Yandex Mail’den Natro’ya Mail Taşıma Nasıl Yapılır?

Bu yazımızda sizlere, Yandex Mail’den Natro’ya mail taşıma nasıl yapılır, Yandex Mail yedeği nasıl alınır, detaylı ve adım adım açıklayacağız. Blog yazımızda açıkladığımız adımları takip ederek, Yandex Mail üzerinden kurumsal e-postalarınızı rahatlıkla taşıyabilirsiniz.

Neden Natro Maili Kullanmalısınız?

Türkiye lokasyonlu Natro XMail ile e-postalarınızı riske atmadan verilerinizi koruyabilirsiniz. Dünyada yaşanan hiçbir sorundan etkilenmeden, Türkiye lokasyonunda e-postalarınızı barındırabilir ve pek çok avantajdan faydalanabilirsiniz.

1. Disk Alanı

Web sitemizde yer alan Xmail Pro ve Xmail Kurumsal hesaplarla uzun süre boyunca iletilerinizi silmeden maillerinizi depolayabilirsiniz.

2. Adres Defteri

Kişi listesi özelliği ile alıcılarınızı unutmamak veya daha sonra kullanmak için mail adreslerini kolayca kaydedebilirsiniz.

3. Güvenli İletişim

Bütün mail hizmetlerinin içerisinde barınan anti-spam ve virüs koruması sayesinde güvenli bir şekilde mail alışverişi yapabilirsiniz.

4. Online Yönetim Paneli

Gelişmiş Türkçe ve İngilizce arayüz ile herhangi bir tarayıcı üzerinden kolayca maillerinizi yönetebilirsiniz.

5. Cihaz Desteği

Maillerinizi akıllı telefon, akıllı tablet ve bilgisayar gibi cihazlara çok kolay bir şekilde kurabilir ve kullanabilirsiniz.

6. IMAP/POP3/SMTP Desteği

Natro’da bulunan maillerinizi Ouylook, Apple Mail, Thunderbird gibi dilediğiniz programda tam uyumlu bir şekilde kullanabilirsiniz.

7. 7/24 Müşteri Hizmetleri Desteği

Bir problem yaşamanız, mail kurulumu yapamamanız veya aklınıza takılan herhangi bir durumda birebir muhatap bulabileceğiniz 7/24 destek ile hızlı ve kolay çözüme ulaşabilirsiniz.

8. Düşük Maliyet

Birçok popüler serviste bulunan bu hizmete piyasanın çok daha altında fiyatlarla hızlı, güvenilir, kurumsal bir şekilde sahip olabilirsiniz.

Farklı kurumlarda mailleriniz bulunuyor olabilir ve maillerinizi taşımak istiyor olabilirsiniz. Yazımızın devamında maillerinizi Natro’da oluşturduğunuz mail adreslerine nasıl taşıyabileceğinize dair bilgiler vereceğiz.

Taşıma işlemini yapabilmek için öncelikle taşımamız gereken mail adresine ait yedekleri almamız gerekiyor. Elimizde bir yedek olmadan herhangi bir maili taşıyamayız. Bu yüzden mail hizmetlerinizi sonlandırmadan önce aşağıdaki adımlarla mutlak suretle yedeklerinizi almalısınız.

Mail Yedekleme

Maillerinizi birçok farklı program ile yedek alabilirsiniz. Bu yazıda dünyada en çok kullanılan mail uygulaması olan Outlook baz alınarak anlatım yapılacaktır. Sizde adımları uygulayarak Outlook yedekleme işlemini başarılı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Mail adresinizi yedekleyebilmek için öncelikle ilgili adresi Outlook programına eklemeli ve maillerinizi görebildiğinizden emin olmalısınız. Maillerinizin tamamının bulunduğundan eminseniz yedekleme adımlarına geçebilirsiniz;

Yandex Mail Outlook Kurulum Ayarları:

Gelen Sunucu: imap.yandex.com.tr

Giden Sunucu: smtp.yandex.com.tr

Gelen Sunucu Port: 993(IMAP)/995(POP)

Giden Sunucu Port: 465

  1. Outlook programını açalım ve sol üst tarafta yer alan “Dosya” butona basalım. Sonrasında Aç ve Dışarı Aktar >> İçeri/Dışarı Aktar adımlarını takip edelim.

