Acronis Nedir? Acronis ile Veri Yedekleme

Günümüzde cep telefonu ile fotoğraf ve video çekme alışkanlığı arttı. Hepimiz yaşadığımız anıları belgelemeye başladık. Öyle çok fotoğraf ve video oluşturmaya başladık ki, bu dosyaları güvenle saklayacak depo ihtiyacımız her geçen gün arttı. Güvenli bir şekilde önemli verilerimizi nerede saklamalıyız? İşte tam da bu sorunu ortadan kaldıracak bir çözüm: Acrosis.

Singapur menşeli, yirmiye yakın ülkede hizmet veren Acronis, çözüm odaklı güvenli bir veri depolama yazılımıdır. 6 milyon ev kullanıcısına ve yaklaşık 600 bin işletmeye, 2003 yılından bu yana veri koruma hizmetini veriyor. Acronis, bulut, fiziksel, sanal ve mobil platformlarda kullanıcılarına, yedekleme yazılımı, dosya paylaşımı, depolama yönetimi ve sistem dağıtımı gibi hizmetler sunuyor. Bununla da kalmıyor, içeriğinde bulunan gerçek zamanlı antivirüs programı ile depo alanındaki tüm dosyaları en iyi şekilde koruyor. 

Acronis True Image deponuzda bulunan gizli dosyalar dahil tüm veriler üzerinde yapılan değişiklikleri gerçek zamanlı olarak yakalayarak güvenli bir şekilde saklıyor. Geri yükleme işlemini ise çok basit ve de hızlı bir şekilde yapabiliyor. Acronis True Image her geçen gün artan siber saldırılara karşı içeriğinde bulunan yapay zeka sayesinde anında koruma sağlayabiliyor. 

Acronis True Image ile dosyalarınızı mobil cihazlarda siber saldırılara güvenli bir şekilde depolayabiliyorsunuz. Uçtan uca şifreleme özelliği ile tam koruma sağlayabiliyorsunuz. Yedeklediğiniz tüm verileri de dilediğiniz zaman hızlıca geri yükleyebiliyorsunuz. 

Acronis True Image kolay kurulum sayesinde tam bir kullanıcı dostu. Ev kullanıcılarının rahatlıkla mobil cihazlarına ve bilgisayarlarına basit yönergeleri izleyerek kısa sürede kurabileceği bir yazılım. Kurulum ve ilk yedekleme işlemi yaparken çözüm bulamadığınız sorunlar için online veri hizmeti kullanıcıya büyük bir kolaylık sağlıyor. Bunun yanı sıra çevrimiçi olmasanız dahi kullanım klavuzuna rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz.

Siber saldırılara karşı gerçek zamanlı bir güvenlik kalkanı bulunan Acronis, henüz dolaşıma yeni girmiş kötü amaçlı yazılımları da kolaylıkla yakalayabiliyor. Bu özelliği sayesinde verileriniz güvenli bir şekilde koruma altına alınmış oluyor.

Casus yazılım, dolandırıcılık, sahte haber ve reklam ile kimlik avı tehditlerini içeriğinde bulunduran kötü amaçlı web sitelerini, en iyi şekilde filtreliyor. Otomatik olarak engellediği zararlı URLlerin bir daha önünüze çıkmasına engel oluyor. 

Pandemi dönemiyle birlikte uzaktan çalışma yöntemi hayatımıza yerleşti. Video konferans programları hemen hemen bütün mobil cihaz ve bilgisayarlarda bulunuyor. Siber korsanlar, video konferans programlarının içine gizlenip kullanıcıya zarar vermeye başladılar. Acronis, bu tehditleri de hızlı bir şekilde ortadan kaldırabilecek özelliklere sahip.

Basit ancak işlevsel açıdan güçlü bir kontrol paneline sahip olan Acronis, tüm güvenlik taramalarını kolayca yapmanıza olanak sağlıyor. Karantinaya alınan verileri yönetmeniz de çok kolay. Karantina altındaki tüm veri dosyalarının durumlarını bir grafik halinde de görebiliyorsunuz. 

Acronis True Image Özellikleri Nelerdir?

Acronis True Image diğer özelliklerini şöyle sıralayabiliriz:

  • CPU yük dengeleme özelliği ile virüs taraması yaparken aşırı yüklenmeyi ortadan kaldırıp bilgisayarınızdaki işlemleri aksatmadan yapabilirsiniz.
  • Veri tabanındaki güncellemeleri her 5 dakikada bir yapabiliyor. Bu özelliği ise İmza bazlı analiz sistemi sayesinde gerçekleştirebiliyor. 
  • Güvenlik işlemlerini istediğiniz zaman durdurulabilir ve bilgisayar üzerindeki çalışmanızı aksatmayacak şekilde zaman programlaması yapabilirsiniz. 
  • Tüm Windows işletim sistemleri ile uyumlu bir şekilde sorunsuzca çalışabiliyor. 
  • Dışlama listelerini kontrol altında tutup, olası tehditleri karantinaya taşıyarak, onaylı tüm programların kesintisiz çalışmasına olanak veriyor.
  • Yedekleme sürecinde herhangi bir sebepten dolayı kesinti meydana gelirse, yedekleme işlemi tekrar başladığında, kesintiye uğradığı noktadan çalışmaya başlıyor.
  • Böylelikle hem zamandan kazanç sağlıyor hem depo alanında gereksiz yer kaplanmasını önlüyor. 
  • Tibx arşivlerinin başlanması, taşınması ve yeniden isimlendirilmesi özelliği avantaj sağlıyor. 
  • Tibx arşivlerinin vhd biçimine dönüştürülmesi özelliği bulunuyor.

