2022’de Organik Trafik Arttırmak İçin 12 Arama Motoru Optimizasyonu Önerisi

Bu başlıkta, 2022 yılı için hangi SEO eğilimlerinin önemli olduğunu bilerek, web sitenizi nasıl yükselteceğinizi ve daha fazla trafik alırken nasıl daha fazla müşteri çekeceğinizi öğreneceksiniz.

 1. Siteler Güvenli Olmalıdır

Kullanıcı güvenliği neredeyse SEO ile ilgili olmasa da, bir web sitesi kullanıcı rahatlığı için çok önemlidir. Kullanıcı web sayfasını ziyaret ederken kendini güvende hissetmezse, hemen ayrılması muhtemeldir. Ya da sitenizde “Güvenli Değil” uyarısı görüntülenirse, kullanıcı sayfadan ayrılmaya karar verebilir.

Sonuç olarak, sitenin güvensiz olduğuna inanan kullanıcılar genellikle siteyi bir bütün olarak terk ederler. Bu, sitenin organik arama listesindeki konumunu etkileyebilir.

Hemen SSL Sertifikası sahibi olmak için tıklayınız.

 2. Sitenizi Sesli Arama İçin Optimize Edin

Yenilikçi akıllı telefonlar ortaya çıkmadan önce, insanlar masaüstü bilgisayarlarındaki arama motoru pencerelerine yazarak kelimeleri aradılar. Anahtar kelimeler bu davranıştan kaynaklandı.

Mobil cihazların kullanımıyla birlikte, sesli aramalar İnternet kullanıcıları arasında popüler bir trend haline geliyor.

 3. Bir Bilgi Kaynağı Olarak Video

Sesli aramalar gittikçe daha popüler hale geldikçe, ‘nternet’teki videolar katlanarak artıyor.

Videonuza daha fazla kullanıcı çekmek için videoyu arama kullanıcıları için optimize etmeniz gerekir. Bunu yapmak için videonuzun açıklamasında ve başlığında uygun anahtar kelimeleri kullanın, böylece bu konuyla ilgilenen maksimum kişi sayısını kapsar.

4. Kullanıcılar Harika Bir Dijital Deneyim İstiyor

İçeriğiniz ne kadar iyi olursa olsun, web sayfanız hızlı yüklenmezse veya karmaşık bir kullanıcı arayüzüne sahipse, bu SEO için bir sorundur.

Birkaç saniye içinde yüklenmeyen web sayfaları kullanıcılar tarafından terk edildir. Hız, SEO dünyasında çok önemli bir faktördür. Aslında, sayfa yükleme süresinde 1 saniyelik bir gecikme bile işinize büyük zarar verebilir.

5. İçerik Uzunluğu Önemli

Çalışmalar, 2000 veya daha fazla kelimelik makalelere sahip sayfaların genellikle daha az kelimeli makalelere göre daha fazla okuyucu aldığını göstermiştir.

Ancak, çok sayıda kelime yeterli değildir. İçerik aynı zamanda kapsamlı ve tüm kullanıcı sorularını cevaplayacak ve yakından ilgili soruları cevaplayacak kadar zengin olmalıdır.

6. Daha İyi Sıralamalar İçin İçeriğinizi Optimize Edin

Etkilenen ancak ilk sayfanın altındaki anahtar kelimeler en önemli anahtar kelimelerdir. Arama konsolunun “Sorgular” bölümüne gidin ve son 90 gün içinde 100’den fazla gösterim ve 5-15 konumlu tüm anahtar kelimelerinizi bulun. Bunlar, daha hızlı trafik elde etmek için konumunuzu 1-3’e yükseltmek için optimize edebileceğiniz anahtar kelimelerdir.

7. Google Reklamları ve Arama Konsolu ile iletişim kurun

Google Ads’de “sağ üst köşedeki eki Araçları”nı tıklayın ve ardından “Bağlı Hesaplar” a gidin. Search Console bölümündeki Ayrıntılar düğmesini tıklayın. Şu anda, hesabınızın her iki ürüne de tam erişimi varsa, onlarla doğrudan iletişime geçebilirsiniz.