2. Açılan sayfada “Dosyayı Ver” seçeneğini seçerek “Sonraki” butonu ile devam edelim.

3. “Outlook Veri Dosyası (.pst)” seçeneğini seçerek “Sonraki” butonu ile devam edelim.

4. Yedeklemek istediğimiz posta klasörünü seçelim ve “Sonraki” seçeneği ile devam edelim.

5. Yedeklerinizi yüklemek istediğimiz klasörü “Gözat” butonu ile seçelim ve “Son” butonuna tıklayalım.

6. Açılan son sayfada almış olduğumuz yedekler için program şifre girmemizi isteyecek, bu alandan unutmayacağımız bir şifre girelim ve işlemimizi bitirelim.

Yukarıdaki adımları dikkatli bir şekilde uyguladığınız taktirde seçmiş olduğunuz maili veya klasörü tam anlamıyla yedeklemiş olursunuz. Yedeklerinizi aldıktan sonra ise aşağıdaki adımları uygulayarak yedeklerinizi aktarabilirsiniz. Yedek aktarma işlemi yedeklerinizin boyutuna bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir.

Mail Yedek Aktarma

Outlook yedek aktarma işlemini yapabilmek için Natro üzerinde oluşturmuş olduğunuz mail adresini Outlook programına kurmalı ve kurulumu yaptıktan sonra aşağıdaki adımları uygulamalısınız. Aksi takdirde aktaracağınız yedekler boşa gidebilir. İşlemleri yaparken yedek dosyanıza zarar gelmemesi için kopyalayarak yedeğin yedeğini alabilirsiniz.

Natro Mail Outlook Kurulum Ayarları:

Gelen Sunucu: mail.kurumsaleposta.com

Giden Sunucu: mail.kurumsaleposta.com

Gelen Sunucu Port: 993(IMAP)/995(POP3)

Giden Sunucu Port: 465

SSL: Aktif

1. Outlook programını açalım ve sol üst tarafta yer alan “Dosya” butona basalım. Sonrasında Aç ve Dışarı Aktar >> İçeri/Dışarı Aktar adımlarını takip edelim.

2. Açılan sayfada “Başka bir program veya dosyadan içeri aktar” seçeneğini seçerek “Sonraki” butonu ile devam edelim.

3. “Outlook Veri Dosyası (.pst)” seçeneğini seçerek “Sonraki” butonu ile devam edelim.

4. Yedeğimizin bulunduğu klasörü “Gözat” butonu ile seçelim ve “Son” butonuna tıklayalım.

5. Yedek alırken girmiş oluğumuz şifreyi parola alanına girelim ve “Tamam” butonu ile devam edelim.

6. Yedeğimizi yükleyeceğimiz klasörleri seçelim ve “Son” butonuna basarak işlemimizi tamamlayım.

Yukarıdaki işlemleri tamamladığınız zaman almış olduğunuz mail yedeğini yeniden aktarmış olursunuz. Eğer birden çok mail adresini bulunuyorsa, bunu her mail adresi için gerçekleştirmelisiniz. Ayrıca mail adreslerinizi Outlook programına tanımlarken önceki ayarlarını Natro ayarlarına göre yapılandırarak çalışır hale getirmelisiniz. Çok fazla ayar değişikliği yapmamak için kurumsal e-posta adreslerinizi ve şifrelerinizi bir önceki sistem ile aynı olacak şekilde yapabilirsiniz. Fakat yeni şifre oluşturmanız daha güvenilir olacaktır.

Bu yazımızda sizlere Yandex mailleri Natro’ya taşıma nasıl yapılır sorusuna cevap verdik. Yapmış olduğumuz bu anlatım ile yalnızca Yandex firmasından değil, birçok mail firmasından da yedeklerinizi alabilir ve aktarabilirsiniz. 

0 Shares:
Benzer İçerikler