başına maliyet ve gelir paylaşımı, AdSense tarafından kullanılan iki modeldir. Site ziyaretçileri reklamları tıkladığında ödeme alırsınız. Web siteniz ne kadar çok ziyaretçi alırsa, reklamların tıklanması için o kadar çok fırsat olur.

Önceden, her sayfada yalnızca üç AdSense reklam noktası olabiliyordu. Bugün herhangi bir kısıtlama yok. Ancak, kullanıcılarınızın sayfanızla nasıl etkileşime gireceğini göz önünde bulundurun ve sayfayı reklamlarla aşırı kalabalıklaştırmaktan kaçının.

İlk adım olarak Google AdSense web sitesinde bir hesap oluşturun. AdSense hesabınız, Gmail, YouTube ve diğer Google hizmetlerine erişmek için kullandığınız bir Google Hesabına bağlıdır. Google, sizi program için onaylamadan önce web sitenizin AdSense kurallarına uygun olduğunu doğrulamalıdır. Bir sonraki adımda web sitenize AdSense kodu eklemeniz gerekir.

Google AdSense Hesabı Nasıl Açılır?

Aşağıda göreceğimiz gibi bu çok önemli bir adımdır, çünkü başvurunuzun onaylanmayabileceği durumlar vardır.

AdSense reklamları, varsayılan olarak gizlenmiş olsalar da, bu aşamada veya tam onay alana kadar web sitenizde görüntülenmez. Başvurunuz onaylandığı takdirde reklamlar görünecektir. Tıklamalar için ödeme almaya başlayabilirsiniz.

AdSense yayıncısı olarak onaylandıktan sonra programı istediğiniz web sitesinde kullanabileceğinizi unutmayın. Ay sonunda ve minimum 100 dolar eşiğine ulaştığınızda ödeme alabilmek için, başvuru sürecinin son ve nihai adımı olarak ödeme bilgilerinizi göndermeniz gerekir.

Adsense’ten bir ücret almadan önce Google size onay kodu içeren bir zarf gönderecek ve böylelikle e-posta adresinizi doğrulayacaktır. Bu nedenle posta adresiniz için gönderdiğiniz bilgilerin doğru olduğundan emin olun. Reklamların ne zaman ve nerede gösterileceğine Google’ın karar vermesine izin verebilir veya kesin konumları siz belirleyebilirsiniz.

Google AdSense için Gerekli Kriterler Nelerdir?

Öncelikle içeriğinizin yüksek kalitede olması, öne çıkması ve okuyucuları çekmesi gerekir. Yalnızca 18 yaşını geçmiş olan kullanıcıların başvuruları kabul edilir. Blogger, YouTube veya başka bir AdSense barındırma ortağı gibi bir hizmet kullanıyorsanız barındırılan bir AdSense hesabı açma seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Lütfen uygunluk koşullarının karşılanması gerektiğini unutmayın. Blogunuz veya kanalınız AdSense’ten para kazanma için onaylandıktan sonra AdSense hesabınızı oluşturabilir ve bu ürünlere bağlayabilirsiniz.

İçerik Pazarlaması Yaparak AdSense Geliri Elde Edebilir miyim?

Eğer bir blogunuz ya da web siteniz varsa veya kurmak istiyorsanız, bundan para kazanmak için hiçbir zaman geç değildir. Bir blogdan para kazanmanın çeşitli yolları vardır. Bir blog yayıncısı olarak, çevrimiçi materyalinizden tutarlı bir gelir elde etmek için AdSense’i tercih edebilirsiniz. Reklam şirketleri kitlenize ulaşmak için harcama yapmaya hazırdır.

Hazır web sitesi tasarımlarıyla sitenizi oluşturmak için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Büyük bir okuyucu kitlesine sahip bir gazetenin reklam verenlerden daha fazla ücret almasına benzer şekilde, siteniz ve içeriğiniz popülerlik kazandıkça daha fazla para kazanabilirsiniz. Sizin adınıza reklam alanı satmak için Google AdSense gibi bir reklam ağını da kullanabilirsiniz.

AdSense, sitenizin belirli bir sayfasında görüntülenen bilgilerle ilgili reklamlar görüntüleyerek para kazanmanıza yardımcı olur. Birçok pazarlamacı, blogunuzun içeriğine ve izleyicilere uygun çevrimiçi reklam yayınlama kapasiteniz varsa reklam alanınız için en yüksek fiyatı ödemeye isteklidir.

Google AdSense’ten Nasıl Para Kazanılır?

Reklamverenlerden tıklama başına ücret alınır. Site sahipleri Google’ın kârının bir kısmını alır. Site sahipleri, AdSense içerikli görüntülü reklamlardan elde edilen paranın %68’ini almaktadır. Buna karşılık, gelirin %51’i arama için AdSense tarafından site sahiplerine dağıtılır.

Site sahibine ödenen kesin komisyon, rekabet düzeyi ve pazardaki ortalama tıklama başına maliyet dahil olmak üzere bir dizi değişkene bağlıdır. Bir site sahibi genellikle tıklama başına 3 dolardan daha az bir komisyon alır. Her konunun bir potansiyel geliri vardır.

Web sitenizdeki reklam tıklamalarının sayısını doğal olmalıdır. Web sitesi sahipleri, kullanıcıları reklamlara tıklamaya ikna etmemelidir. AdSense Program Politikaları bu kuralları ele alır. Reklamlarınıza yapılan şüpheli tıklamalar nedeniyle hesabınız devre dışı bırakılabilir ve AdSense’i bir daha kullanamazsınız. Google’ın Web Yöneticisi Yönergelerine uymalısınız. Bunlar, web sitenizin tüm düzenlemelere uygun olmasını sağlamak için genel en iyi uygulamalardır.

Web siteniz daha fazla ziyaretçi aldığında reklamlarınıza tıklanma şansınız artar. Hedef kitleniz için faydalı içerikler yayınlamak, web sitesi trafiğini artırmak için en iyi stratejidir. Mobil cihazların tüm internet trafiğinin %52’sini oluşturduğunu biliyor muydunuz? Web sitenizde bu kullanıcılara hitap edildiğinden emin olun. Bir mobil cihazdan görüntülendiğinde web sitenizde uygun reklam boyutlarının görünmesi için reklamlarınızın da duyarlı olması gerekir.

AdSense Gelirleri Vergiye Tabi midir?

Google AdSense ne kadar kazandırır sorusunun cevabını merak eden kullanıcılar vergiye tabi olup olmadığını da sorgulamaktadır. AdSense sisteminden elde edilen gelir sürekli ise vergiye tabi olmaktadır. Arızi şekilde kazanılan gelirler vergiye tabi tutulmaz. Yani sürekli olarak AdSense kazancı elde etmiyorsanız vergi ödemenize gerek yoktur. AdSense vergi ilişkisi süreklilikle ilgilidir.

AdSense Üzerinden Tıklama Başına Ortalama Ne Kadar Para Kazanırım?

Aldığınız her 1000 gösterim için beklenen gelirleriniz bin gösterim başına gelir (BGBG) olarak ifade edilir. BGBG, tahmini kazancınızın aldığınız sayfa görüntüleme, gösterim veya sorgu sayısına bölünmesi ve 1000 ile çarpılmasıdır. Formülü ise şu şekildedir;

  • BGBG = (Tahmini kazanç / Sayfa görüntüleme sayısı) * 1000
0 Shares:
Benzer İçerikler