Yandex Mail Hesabı Nasıl Silinir?

Yandex Mail isminden de anlaşılacağı üzere e-posta alım gönderim işlemlerini sunan online bir hizmettir. Tıpkı Google Mail ve Yahoo Mail gibi özel hayat veya iş hayatında tercih edilen bir bilgilendirme yöntemidir. Farklı ek özellikleri de beraberinde getiren Yandex Mail aracılığıyla planlanan mail gönderimleri başta olmak üzere pek çok ek hizmeti alabilmek mümkündür.

Özellikle işletmeler açısından büyük kolaylıklar sağlayan Yandex Mail aynı zamanda da e-mail pazarlama tercih edilen ücretsiz yöntemlerin de başında gelir. Basit birkaç işlemi izleyerek kurulumu sağlanan Yandex Mail hesapları için silme işlemi de mevcuttur.

Kullanmakta olduğunuz şahsi ya da ticari Yandex Mail hesabını silmek isterseniz öncelikle burada kayıtlı olan verilere bir daha ulaşım sağlanamayacağını bilmelisiniz. Keza silme işlemlerinden önce gerek duyulan bilgileri bilgisayar ya da telefonlarınıza yedeklemek de fayda var.

Yandex Mail Hesabı Silme İşlemleri

Yandex Mail hesabı silmek için izlenmesi gereken adımları listeleyelim:

  • Yandex Mail hesabına giriş yaparak “Hesap Yönetimi” sekmesine geçiş yapın.
  • Sayfanın alt kısmına doğru iniş yaptığınızda “Hesabı Sil” seçeneğine ulaşabilirsiniz.
  • Bu alana tıkladığınızda Yandex Mail tarafından gönderilen bir uyarı ekranıyla karşı karşıya kalacaksınız. Bu uyarı metnini mutlaka okumalı ve onayladıktan sonra devam etmelisiniz. Keza burada yer alan uyarıda hesabınızı sildiğiniz anda bir daha erişim sağlayamayacağınız, silinen hesap verilerine Yandex destek ekibinin dahi müdahale edemeyeceği bilgisini verir. Uyarı alanını okuyup onaylamadan silme işlemine devam edilemediğini de bilmek gerekir.
  • Silme işlemini hesap sahibinin gerçekleştirdiğini doğrulamak adına, bu aşamada karakter doğrulaması ve iletişim numarasına gönderilen onay kodu gerekir. Bu aşamayı geçmeden hesap silme işlemi gerçekleştirilemez.
  • Gerekli onaylamaları yaptığınız anda yine bir son uyarı ekranıyla karşılaşılacaktır. Burada yine hesabın geri alınamayacağı uyarısı bulunur ve onaylamanız beklenir. Gerekli onaylamayı yaptıktan sonra hesabınız 30 günlük askı işlemine alınır. Bu süreçte yine kullanıcı adı ve şifre ile hesaba erişim sağlanabilir. Giriş yapılmaz ise otomatikman silinir.

Yandex Mail Hesabı Silme İşlemleri için Hatırlatmalar

Yandex Mail hesaplarında silme işlemi gerçekleştirmek için belli adımları izleyerek aktif kullanılan hesabı öncelikle askıya alırsınız. Bu süre dolduktan sonra tamamen erişimi kesilen Yandex Mail hesabını silme işlemlerinde göz ardı edilmemesi gereken detayları listeleyebiliriz:

  • Hesap silme işlemleri gerçekleştirilmeden önce mutlaka gerekli verileri depolamak gerekir. Hesap tamamen kapandığı anda bu bilgilere ulaşım sağlamanız mümkün olmadığı gibi Yandex destek ekibi de bu konuda yardımcı olamıyor.
  • Yandex Mail için hesap oluşturma aşamasında kullanılan kullanıcı adı ve şifre bilgileriyle yeniden bir Yandex Mail hesabı açmak için 180 gün beklemek gerekiyor. Eğer bu süreden önce bir hesap açmaya karar verilirse kullanılacak bilgilerin farklı olması gerekir.
  • Hesap silme işlemini onayladıktan sonraki 30 gün içerisinde kullanıcı hesabı askıya alındığı için yeniden kullanıcı adı ve şifreyle hesaba erişim sağlanabilir. Ancak hesaba yeniden erişim sağlamak hesap silme işlemini iptal etmek anlamına gelir. Hala hesabı silmek istiyorsanız yeniden talep oluşturmak gerekir.
  • Hesabı silen kişi hesap sahibi değilse Yandex destek ekibiyle iletişime geçilmesi gerekir. 30 günlük askı süresinde müdahale edilebilirse hesap kurtarımı sağlanabilir.