Veri akışını başlattıktan sonra, raporu Google Ads> Raporlar> Ücretli ve Organik bölümünde görüntüleyebilirsiniz. Bu rapor iki bakış açısı sunmaktadır:

  • Organik olarak derecelendirdiğiniz ancak reklamı yapmadığınız istekler: bunları ücretli anahtar kelimeler olarak eklemeniz gerekir.
  • Organik olarak sıralanmadığınız, ancak büyük miktarlarda ödeme yaptığınız talepler. Bu durumda, bu koşullar için organik sıralamanızı geliştirmek için SEO stratejinizi ayarlamayı düşünmelisiniz.

8. Kötü Çalışan Sayfalarınıza Dahili Geri Bağlantılar Alın

Sitenin trafiğinin ve potansiyel müşterilerin çoğu, toplam site içeriğinin küçük bir yüzdesini oluşturur. Bu sayfalarda, daha az popüler olan içeriğiniz için geri bağlantılar oluşturabilirsiniz. 2. ve 3. sayfalarda gösterilen içeriğe sahipseniz, popüler içeriğinizden dahili bağlantılar ekleyerek destek sağlayabilirsiniz.

9. Google Analytics

Bir siteniz varsa, SEO ve istatistik için birçok ücretsiz araç vardır. Google Analytics aracını kullanarak ziyaretçilerinizin sitenizde nasıl davrandığını görebilirsiniz.

Bu tamamen ücretsiz araçla, trafiğinizin nereden ve nasıl geldiğine bağlı olarak, ziyaretçilerinizin nerede ve ne kadar zaman geçirdiği hakkında çok sayıda veriye erişebilirsiniz.

10. Anahtar Kelime Araştırması

Organik trafik çekmenin en önemli yollarından biri insanlara aradıklarını sunmaktır. Bu nedenle, anahtar kelimeleri seçerken çok dikkatli olmalısınız. Hangi anahtar kelimenin arama sayısıyla eşleştiğini bilmeniz gerekir. Geniş arama hacmine sahip anahtar kelimeler seçmek, daha geniş bir kitleye ulaşmak anlamına gelir.

En doğru anahtar kelime bilgilerini almak için Ahrefs ve / veya Semrush araçlarını kullanabilirsiniz. Özellikle, Ahrefs aracının yedi günlük deneme sürümünü 7 $ karşılığında satın alabilirsiniz veya Semrush aracını 30 günlük bir demo ile kullanabilirsiniz.

11. Başlık Seçimi

Sitenize makale yazarken, makalenin başlığına dikkat etmelisiniz. Çünkü potansiyel ziyaretçiler sitenizi ve içeriğinizi görmeden önce adınızı ve kısa bir açıklama göreceklerdir. Yeterince harika veya teşvik edici bir başlık koymazsanız, içeriğiniz ne kadar yüksek olursa olsun tıklama almayabilirsiniz.

12. Kaliteli İçerik

Birçok kez “kaliteli içerik” ifadesini duymuş olabilirsiniz. Sitenizi ziyaret eden, sitenizde uzun süre kalan ve tekrar ziyaret eden ziyaretçiler gibi birçok faktör, içeriğin kalitesine bağlıdır. Aslında, derecelendirme durumunuzu doğrudan etkiler.

Okunabilirlik konusu da çok önemlidir. Ziyaretçilerinizin çoğunun bakacağı ilk şey sayfanızın görünümüdür. Sitenizdeki yazı tipleri, yazı tipi boyutu, sayfa yapısı ve mobil cihazlardaki görünüm gibi birçok faktöre dikkat etmeniz gerekir.  

Makale yazarken cümlelerin kısa tutulması faydalı olabilir. Açık ve akıcı cümleler her zaman daha fazla okunur.

0 Shares:
Benzer İçerikler
Devamını Oku

DNS nedir, nasıl çalışır?

Bu İçerikte Bahsedilen Konular DNS Nasıl çalışır?DNS İmleciKök SunucusuTLD SunucusuYetkili SunucuDNS Çözümleyicileri Nelerdir?Yetkili DNS ÇözümleyiciTekrarlı DNS ÇözümleyiciDNS Önbelleğe…