WordPress Yazılarını Toplu Silme İşlemi Nasıl Yapılır? 2 Kolay Yöntem

ordPress yazılarını toplu silme işlemini gerçekleştirmek mi istiyor musunuz? Ancak çok fazla yazıyı silmek istiyorsanız, onları seçip silmek biraz zaman alabilir. Bu yazıda WordPress yazılarını toplu olarak silmek için iki hızlı ve kolay çözüm göstereceğiz.

1. Yöntem Eklenti olmadan WordPress Yazılarını Toplu Silme

Bu yöntem diğer WordPress yazılarını toplu silme yöntemlerine göre daha kolaydır ve tüm kullanıcılar için önerilir. Çok sayıda gönderiyi hızlıca seçmek ve silmek için yerleşik WordPress işlevi kullanılabilir.

Öncelikle Yazılar > Tüm Yazılar sayfasını ziyaret etmeniz gerekir. Bu arada sayfada görüntülenen tüm mesajları seçmek için üst kısımdaki toplu seçim kutusuna tıklayabilirsiniz.

Seçilen yayınların tümünü silmek istemiyorsanız, şimdi devam edebilir ve bu yazıların işaretlerini kaldırabilirsiniz. Aksi taktirde “Toplu Seçenekler” açılır menüsünü tıklayıp çöp kutusuna taşı seçeneğini işaretleyebilirsiniz.

 

Seçili yayınları silmek için “Uygula” butonuna tıklamanız gerekmektedir.

Seçilen gönderiler çöp kutusuna taşınacak. Bu varsayılan yöntemi kullanarak bir seferde yalnızca 20 gönderi seçebilirsiniz. Ya yüzlerce yazıyı silmek isterseniz?

Ekranın sağ üst köşesindeki ” Ekran Seçenekleri ” düğmesini tıklamanız yeterlidir. “Sayfa başına öğe sayısı”nı herhangi bir sayıya değiştirebilirsiniz. Böylelikle tüm yazılar sayfasında girmiş olduğunuz sayı kadar yazı listelenecek. Yaptığınız işlemleri girmiş olduğunuz sayı kadar toplu silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

2. Yöntem Eklenti Kullanarak WordPress Yazılarını Toplu Silme İşlemi

1.Yöntem de anlatmış olduğum varsayılan toplu silme seçeneği çoğu kullanıcı için yeterlidir. Ancak belirli yayınları hızlıca seçmek ve daha sonra bunları toplu olarak silmek için daha fazla seçeneğe ihtiyaç duyabileceğiniz durumlar olabilir.

Gelişmiş filtreleri kullanarak yazıları toplu silme işlemine katkı sağlayan eklentiler var. Öncelikle WordPress yazılarını toplu silme işlemini gerçekleştirmek için sitenize yüklemeniz  gerekmektedir.

Eklentiyi indir

Eklentiyi sitenize kurduktan sonra mesajları silmek için WordPress yönetici alanındaki Bulk WP > Bulk Delete Posts sayfasına gidin. Eklenti, silmek istediğiniz gönderileri filtrelemek ve seçmek için çeşitli yollar sunar.

"<yoastmark

Gönderileri süreye göre filtreleyebilir, Belirli günde yayınlanan yazıları seçebilir, çöp kutusuna göndermeden anında silebilir ve silmek üzere zamanlayabilirsiniz.

Ayarlar ekranında ise; kategorileri, özel taksonomileri, özel yazı türlerini ve daha fazlasını seçmek için mesajları, seçmek ve silmek için daha fazla seçenek bulacaksınız.

Yazıları Toplu Silme
Yazıları Toplu Silme

Toplu sil özelliği ile yorum, sayfa, kullanıcı ve özel alanları toplu olarak silebilirsiniz.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler