Kurumsal Hosting Nedir, Avantajları Nelerdir?

Fiziksel mağaza ve sanal mağaza işletmeleri ürünlerini tanıtmak ve satışa sunmak için, dijital platformda web siteleri kullanmaktadırlar. Kurumsal web siteleri aracılığı ile daha az maliyet ve daha çok satış rakamlarına ulaşmak isteyen firmalara en iyi çözümü sağlamak için, farklı yöntemler geliştiren sistem yazılımcıları bulunmaktadır. Aslında pazarlama sistemi yöntemleri konusunda uzman olan yazılım geliştiricileri, ihtiyaçları artan işletmelere daha kolay, daha ucuz ve yüksek performanslı web sitesi kullanımını sağlamak amacı ile yeni yöntemler geliştirmişlerdir. İşte bu avantajları ve aşağıdaki metinde detaylıca açıklanan diğer bütün avantajları sağlayan kurumsal hosting hizmeti yöntemi, en kabul gören hosting hizmeti halini almıştır.

Farklı hosting hizmeti yöntemleri arasında kurumsal hosting hizmeti, güvenlik, geniş depolama alanı, hızlı kullanım, kolay panel yönetimi gibi avantajlar sağlar. Bununla birlikte uzman personel çalıştırma maliyetini asgariye indirir. Bütün bunların yanı sıra web sitesi tasarımı oluşturma, kurum ismine özel eposta adresi kullanma ve sınırsız trafik gibi olanaklar kurumsal hosting sayesinde sağlanabilmektedir.

Kurumsal Hosting nedir?

Kurumsal Hosting, birçok işletmenin dijital platformda işlerini hızlandıran, daha çok görünürlük ve en önemlisi firma güvenirliği yaratan bir hosting hizmetidir. Özellikle yüksek trafik hareketi bulunan e-ticaret sitelerinde ve ticari yazılımlarda kullanılabilecek birçok hizmeti içeriğinde barındırır. 

Kurumsal hosting kullanan işletmeler, güvenli işlem hesap yönetimi avantajlarına sahip olurlar. Bu önemli avantajı sağlayan ise kurumsal hosting sistemi ile sunulan, özel IP ve SSL sertifikalardır. Web sitelerinin bazı teknik düzenlemelerini sağlamak ve güvenlik ihlallerinin önüne geçebilmek için uzman personeller hizmet vermektedirler. 

Bir işletmenin web sitesi kullanımında en çok aradığı özellikler, güvenli olması, kolay kullanılabilir olması ve güçlü bir sisteme sahip olmasıdır. Kurumsal hosting hizmeti sağlayan uzman firmalar bu özellikleri kullanıcıya sunmaktadır. Bu hizmetten faydalanan işletmeler için hazırlanmış özel sanal sunucular sayesinde birçok işlem kolaylaşmaktadır. Özellikle performans konusunda kurumsal hosting önemli bir avantaj sağlar. 

Kişisel hosting hizmetlerinde ücretli olarak kullanıma açık olan web sitesi tasarımı antivirüs ve kötü amaçlı korsan yazılımlardan korunma programları antispam sistemi yedekleme litespeed cpanel gibi özellikler ücretsiz sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra tüm teknik çözümlemeler için kurumsal hosting hizmeti veren firmaların uzman personelleri her an destek sağlamaktadırlar. 

Tüm Hosting Hizmeti Türleri Arasında Kurumsal Hosting Hizmetinin Avantajı

Hosting hizmeti türlerini Paylaşımlı VPS ve Kurumsal hosting hizmetleri olarak üçe ayırabiliriz. Paylaşımlı hosting web sitesini yayınlamak için en az bütçe gerektiren sistemdir. VPS ise, özel bir sanal sunucuya sahip olmakla birlikte uzman bir sunucu operatörü tarafından kullanılabilmektedir. Bunun yanı sıra yüksek bütçeler gerektirir. Kurumsal hosting ise bu iki türün arasında kalan bir hosting hizmetidir. Uzmanlık gerektirmeyen bir kullanım kolaylığı sunduğu gibi VPS hosting hizmeti ile performans açısından aslında aynı güce sahiptir. 

Kurumsal hosting hizmeti içeriğinde aşağıdaki özellikleri barındırır:

  • Sınırsız alan adı
  • Sınırsız alan adı desteği
  • Özel SSL sertifikaları
  • Uzman personeller tarafından sağlanan ücretsiz teknik destek
  • Yerleşik e-ticaret sistemi özellikleri

Kurumsal Hosting Hizmetinin Diğer Önemli Avantajları

Fiziksel ürün satış firmaları veya sanal mağazacılık yapan işletmelere, kurumsal hosting sistemi büyük avantajlar sağlamaktadır. Dijital ortamlardaki tüm işlemleri hızlandırmak ve kolaylaştırmak için ücretsiz sunulan web sitesi oluşturucuları hizmet sağlamaktadırlar. E-ticaret işletmeleri için de ücretsiz SSL sertifikasının yanı sıra işletmeye özel IP adresi ve de yüksek performans sunulmaktadır. Bu avantajlar sayesinde işletmeler kısa sürede az maliyetli karlı satış rakamlarına ulaşabilmektedirler. 

