Şirket Maili Nedir? Şirket Maili Nasıl Açılır?

Şirketiniz adına görüşmeye gittiğiniz ilk randevunuz, kabul aldığınız ilk işiniz, şirketiniz adına attığınız ilk adım. İş dünyasındaki ilkler yaşamanızdakiler kadar özeldir. Şirketinizin ve sizin adınız ise işiniz için en önemli ve özel ilklerden biridir. Prestijinizi, görünürlüğünüzü ve benliğinizi ilk duyurabileceğiniz adım şirketinizin ismidir. Aynı zamanda atacağınız bir sonraki her adımda da size değer katacak en önemli değerdir. Bu yüzden şirket mailinizin bilinirliği çok değerlidir. 

Peki bu ismi nasıl görünür kılarsınız? 

Dijital dünyada isminizi görünür kılmanın en önemli adımı şirket mailinizdir. Ne kadar kendi adınızla iyi işler başarsanız da profesyonelliğinizi ve görünürlüğünüzü hem arttıracak hem de yetkin kılacak en önemli ilk adım şirket maili oluşturmaktır. 

Şirket Maili Nedir?

Şirket maili, bir şirketin işletme adını veya markasını alan adı olarak bulunduğu e-posta adresidir. Günlük hayatta ücretsiz olarak kullandığımız (gmail, yahoo, hotmail vb.) gibi alan adları yerine kendi şirketinize ait özel bir ad kullanmaktır. Örneğin, bireysel mail adresiniz “isletmeadiniz@gmail.com” gibi görünürken, şirket mailiniz ise, “adiniz@isletmeadiniz.com” gibi görünür. Bağımsız bir alan adı yani domain oluşturmak ise şirket mailiniz için en önemli adımdır. İşletmenizin adı her iki e-postada da olsa şirketin adı bağımsız bir alan adı olarak görünmelidir. Bu sayede şirketinizi görünürlük açısından bir kez daha isminizi tescillendirmiş ve şirketin PR’ı adına özelleştirerek önemli bir adım atmış olacaksınız. 

Şirket Maili Nasıl Açılır? 

Şirket maili açmak gözünüzde büyüttüğünüz çok daha kolaydır. Şirket maili açmak için markanıza özel belirlediğiniz alan adınızı seçmeniz gerekir. Bu seçimi yaptıktan sonra ise size özel olan marka adınızı, yani domaininizi, Natro gibi profesyonel e-posta servis sağlayıcılarıyla oluşturmanız gerekir.

Natro gibi profesyonel e-posta servis sağlayıcıları size her türlü desteği ve sonsuz olanağı sağlar. Bu sayede şirketiniz adına birçok gelişmiş özellikli fırsatlara sahip olursunuz. Güvenilir bir iş için güvenilir bir isim ilk ihtiyacınız olan özelliktir. Natro ise güvenilirliğiyle, prestijiyle ve Türkiye’deki lider domain firması olmasıyla her şirketin ilk tercihidir. Sitemizden şirketiniz için sizler için sağladığımız birçok farklı seçeneği inceleyip, size en uygun olan fırsatımızla ilk izleniminizi yaratabilirsiniz fakat önce şirket mailiniz için nelere dikkat etmeniz gerekir gelin bunlara bir bakalım.

Şirket Maili Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Şirket maili açarken dikkat etmeniz gereken oldukça önemli birkaç nokta bulunuyor.

1. Kısa ve etkili bir isim seçin 

Herkes tarafından okunabilir, tanınabilir ve rahatça hatırlanabilir bir isim seçmek şirketiniz adına çok faydalı olacaktır. Rahat okunabilir, hedef odaklı ve size özel bir isim sayesinde hem daha çok kitleye ulaşır hem de insanların akıllarına rahatça yerleşir. Böylece sizin hem müşterilerilerle etkileşiminiz artarken müşteriler arasında bilinirliliğiniz de artar. 

2. Mesleğiniz veya takma adınız isminiz olmamalı. Eşsiz isim profesyonel bir kazanım getirir. 

Müşteriniz sizin mesleğinizle, nereden mezun olduğunuzla ya da kullandığınız alternatif isimlerle değil, yaptığınız işlerle ve kendi isminizle sizi hatırlamalıdır. Bu sayede sizle benzer özellikleri taşıyan veya benzer hizmetleri sunan diğer firmalarla aranızdaki farkı net bir şekilde belirtmiş olursunuz. Eşsiz bir isim tercih etmek sizin niteliğinizi ve değerinizi hem merak edilir hem de güvenilir kılar. 

3. Sayılardan ve noktalama işaretlerinden uzak durun!

Teknoloji çağının giderek geliştiği ve birçok yeni iş imkanın fırsat doğurarak tercih edilmesine sebep olan bu dijital alanda güvenilir ve tercih edilir bir şirket olarak ayakta kalmak için yapmanız gereken en önemli fedakarlıklardan biri de sayıların bulunduğu bir isim tercih etmemektir. Birçok kullanıcının sahip olduğu çeşitli kombinasyonlar, tekil çoğul fark etmeksiniz birçok probleme yol açabilir. Bunlardan en sık rastlanan ise spam filtrelerine takılıp e-postanızı doğrudan çöp kutusuna yönlendirmektir. Bu tarz kurumsal e-posta adresleri hem sizin şirketiniz için güvenilmez bir iletişim hem de müşteriniz için güvenilmez bir izlenim sunar. 