Dosyalarınızı Acronis bulut hesabına bir ağ cihazına veya ftp sitesine yedekleyebilirsiniz. Yüksek güvenlik için yedeklediğiniz dosyaları şifreleyebilirsiniz. Dosyalarınızın üçüncü şahıslar tarafından üzerinde değişiklik yapılması endişesi taşıyorsanız blockchain teknolojisi sayesinde resmi bir telif hakkı oluşturabilirsiniz. 

Kurulumu son derece basit olan Acronis True Image kullanıcısına iki ayrı güvenlik paketi sunuyor. Gelişmiş ve Premium aboneleri gerçek zamanlı antivirüs korumasından faydalanabiliyorlar. Standart ve Essential aboneleri ise 90 gün boyunca ücretsiz olarak antivirüs koruması avantajına sahip oluyorlar. 

Acronis ürünleri içeriğinde bulunan, kötü amaçlı yazılımlara karşı her zaman güncel olan güvenlik programı, uluslararası ödüllere sahiptir. 

Acronis Yazılımının Diğer Özellikleri

Yazılımın diğer önemli özelliklerini 3 başlık altında açıklayabiliriz.

1- Yüksek Hızda Kurtarma

Acronis yazılımı içerisinde bulunan ‘disk imaging’, bir sistem çökmesi halinde tüm veri dosyalarını bir kaç dakika içerisinde kurtarabilir. 

2- Veri Koruma

Acronis yazılımı, ‘disk clone’ adında önemli bir özelliğe sahip. Yeni bir kurulum yapmaya gerek duymadan eski diskteki veri dosyalarınızı hızlıca otomatik olarak kopyalayıp yeni diskinize aktarabilirsiniz. 

3- Yazılım Kurtarma Özelliği

Acronis, kullanıcılarına önemli bir avantaj sağlıyor. Try&Decine özelliği sayesinde yeni programları güvenli bir şekilde kurabiliyorsunuz. Şüphe duyduğunuz e-posta eklerini de güvenli bir şekilde açabiliyorsunuz. Bu riskli işlemler ayrı bir diskin özel bir kısmında gerçekleştiği için programlara ve diğer dosyalara zarar verme olasılığı tamamen ortadan kalkıyor. Yaptığınız değişiklikler uygun değilse tek bir tıkla işlemleri geri alabiliyorsunuz.

Acronis ile Veri Yedekleme Güven Veriyor

Kişisel bilgisayar kullanımı arttıkça, toplanan verilerin güvenli bir şekilde yedeklenmesi sorun teşkil etmeye başladı. Akıllı cep telefonu kullanıcılarının, güvenli depolama ihtiyaçları arttı. İş bilgisayarında verilerin güvenliğini sağlamak daha da önemli hale geldi. Mobil cihaz ve bilgisayar kullanımının artması ile paralel olarak, siber korsanlar her gün yeni bir kötü amaçlı yazılım üretmeye başladılar. Yapılan istatistikler gösteriyor ki, dünyada her gün 300.000’den fazla kötü amaçlı yazılım dolaşıma giriyor. Ve bilgisayarlara zarar veriyorlar. Kişisel verileri çalıyorlar ve tehdit amaçlı kullanıyorlar. 

Hard disk arızası, cihaz kullanım hataları ve istenmeyen kazalar ile birçok mobil cihaz ve bilgisayar hasara uğrayabiliyor. Öte yandan siber korsanların ve dolandırıcıların saldırıları ile veriler çalınabiliyor veya yok edilebiliyor. Önemli ölçüde maddi ve manevi zarara uğrayan kullanıcıların imdadına üstün özelliklere sahip Acronis yazılımı yetişiyor.

Gerçek zamanlı virüs taraması sağlayarak veri dosyalarını koruyabilen Acronis, aynı zamanda çok basit bir kurulama ve kontrol paneline sahip. Çevrimdışı çalışma ortamlarında dahi kurulum ve yedekleme klavuzu, hizmetini aksatmadan veriyor. 

Acronis True Image’ın Standart ve Essential paketlerine sahip olan kullanıcılar, 90 gün boyunca ücretsiz antivirüs programından faydalanabiliyorlar. Gelişmiş ve Premium paketleri ise gerçek zamanlı antivirüs hizmeti veriyor.

Veri tabanı yedekleme konusundaki farklı yaklaşımlar için diğer yazımızı da okuyabilirsiniz.

İstatistiklere göre; crack yazılım, ters proxy, lisanssız yazılım kullanan web siteleri, diğer web sitelerine kıyasla daha fazla risk altındadır. Ayrıca lisanssız panel kullanımı hukuki sonuçlar doğurur. Verilerinizi güvenle korumak için orijinal lisanslı yazılım kullanın ve hizmet aldığınız firmadan orijinal lisans kullandıklarına dair mutlaka kanıtlar isteyin.

0 Shares:
Benzer İçerikler