İşletmelerin karlı satış rakamlarına ulaşabilmesi için en kısa sürede, en az maliyetle satış işlemlerini gerçekleştirmeleri büyük önem taşır. Çok daha hızlı sunucular sayesinde zamandan tasarruf etmek için hosting kullanmak önemli bir olgudur. Kurumsal hosting paketleri ile paylaşımlı hosting hizmetine göre üç kat daha hızlı işlem gerçekleştirilmektedir. 

Kurumsal hosting hizmetinde sunulan tüm kaynaklar kullanıcıya yani web sitesi sahibine aittir. Diğer tüm kullanıcıların yüksek trafiği ana kullanıcının hızını olumsuz yönde etkilemez. Ayrıca bu paketler, yoğun kullanıma hizmet etmek üzere tasarlanmıştır. 

CMS ve eklentileri kolayca yönetebilecek yetki, kurumsal hosting sayesinde sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra WordPress Drupal PrestaShop ve daha birçok hizmet arasından tercih yapılabilir ve işletmeye özel çözüm talepleri istenebilir. 

Web sitelerinin panel yönetimleri ve uygulamaların yönetimi kolaylıkla yapılabilir. Sunucu yönetimi uzmanlığı gerektirmez ve bu şekilde uzman personel maliyeti sıfıra inebilir. Depolama yönetimi ve güvenlik unsurlarının sağlanması kurumsal hosting hizmeti sağlayıcıları tarafından ücretsiz verilir. Yüksek performans ve özel yedekleme sayesinde büyük avantajlar sunarken, web sitesi yöneticisine konforlu bir kullanım olanağı sağlar. 

Kurumsal Hosting Hizmeti alan firmaların sahip olduğu avantajları maddeler halinde şöyle sıralayabiliriz:

  • Kurumun kullandığı tüm uygulamalara yüksek performanslı ve hızlı bir işlem gücü sunar.
  • Web sitesinin her an çalışır vaziyette olmasını sağlar. Bunu da üstün performansa sahip kaynaklarla gerçekleştirir. 
  • Yüksek güvenliğe sahip e-posta adresi avantajı sağlar. Aynı zamanda depolama kapasitesi yüksek eposta trafiği avantajı da kurumsal hosting hizmeti içeriğinde bulunmaktadır. 
  • VPS VDS Bulut gibi depolama ve barındırma sistemleri kolaylıkla entegre edilebilir. Bu sayede bir çok gereksinim sağlanmış olur. 
  • Hizmet sayesinde kurumsal barındırma boyutlandırılabilir e-ticaret sitelerinde uygulanan satış kampanyaları ile artan trafik esnasında kesintisiz bir çalışma ortamı sağlanır. 

Sınırsız e-posta adresi imkanı da veren kurumsal hosting sistemleri, istenmeyen posta ve güvenli mail trafiği için gerekli tüm donanıma sahiptir. Natro kurumsal hosting sistemleri kullanıcı e-postaları oluştururken, 250 MB’tan 50 GB’a kadar depolama alanı hizmeti sunmaktadır. Bununla birlikte paket içeriğine göre e-posta başına özel disk alanı, antivirüs, Imap/POP3/SMTP, %100 uyumluluk, online yönetim paneli, telefon desteği, kişisel adres defteri, ortak adres defteri, kişisel ve paylaşılabilir takvim, kişisel ve ortak dosya alanı gibi hizmetleri standart veya opsiyonel olarak sunulmaktadır. 

Natro hosting kullanıcılarına kurumsal hosting sistemini sunarken, 10GB’tan sınırsız değere kadar farklı seçeneklerde üstün özellikli disk alanı imkanı sağlar. Ücretsiz alan adı imkanı da sunmakta ve sınırsız trafik avantajı yaratır. 1024 MB-4096 MB arası ram hizmeti de opsiyonel olarak kullanıcılara sunulur.

En iyi kurumsal hosting çözümlerine ulaşmak için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Kurumsal Hosting hizmetinin en büyük avantajlarından birisi de SEO fırsatı avantajıdır. Bu hizmetten faydalanan kullanıcılar bütün kontrol ellerinde olacak şekilde arama motorlarında üst sıralarda yer alma imkanına ulaşmış olurlar. Bu durumda az maliyetle yüksek satış rakamlarına ve beklenilenin üzerinde tanınırlık oranına ulaşabilmek mümkün olabilecektir.

Windows hosting hizmetleri sunan birçok firma bulunmaktadır. Konusunda uzman hosting sağlayıcıları avantajlı paketler ile kullanıcıların talepleri doğrultusunda hizmet vermektedirler. Kurumsal hosting sistemleri farklı özelliklere sahip olabilmektedir. Gerek fiziksel bir mağazaya sahip olun gerekse de sanal mağaza işletmecisi olun firmanıza en uygun hosting hizmetini seçmeniz için Natro gibi uzman hosting sağlayıcılarına danışabilirsiniz. İster ülkemizde ister yurt dışında hizmet veren bir hosting sağlayıcısı ile çalışın önemli faktörün, firmanın deneyim gücü ve güvenilirliği olduğunu unutmamak en doğrusu olacaktır.

0 Shares:
Benzer İçerikler
Devamını Oku

Raid Nedir?

Raid, veri kaybını önlemek veya daha hızlı okuma & yazma  için kullanılmaktadır. Bunun için aynı özelliklerde 2 veya…