Aynı durum noktalama işaretleri için de geçerlidir. Efektif bir isimin heceleme ve okuma akışını bozmasına ek olarak, noktalama işaretleri hatırlanmayı çok negatif bir şekilde etkiler. Bu yüzden zorunda olmadıkça nokta ve tire dahil noktalama işaretini barındırmayan isimler tercih etmenizi öneririz.

4. Amacınızı belirleyen e-posta isimleri seçmek alan adınızın profesyonelliğini bir kez daha vurgular. 

Şirketinizdeki belirli bir hizmete atıfta bulunan isimlerin bulunduğu e-postalar, info@isletmeadiniz.com, oneri@isletmeadiniz.com, destek@isletmeadiniz.com, satis@isletmeadınız.com,her türlü problemde, soruda veya görüşte müşterinize yakınlığınızı, profesyonelliğinizi, erişilebilirliğinizi ve görünürlüğünüzü iki katı arttırmanızı sağlar. Size müşterilerin ulaşabilecekleri farklı fakat tek domainde toplanan isimler kullanmanız sizle daha çok bağlanabilecekleri seçenekler sunar. Böylece genel bir amaç için kullanılan bir destek aracını hem profesyonellik vurgusu hem PR hem de güvenilirlik açısından değerlendirebilir müşterinize daha iyi bir hizmet sağlayabilirsiniz.

5. Şirket adına yararlı olucak profesyonel isimler tercih edin. 

Varsayalım ki tarım işiyle uğraşıyorsunuzdur ve pazarladığınız avokado için bir şirket ismi kuracaksınızdır. Siz A şirketi olarak daha çok öne çıkmak için B, C, D şirketlerinin ürünlerine ya da şirketlerine kabalık edecek ya da bireysel fikrinizi beyan edecek isimler kullanmayın. Irk, dil, din, yaş, cins ve cinsel yönelim ile ilgili referanslar, beyanlar içeren isimlerden kaçının. Böylece hem kendi kalitenizi ortaya koymuş hem de saygınlığınız ve dürüstlüğünüzle öne çıkmış olursunuz.

6.  En doğrusunu değil en yararlısını seçin. 

İsminiz üç, dört hatta beş isimli olabilir. Dürüst olayım derken doğruculuğu fazla kaçırıp müşterilerin aklında kalmayacak, profesyonelliğinize zarar verecek ve kafa karıştıracak gereksiz uzatmalardan kaçının. İnsanların sizi isminizden hem şirketin bir parçası hem de şirkette çalışan saygıdeğer biri olarak tanıması çok önemli. Hedef odaklı olun ve kendi isminizin en yararlı ve efektif kullanımına odaklanın.

7. Anahtar kelimeler veya belirteçler kullanmak faydalı olabilir. 

Şirketinizin alan adını yani domain’ine ek olarak isminize ek olarak şirketinizdeki pozisyonu belirten bir anahtar kelime kullanabilirsiniz. Örneğin isminiz ve departmanınız, isminiz ve pozisyonunuz ya da isminiz ve lokasyonunuz gibi örnekleri düşünebilirsiniz. Bu durumda farklı lokasyonlarda şirketiniz bulunuyorsa, büyük bir kuruluşsanız ya da unvanınızın işinize katkısı varsa ya da departmanınızın belirtilmesi adına hem müşteri hem de şirket içindeki iletişimi daha sağlıklı bir görüşmeye taşırsınız. 

8. Hiçbir fikriniz yok mu? İsminizi keşfetmenin farklı yollarını deneyin

Domain adınız, hosting ihtiyacınız, isminize karar verme sürecinde sizi daha da endişeli bir hale sokabilir. Bu ihtiyaçlarını sizi daha çok yormamak adına hayatınızı kolaylaştırabilecek ücretsiz farklı seçenek alanlarıyla sorgulayabilir ve karar vermek tekrardan seçeneklerinizi daha net bir şekilde görebilirsiniz. Natro’nun ücretsiz sağladığı bu sorgulama sistemleri sayesinde birçok şirket hem daha uygun fiyata hem de seçenek çokluğuyla birçok yeni domain fırsatı ve hatta ihtiyacı olan hosting hizmeti ücretsiz olarak görebiliyor. Siz de isminizi keşfetmenin farklı yollarını denerken işinde uzman olan kişilerden destek alabilir ve adınız, şirketiniz adına gerçekleştireceğiniz bu ilki hem sıfırdan geliştirebilir hem de yeniden yaratabilirsiniz.

0 Shares:
Benzer İçerikler
Devamını Oku

Outlook 2010 E-Posta Kurulumu

Bu yazımızda adım adım resimler ile Microsoft Outlook 2010 (Office2010) üzerinde Natro Web Hosting paketlerinde kullanılan e-posta adreslerini…