Yandex Mail Hesabından Farklı Mail Hesabına Geçiş

Yandex Mail hesabı gibi evrensel olarak hizmet veren diğer platformlar Google Mail ve Yahoo Mail olarak karşınıza çıkacaktır. Ancak çoğu ticari amaçlı işletme mail hesaplarında bu e-posta hizmetleri yerine daha özel firmaların posta hizmetlerinden faydalanmak isteyebiliyor. Böyle bir tercih yapılmasında elbette firmaların kendi isteklerine cevap verebilecek ek özeliklerin mail sisteminde bulunması yer alır. Ücretli olarak genellikle hosting firmalarından talep edilen kurumsal e-posta hizmetinin tercih edilmesinde şu kriterler etkilidir:

  • Depolama alanında yüksek kapasitelere erişim,
  • Ek özellikler sunabilen adres defteri desteği,
  • Erişim, saldırı, virüs vb. durumlar için ekstra güçlendirilmiş güvenlik desteği,
  • Kolay kullanımlı ara yüz paneli,
  • 7/24 olası destek için ulaşılabilir teknik ekip,
  • Uygun fiyatlı e-mail paketleri arasında seçim yapabilme şansı,
  • Çoklu kullanım desteği sayesinde her cihazda erişim imkanının sunulması,
  • Veri yedekleme olanaklarının sağlanması.

Birbirinden farklı kurumsal e-posta paketleri ile kullanıcılarına destek olan Natro sayesinde uygun fiyatlı e-posta hizmeti almak mümkündür. Özellikle de sunulan ek özellikler ve imkanlar sayesinde Natro kurumsal mail desteği almak isteyenler buradaki içeriğimizden Natro Mail kullanmanın artılarını inceleyebilir.

Natro Mail Hosting Hizmeti Neden Tercih Edilebilir?

Şahsi ve ticari kuruluşlara başta hosting hizmeti olmak üzere marka, sunucu, domain, SSL Sertifikası gibi konularda destek alınabilen Natro kurumsal e-posta paketleriyle 7/24 destek sağlar. Özellikle de yüksek disk alanı beklentisi olan kişilerin istek ve ihtiyaçlarına yönelik e-posta servisini hazırlayan Natro sayesinde güvenilir, hızlı ve günün her saatinde teknik ekip desteğiyle mail hizmetinden faydalanmak mümkündür. Alanının uzman ekipleri sayesinde her konuda destek alabileceğiniz Natro ek özelliklere sahip mail Hosting hizmeti, şu sebeplerden dolayı tercih edilebilir:

  • E-posta pazarlama yöntemini kullanan ticari firmaların ihtiyaçlarına yönelik en kapsamlı hizmeti,
  • Toplu gönderim şablonları bulunduğu için e-posta hizmetinden maksimum oranda verim alınmasını,
  • Firmaların en dikkat ettiği özelliklerden biri olan kurumsallığın sağlanabilmesinde büyük katkı sağlar.
  • Şirket çalışanlarının kendi isim ve birimlerine ait mail hesaplarının oluşturulmasında kullanışlı bir mail sistemi oluşturur.
  • Müşteri ilişkileri açısından profesyonel bir imaj oluşturulmasında etkili bir yöntemdir.
  • Farklı özellikleri içeren e-mail paketleri olduğu için size veya firmanıza en çok uygun olanı seçim şansınız mevcuttur.
  • Günün her saati destek alınabilecek bir ekibin gücüyle desteklendiği için güvenlik ve gizlilik aşamasında sorun yaşanmaz.

Kurumsal e-posta kullanmanın pek çok faydası buluyor. Detaylı bilgi için burayı ziyaret edebilirsiniz.

0 Shares:
Benzer İçerikler
Devamını Oku

Webmail Nedir?

Bu İçerikte Bahsedilen Konular Webmail’in Kısaca Tarihi   Webmail’e Giriş Yaparken Yapılması Gerekenler Nelerdir?  Webmail Uygulamaları Neden Popüler? Webmail Programları Neden ve…